Galleria WW:n Päägalleria: Walleniuksen suvun taidenäyttely

Herkuttelu, Kirjallisuus ja sanataide, Musiikki, Näyttelyt


-

Walleniuksen Wapriikki, Walleniuksenkatu 2, Korkeakoski, Juupajoki

Kesän suurin näyttelykokonaisuus on nykyisen Walleniuksen Wapriikin, entisen Korkeakosken kenkätehtaan perustajasuvun, Walleniuksen, taidenäyttely, jossa suvun kuvataiteilijat, kuvanveistäjät ja muusikot esittäytyvät. Näyttely muodostaa ennennäkemättömän ja monipuolisen kokonaisuuden, jossa tuodaan esiin myös suvun historia.

Walleniuksen suvun taidenäyttelyn taiteilijat ovat sinne v. 1897 rakennetun Suomen ensimmäisen koneellisen kenkätehtaan perustajan Edward Walleniuksen sisarusten jälkeläisiä. Sukunimen suomalaiseksi muodoksi tuli Valanto. Isännöitsijänä oli toiminut Edwardin sisaren Fannyn kanssa avioitunut Ville Pyhälä.

Kuvataidetta edustavat Siru Erlingin ja Sirkka Valannon akryylimaalaukset, Sampo Pyhälän lavastussuunnitelmat ja kokeelliset maisemat, Johanna Saastamoisen öljyvärityöt ja Toini Vääriskosken kollaasi, Timo Pyhälän veistokset suomalaisesta luonnonkivestä, Valeri Erlingin videotaideteos, Leena Lahtivirran kuultokudokset sekä suurlähettiläs Mikko Pyhälän lintuvalokuvat Latinalaisesta Amerikasta ja Karibialta.

Lue lisää Walleniuksen Wapriikin kotisivuilta!

Takaisin tapahtumalistaukseen