Pirkanmaan koronatilanne vakaa, mutta räjähdysherkkä – käytä maskia ja muista turvavälit

Pirkanmaan koronatilanne on jatkunut edelleen rauhallisena. Sairaala- ja tehohoidossa on hieman enemmän potilaita kuin aiemmin. Joulunajan kokoontumiset muodostavat riskin erityisesti ikäihmisille, ja muidenkin on muistettava koronaturvallisuus. Maskista on hyötyä sekä käyttäjälle että ympärillä oleville, joten maskia kannattaa käyttää herkästi.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä, “koronanyrkki”, kävi tiistaina 17.11. läpi Pirkanmaan koronatilannetta ja linjauksia. Pirkanmaalla testipositiivisuus on ollut matala; testatuista 0,6 prosentilla on todettu koronatartunta. Koronanyrkki luonnehtii tilannetta kuitenkin räjähdysherkäksi.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella on nyt aiempaa enemmän koronapotilaita sairaala- ja tehohoidossa. Jotta tilanne säilyy vakaana, tulee pirkanmaalaisten ja orivesiläisten jaksaa pitää kiinni koronasuosituksista. Aiemmat suositukset ovat edelleen voimassa. Tärkeimpiä toimia ovat käsi- ja yskimishygienia, turvavälit ja maskin käyttäminen.

Maski hyödyttää sekä käyttäjää itseään että ympärillä olevia henkilöitä. Pirkanmaalla voimassa olevan maskisuosituksen mukaan maskia tulisi käyttää julkisilla paikoilla aina, kun turvavälien pitäminen ei ole mahdollista. Koronanyrkki muistuttaa, että joukkoliikenteen maskisuositus koskee myös taksiliikennettä.

Koronanyrkki toteaa myös, että joulun ajan kokoontumiset muodostavat tartuntariskin ja ovat riski erityisesti ikäihmisille. Joulujuhlat ja muut tilaisuudet suositellaan pidettäväksi ensisijaisesti ulkotiloissa. Joulunakaan ei ole varaa unohtaa hyvää hygieniaa, turvavälejä ja maskien käyttöä.

Oriveden kaupungin valmiusjohtoryhmä haluaa muistuttaa, että varhaiskasvatukseen, kouluun ja työpaikoille ei saa mennä sairaana. Pienistäkin infektio-oireista tulee jäädä kotiin ja hakeutua herkästi koronatestiin. Pirkanmaan testauskapasiteetti on tällä hetkellä hyvä. Myös Oriveden terveysasemalla tehdään koronatestausta neljänä arkipäivänä viikossa.

THL:n kuvalliset ohjeet pikkujoulujen vietosta.

> Lue täältä Pirkanmaan koronavirustilanteesta ja voimassa olevista suosituksista!

Palaa uutislistaukseen