Patrik Korhosen Mitä jos -näyttely

Näyttelyt


-

Walleniuksen Wapriikki, Walleniuksenkatu 2, Korkeakoski, Juupajoki

Patrik Korhonen: Mitä jos -taidenäyttely
Juupajoen Walleniuksen Wapriikissa 21.7. – 15.8.2021

Urbaanit graffititeokset pysäyttävät läsnäololle

Patrik Korhonen on urbaani nykytaiteilija Helsingistä, jonka graffitivaikutteiset teokset Mitä Jos- näyttelyssä Galleria WW:ssä Walleniuksen Wapriikissa pohtivat kyvykkyyttämme läsnäololle vauhdin aikakaudella.
Näyttely havahduttaa pohtimaan läsnäolon taitoa ja kyseenalaistamaan suorituksen ja kertakäytön kulttuuria. Auttaako tieto kaiken väliaikaisuudesta luopumaan vähitellen suorittamisesta ja hivuttautumaan lähemmäksi läsnäoloa itselle ja muille?
Patrik on työskennellyt businessmaailman vaativissa asiantuntija- ja johtamistehtävissä yli 20 vuotta, josta hänen töidensä aiheet kumpuavat; tavoitteet, vaatimukset, kiire ja hektisyys sekä niiden vastinparit.
Teokset leikkivät vastakkainasettelulla. Lähes neonmaisella värimaailmalla luodaan iloa ja kepeyttä teokseen. Urbaanimainen elävä pinta ja maisema kiinnittävät huomion lähempään tarkasteluun. Teos muuttuu katsojan silmissä ja värikkyys muuttaa muotoaan, kun hän näkee teoksen esitystekstistä, että kyseistä henkilöä ei enää ole. Teokset muuttavat ymmärrystä omasta ihmisyydestämme ja samankaltaisuudesta sekä läsnäolon arvostusta.

Teoksissa hyödynnetään monipuolisesti erilaisia tekniikoita: spraymaalausta, klassista maalausta, sapluunoita ja molempia käsiä. Kerroksien ohentaminen ja paksuntaminen, roiskiminen, heittäminen ja siveleminen luovat teoksiin moniulotteisuutta.

Näyttely avoinna ti-su klo 11-18.

Galleria WW, Walleniuksen Wapriikki
Walleniuksenkatu 2, Korkeakoski, Juupajoki

Lisätiedot
040 515 3362
info@walleniuksenwapriikki.fi
www.walleniuksenwapriikki.fi

Takaisin tapahtumalistaukseen