Kansallinen veteraanipäivä Orivedellä

Muut


Kansallista veteraanipäivää 27.4. vietetään tänäkin vuonna poikkeusjärjestelyin.

Seppeleet lasketaan sankarihaudoille perinteiseen tapaan Oriveden keskustassa, Eräjärvellä, Längelmäellä ja Juupajoella. Ei yleisöä.

Oriveden kaupunki julkaisee juhlapäivänä YouTube-kanavallaan videon, jossa esiintyvät Hirsilän koulun oppilaat. Kaupungin tervehdyksen lausuu kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kunnallisneuvos Riitta Jakara.

Sotaveteraaneja sekä heidän puolisoita ja leskiä kaupunki muistaa henkilökohtaisella postilla, jossa on tervehdys kaupunginjohtaja Juha Kuusistolta ja kirkkoherra Mika Tapiolinnalta. Lisäksi kaikille Oriveden sotaveteraaneille toimitetaan kukkatervehdys 26.- 27.4. välisenä aikana.

Kansallisen veteraanipäivän pääjuhlaa ei voida järjestää Tampereella tänäkään vuonna. Juhlan sijaan Tampereen kaupunki toteuttaa yhteistyössä Yleisradion kanssa veteraanipäivän juhlalähetyksen, jonka teemana on ”Ihmisten välillä hyvä tahto – Välvilja mellan människor”. Yle TV1 lähettää ohjelman tiistaina 27.4. klo 15 – 16. Lähetys on katsottavissa jälkikäteen myös Yle Areenasta.

Takaisin tapahtumalistaukseen