Walleniuksen Wapriikin Galleria WW: Riikka Helminen ja Päivi Latvala – Fauna & Farmi

Muut, Näyttelyt


-

Walleniuksen Wapriikki, Walleniuksenkatu 2, Korkeakoski, Juupajoki

Riikka Helminen & Päivi Latvala
FAUNA & FARMI -taidenäyttely
Juupajoen Walleniuksen Wapriikissa 21.7. – 15.8.2021

Kierrätysmetalliveistokset ja lempeät lehmäteokset puhuvat maaseudun puolesta

Eläimet ovat keskiössä keskisuomalaisten taiteilijoiden Riikka Helmisen ja Päivi Latvalan taiteessa. Helminen tekee hitsaamalla uniikkeja teräsveistoksia kierrätysmetallista. Latvalan maalaukset puolustavat lehmiä ja suomalaista maaseutua.

Riikka Helminen (-66 ), taidenimeltään Kipinätaide, keskittyy taiteessaan lemmikkieläimiin sekä kotimaisiin maatilan ja metsän asukkeihin.

– Kouluttauduttuani artesaaniksi Petäjäveden käsi- ja taideteollisesta ja sittemmin taidekäsityöläiseksi, metallin lähes rajattomat mahdollisuudet veivät minut mukanaan, sanoo Helminen.

Päivi Latvalan (-66) modernit ja romanttisrealistiset lehmämaalaukset antavat kunniaa eläimille ja tuovat esiin nykyaikaisen maaseudun. Suomalaisen maaseudun tulevaisuus on Latvalalle intohimon asia: elämänmakuisilla, raikkailla ja tunnelmallisilla maalauksillaan hän haluaa herättää ihmisissä aitoja tunteita maaseutua kohtaan.

– Kuvailen itseäni yhden naisen maaseutuliikkeeksi, joka taistelee suomalaisten maanviljelijöiden ja karjankasvattajien aseman puolesta tekemällä maaseudusta ihmisille läheisen ja tärkeän taiteen kautta, kertoo Latvala.

Ilmeikkäille miettiväisille märehtijöille ei ole maalattu korvamerkkejä, sillä taiteilija haluaa tuoda esiin lehmien inhimillisyyden.

Näyttely avoinna ti-su klo 11-18.

Galleria WW, Walleniuksen Wapriikki
Walleniuksenkatu 2, Korkeakoski, Juupajoki

Lisätiedot
040 515 3362
info@walleniuksenwapriikki.fi
www.walleniuksenwapriikki.fi

Takaisin tapahtumalistaukseen