Konsertti: Harmonikan juhlaa Orivedellä

Musiikki, Yleisötilaisuudet


klo-

Oriveden Suoja, Urheilutie 3, 35300 Orivesi

Harmonikkalegenda Veikko Ahvenaisen kiertueen odotettu huippukonsertti kuullaan Oriveden Suojalla sunnuntaina 1.10.2023 klo 19.00. Tilaisuudessa esiintyvät Veikko Ahvenainen ja hänen puolisonsa harmonikkataituri Carina Nordlund sekä Tammer Hanurit solistina Tuula Mäkinen.

Konsertissa kuullaan suosittuja koti- ja ulkomaisia ikivihreitä, joita Ahvenainen on myös levyttänyt vuosikymmenien aikana. Konsertin väliajalla on Ilta Oulunjoella -CD-levyn julkistus ja esillä on myös Veikon kirjoittama suosittu kirja Hanurini muistoja.

  • Lipun hinta 15 € (käteinen)
  • Lipunmyynti alkaa klo 18.00 paikan päällä
  • Konsertin kesto n. 2 tuntia, sis. väliaika
  • Väliajalla kahvio

Jo 94-vuotias Veikko Ahvenainen on kiertänyt 1960-luvulta asti ympäri maailmaa
ja saavuttanut kansainvälistä mainetta. Hän on konsertoinut esimerkiksi Moskovassa Tshaikovskin konserttisalissa sekä Washingtonin kuuluisassa Kadetraalissa Yhdysvalloissa. Ensimmäinen soolokonsertti hänellä oli jo vuonna 1948, joka järjestettiin Kuopion kaupungintalossa.

Ensilevytys oli vuonna 1955 ja tänään hän on maamme eniten levyttänyt artisti 1087 levytyksellä. Ahvenainen on saanut monia tunnustuksia pitkästä urastaan, kuten Pro Finlandia -mitalin vuonna 2010 ja kansainvälisen Harmonikkaliitto Cofédération Internationale des Accordéonistes (CIA) myöntämän Merit Award -palkinnon vuonna 2020.

Konsertti järjestetään yhteistyössä Oriveden kulttuuripalvelujen kanssa.

Takaisin tapahtumalistaukseen