Älykäs intuitio – Miten käytämme sitä? -luento


Asta Raami, taiteen tohtori, väitteli intuition käytöstä ja kehittämisestä Aalto-yliopistossa 2015. Intuition älykäs käyttö on kiihdytyskaista ja oikopolkujen avaaja, jota voimme hyödyntää päättelyn ja asiantuntemuksen apuna. Kaikki intuitiot eivät ole hyödyllisiä ja siksi tarvitsemme menetelmiä arvioida intuitiivisen tiedon luotettavuutta.

Astan uusin teos INTUITIO3 käsittelee intuition potentiaalia mahdottomilta vaikuttavien ongelmien ratkaisussa. Ihmeet ovat ratkaisuja joiden logiikka on piilossa. Ja kun intuition tuoma tieto ei toimi näkyvän logiikan ulottuvissa, logiikasta ei yksinkertaisesti ole apuvälineeksi. Päättely voi kuljettaa meidät vain tiettyyn pisteeseen saakka – siihen asti mihin tosiasiat riittävät. Intuition näkökulmasta mahdottomia ongelmia ei ole. On vain kyvyttömyyttä nähdä ratkaisuja. Läpi historian maailmassa on elänyt ihmisiä, jotka ovat osanneet ratkaista mahdottomalta vaikuttavaa. Näiden keksijöiden, nobelistien ja luovien nerojen ajattelua on tutkittu ja he ovat itse kertoneet, miten ovat kyenneet näkemään ja luomaan radikaalia uutta. Keskeisenä menetelmänä on taito hyödyntää intuitiota. Huom! Luento järjestetään Microsoft Teams -yhteydellä. Lähetämme sinulle ennen tilaisuutta sähköpostiin linkin, jonka avulla pääset osallistumaan luennolle. Luento on maksuton!

Luennon järjestää Oriveden seudun kansalaisopisto. Ilmoittaudu ti 25.5. mennessä osoitteessa: www.opistopalvelut.fi/orivesi
Saat Microsoft Teams kokouslinkin sähköpostiisi ennen tilaisuutta.

Tarvitset älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen sekä toimivan internetyhteyden liittyäksesi kokoukseen.  Mikäli tarvitset tietoteknistä tukea: 0401339118.

Takaisin tapahtumalistaukseen