Aivi Gallénin näyttely Maalaten Matkalla Maailmalla

Näyttelyt


-

Walleniuksen Wapriikki, Walleniuksenkatu 2, Korkeakoski, Juupajoki

Aivi Gallénin näyttely tuo Walleniuksen Wapriikkiin ennennäkemättömän teoskokonaisuuden kuuluisan taiteilijasuvun taiteilijan elämän varrelta.

Aivi Gallénin ensimmäinen oma näyttely tarjoaa ainutkertaisen noin sadan taulun kokonaisuuden. Uniikit teokset ovat esillä kuukauden ajan Galleria WW:ssä Walleniuksen Wapriikissa Juupajoella. Retrospektiivinen näyttely Maalaten Matkalla Maailmalla on esillä 18.5.-18.6.2023.

Gallén on koonnut merkittävään näyttelyyn laajan esittelyn teosten synnystä ja tarinoista niiden taustalla. Päämaalauspaikkoja ovat Lappi, Ahvenanmaan saaristo ja eteläinen Kökarin saaristo, Claude Monet’n Puutarha ja Lummelampi Givernyssä Normandiassa, Ruovesi ja Provencen eri seudut. Esillä on muun muassa legendaarinen Leif ja musiikkipuu -teos, Leif Segerstamin muotokuva viisisakaraisella musiikkipuu-metaforalla.

Näyttely nostaa esiin arvostetun ja tuotteliaan taiteilijan elämäntyön. Gallénin mukaan näyttely on ensimmäinen näyttely ja samalla muistonäyttely.

Kuuluisaan taiteilijasukuun kuuluva Gallén on saavuttanut huipun myös taidehistorioitsijana. Hän on syventynyt perinpohjaisesti isoisänsä Akseli Gallen-Kallelan elämäntyöhön ja tuotantoon.

Gallénin mukaan aikaisemmin ei ole ollut aikaa näyttelytoiminnalle, sillä hän on muun muassa toiminut erämaa-ateljee Kalelan museonjohtajana Ruovedellä 40 vuoden ajan ja kuratoinut paljon.

Aivi Gallén on tavattavissa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana Galleria WW:ssä Walleniuksen Wapriikissa.

Lue lisää: Näyttely: Aivi Gallén – Maalaten matkalla maailmalla 18.5.-18.6. – Walleniuksen Wapriikki

Takaisin tapahtumalistaukseen