Pirkanmaalla suositellaan nyt 20 henkilön kokoontumisrajaa yksityistilaisuuksiin ja maskeja neljännestä luokasta ylöspäin

Pirkanmaa on Suomen sairaanhoitopiireistä kolmen kärjessä koronan ilmaantuvuudessa. Koronanyrkki antoi uusia suosituksia epidemiatilanteen hillitsemiseksi. Sairaalahoidon kuormitus on korkea.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä, ”koronanyrkki”, suosittelee välttämään massatapahtumia ja ruuhkatilanteita, jos ei ole ottanut rokotuksia tai kuuluu ikänsä tai sairautensa vuoksi riskiryhmään ja toisesta rokotuksesta on yli viisi kuukautta aikaa.

Koronanyrkki laajensi koulujen maskisuosituksen koskemaan kaikkia neljäsluokkalaisia ja sitä vanhempia oppilaita. Orivedellä kaikissa kouluissa on voimassa maskisuositus neljännestä luokasta alkaen torstaista 16.12. lähtien.

Koronanyrkki suosittelee, että myös yksityistilaisuuksissa noudatetaan 20 henkilön kokoontumisrajaa. Lisäksi sosiaali- ja terveyspalvelujen yksiköiden vierailuihin on luvassa rajoituksia. Käytännössä tämä tarkoittaa lyhyempiä vierailuaikoja ja vierailijoiden määrää siten, että etäisyys muihin asukkaisiin tai asiakkaisiin pystytään toteuttamaan. Tampereen kaupunki tekee linjaukset ja tiedottaa niistä.

Orivedellä rajoitetaan uimahallin, liikuntahallin kuntosalin ja kirjaston asiakasmääriä 13.12. lähtien. Lisäksi yleisöluisteluvuoroilla noudatetaan 50 henkilön rajoitusta. Yleisöluisteluissa ei edellytetä koronapassia. Käytäntö on voimassa toistaiseksi. Kaupungin valmiusjohtoryhmä seuraa tilannetta tiiviisti ja muuttaa tarvittaessa ohjeistusta.

Orivedellä rokotetaan ajanvarauksella 19. joulukuuta

Oriveden terveyskeskuksessa (Sairaalantie 6) annetaan koronarokotuksia ajanvarauksella sunnuntaina 19.12.2021.

Ensimmäiseen rokotukseen voivat varata ajan kaikki yli 12-vuotiaat orivesiläiset. Toiseen rokotukseen voit varata ajan, jos ensimmäisestä rokotuksestasi on kulunut vähintään kuusi viikkoa.

Kolmansia rokotuksia annetaan Orivedellä tällä hetkellä seuraaville ryhmille:

  • 60 vuotta täyttäneille, laitoksissa ja hoivakodeissa asuville ja lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville
  • sosiaali- ja terveyshuollon henkilöstölle
  • niille 12 vuotta täyttäneille, jotka ovat taudin tai hoidon vuoksi voimakkaasti immuunipuutteisia
  • niille, jotka alkuvuonna 2021 saivat kaksi ensimmäistä rokotustaan alle kuuden viikon annosvälillä.

Jos kuulut yllä mainittuihin ryhmiin, voit varata ajan kolmanteen rokotukseen, kun toisesta rokotuksestasi on kulunut vähintään kuusi kuukautta. Jos olet voimakkaasti immuunipuutteinen, voi varata ajan jo kahden kuukauden kuluttua toisesta rokotuksestasi.

Varaa aika sunnuntain rokotukseen Tampereen kaupungin verkkosivuilta (vaatii vahvan tunnistautumisen) tai puhelimitse numerosta 03 5657 5777 (ma ja to klo 12.30–15.30, ti, ke ja pe klo 8–11).

Pirkanmaalla ennätysmäärä uusia tartuntoja

Pirkanmaalla koronan ilmaantuvuus on selvästi koko maan keskiarvoa korkeammalla tasolla. Edeltävän 14 vuorokauden ajalta Pirkanmaan ilmaantuvuus oli 468 tapausta 100 000 asukasta kohden, kun koko Suomessa ilmaantuvuusluku oli 341.

Uusia tartuntoja kertyi viikon ajalta 1427, joka on ennätyslukema. Tartunnan lähteistä kyettiin jäljittämään 49 prosenttia. Tartuntamäärät ovat olleet jatkuvassa kasvussa lokakuun lopulta lähtien ja sairaalahoidon kuormitus on kova.

Koronanyrkki korostaa, että rokotukset ehkäisevät edelleen erittäin hyvin vaikeita tautimuotoja ja rokotuskattavuutta täytyy saada parannettua.

Aiheeseen liittyvää

Palaa uutislistaukseen