Pirkanmaalla koronatilanne vakaa ja sote-henkilöstön rokotukset käynnistyvät pian – suosituksia on tärkeää noudattaa myös joulun aikana

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä, ”koronanyrkki”, totesi 22. joulukuuta, että epidemian leviäminen on pysähtynyt Pirkanmaalla ja lähes koko Suomessa. Annetuilla suosituksilla ja rajoituksilla on ollut selkeästi vaikutusta.

Koronanyrkki kertoi, että Pirkanmaalla on viimeiset viisi päivää ollut pienempiä positiivisten koronatestitulosten määriä. Positiivisten löydösten osuus testituloksista on enimmillään ollut 2 %, nyt osuus on laskenut yhteen prosenttiin. Ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohden on laskenut vajaasta 80:sta 57:ään. Tartuntojen lähteistä on kyetty jäljittämään 80 prosenttia.

Koronanyrkki haluaa antaa positiivisen viestin ja kiitoksen asukkaille ja kunnille. Rajoitukset on otettu vakavasti ja ne ovat tehonneet. Pirkanmaa on kuitenkin edelleen kiihtymisvaiheessa ja perustasolle on paljon matkaa.

Pirkanmaan alueelliset suositukset ovat voimassa 10. tammikuuta saakka ja Aluehallintoviraston kokoontumisrajoitus 17.1. saakka.

– On tärkeää, että kaikkia suosituksia noudatetaan myös joulun aikana, korostaa Oriveden kaupunginjohtaja Juha Kuusisto.

Koronanyrkki muistuttaa, että joulunakin tulisi kokoontua enintään 10 hengen yksityistilaisuuksiin ja välttää tarpeetonta matkustamista erityisesti leviämisalueille, joita ovat Uusimaa ja Varsinais-Suomi.

Ensimmäiset erät Pfizerin koronarokotteesta ovat saapumassa sairaanhoitopiireille joulunpyhien aikaan. Rokotukset aloitetaan Pirkanmaalla viimeistään maanantaina 28.12. Ensimmäisenä rokotetaan koronapotilaita hoitavat terveydenhuollon työntekijät.

Lisätiedot:

Kaupunginjohtaja Juha Kuusisto, p. 050 4015790, juha.kuusisto@orivesi.fi

> Lue kaikki Pirkanmaalla voimassa olevat suositukset täältä!

> Oriveden kaupungin rajoitukset löydät täältä

Palaa uutislistaukseen