Talousveden klooraus alkaa 24. kesäkuuta

Oriveden kaupungin vesilaitos aloittaa talousveden kloorauksen maanantaina 24.6.2024. Jakeluverkoston vedenlaatu on hyvä, mutta vedenjakelun turvaamiseksi otetaan käyttöön ylävesisäiliö.

Ylävesisäiliö saneerattiin syksyllä, ja se on desinfioitu korjauksen jälkeen joitakin kertoja. Ylävesisäiliön käyttöönottoa on siirretty tähän saakka.

Jotta ylävesisäiliötä voidaan käyttää, täytyy talousvettä toistaiseksi kloorata. Toimenpiteistä on sovittu yhdessä terveysviranomaisten kanssa.

Puhdistuskemikaalina käytetään vesilaitoksilla yleisesti käytettävää klooriliuosta. Klooriliuos syötetään veteen pumpattavan vesimäärän suhteessa. Pumppaus tehdään Hirsilän vedenkäsittelylaitoksella. Tästä johtuen kloorin hajua ja makua voi esiintyä koko verkostoalueella.

Desinfiointi ei aiheuta terveyshaittaa, vaan turvaa talousveden mikrobiologisen laadun. Vettä voi käyttää normaalisti. Kloorausta tehdään toistaiseksi.

Vesilaitos seuraa vedenlaatua ja klooripitoisuutta mittauksilla. Seurannan perusteella minimoidaan talousveden klooripitoisuutta.

Vesilaitos pahoittelee vedenkuluttajille aiheutuvaa haittaa!

Oriveden kaupungin vesilaitos

Lisätiedot:

Matti Vesava, tekninen johtaja: p. 040 133 9247, matti.vesava@orivesi.fi

Aiheeseen liittyvää

Palaa uutislistaukseen