Huuliharppufestivaali, 20. FINLAND HARMONICA FESTIVAL

Musiikki


-

Kampus (ent. Oriveden Opisto), Orivesi, Koulutie 5

Mäntyharjun Huuliharpistien järjestämänä ensimmäiset Munnari-treffit olivat 2003, joista muodostui Suomen huuliharpistit ry:n oma yhtäjaksoinen festivaaliperinne. Sitä ennen on ollut mm Lievestuoreella Liisan Höylät ja Jämsässä Soimannien huuliharpputapahtumia.

Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla ensimmäinen Suuri huuliharppukonsertti soitettiin 2011. Huuliharpistit juhlivat Orivedellä 20-vuotiasta omaa festivaaliaan, jolla on myös ollut huuliharpun soiton SM-kilpailujen järjestämiseen oikeuttava status.

Oriveden Kampus on nyt festivaalien uusi kotipaikka. Festivaalien suojelija ministeri Pertti Salolainen, myös taidokas huuliharpun soittaja.

18.08. perjantai-illan ohjelmassa Klemetti-salissa klo 18:00 on soiva karonkka, jossa huuliharpistit sekä soittavat, että kertovat oman soittoharrastuksensa alkamisesta ja jostain erityisestä tapahtumasta soittotaipaleellaan.

Nämä soitot ja tarinat videoidaan ja talletetaan Huuliharpistien arkistoon sekä tallenne luovutetaan myös Kansanmusiikki-instituutille. Saamme mukaan myös virolaisia ystäviämme soittamaan ja tarinoimaan.

Lauantaina 19.08. puolenpäivän aikoihin soittajat jalkautuvat Oriveden kauppoihin ja kahviloihin ilahduttamaan ihmisiä. Iltapäivällä klo 16 viralliset SM-kilpailut, sarjoina diatoninen, kromaattinen ja blues-harppu sekä yhtyesarja.

Konsertissa Klemetti-salissa klo 19 laadukasta ja monipuolista huuliharppumusiikkia, palkintojen jako sekä voittajien esitykset.

Huuliharpun SM-kilpailujen ohjeet ja ilmoittautuminen

Takaisin tapahtumalistaukseen