Pirkanmaan koronatilanne rauhallinen, mutta malttia tarvitaan – ota influenssarokotus ja harkitse pikkujouluja

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä totesi tiistaina 27. lokakuuta, että Pirkanmaan koronatilanne on hieman edellisviikkoja rauhallisempi. Aiemmat alueelliset suositukset ovat edelleen voimassa. Asukkaita kannustetaan vahvasti influenssarokotuksen ottamiseen. Pikkujoulukauteen on parasta valmistautua varotoimin.

Influenssarokotukset ovat käynnistyneet Orivedellä ja Tampereella. Koronatilanteen vuoksi influenssarokotuksia annetaan tänä vuonna pääsääntöisesti vain ajanvarauksella tai muun vastaanottokäynnin yhteydessä, jotta odotustiloihin ei syntyisi jonoa. Oriveden kaupungin valmiusjohtoryhmä suosittelee asukkaille influenssarokotuksen ottamista. Influenssarokotukset auttavat varmistamaan, etteivät molemmat infektiot kuormita sairaaloita samaan aikaan.

− Olisi tärkeää, että ainakin riskiryhmäläiset ottaisivat rokotteen. Influenssarokotteilla onkin ollut suuri kysyntä tänä syksynä, kertoo kaupungin hyvinvointijohtaja Tuija Peurala.

Valmiusjohtoryhmä myös kannustaa asukkaita ja yhteisöjä harkitsemaan tarkkaan pikkujoulujen viettoa. Työpaikkojen koko henkilöstölle suunnatut tilaisuudet muodostavat suuren tartuntariskin. Pikkujouluja kannattaa järjestää pienimuotoisemmin, harkita alkoholin käyttöä ja miettiä vaihtoehtoisia järjestämisen tapoja, kuten virtuaalisia pikkujouluja.

Pirkanmaalla on edelleen voimassa etätyö- ja maskisuositukset, yksityistilaisuuksien 50 henkilön raja sekä riittävien turvavälien pitäminen. Harrastustoiminnassa ja julkisten tilojen käytössä on huolehdittava, että osallistujien ja seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontaktia toisiinsa. Vaasan seudulle matkustamista suositellaan edelleen vältettäväksi. Tilannetta arvioidaan uudelleen ensi viikolla.

Palaa uutislistaukseen