Auvisen talon historiaa -näyttely

Näyttelyt


-

Taitokeskus Orivesi - Auvisen talo, Keskustie 37, 35300 Orivesi

Auvisen talon historiasta kertova näyttelymme on avoinna 31.5.-18.6.2022 ma-pe klo 10-17 ja la klo 10-14.

Auvisen talo

Auvisen taloa voi hyvällä syyllä kutsua Oriveden maamerkiksi. Niin keskeisellä ja näkyvällä paikalla se on aina ollut. Upeasti säilynyt kaunis puurakennus erottuu ympäröivästä rakennuskannasta tänäkin päivänä.

Auvisen talon rakennutti 1926 kauppias Einari Auvinen. Kauppiaspariskunta Martta ja Einari Auvinen piti rakennuksen etuosan liiketilassa sekatavarakauppaa. Kaupan konttori ja varastotilat sekä perheen asuinhuoneet sijaitsivat talon kaksikerroksisessa osassa. Talossa on säilynyt monia kauniita alkuperäisiä yksityiskohtia. Yläkertaan vievän portaikon kaiteet, ruutuikkunat, peiliovet, kauniisti tummuneet veistetyt hirsiseinät sekä upeat kaakeliuunit. Auvisen talossa on säilynyt ihanalla tavalla vanhan talon tunnelma.

Nykyään Auvisen talon omistaa Oriveden kaupunki, ja rakennus kuuluu Pirkanmaan maakuntakaavassa maakunnallisesti merkittäväksi kulttuuriympäristöksi merkityn aluerajauksen piiriin. Rakennus tunnetaan Orivedellä edelleenkin rakennuttajansa nimen mukaisesti Auvisen talona.

Taitokeskus Orivesi on toiminut Oriveden keskustassa Auvisen talossa yli 40 vuotta. Tervetuloa tunnelmalliseen kädentaitojen taloon! Meillä on mukava harrastaa tai ihan vaan nauttia yhdessäolosta käsitöiden parissa. Matkailukohteena Taitokeskus Orivesi on avoinna kaikille – tule kurkistamaan mitä Auvisen talon huoneissa tapahtuu tänä päivänä.

Takaisin tapahtumalistaukseen