Ystäväpiiri Oriveden Lähitorilla 28.9.2022

Muut


-

Oriveden Palvelutalo Särkäntien 16/Eerolantie 2

” Ryhmässä yksinäisen elämään tulee valonpilkahduksia.”

Oletko Sinä kokenut yksinäisyyttä tai tunnetko jonkun yksinäisen?

Yksinäisyyden tunne on aina henkilökohtainen ja sitä voi kokea kuka vain. Yhdelle yksinäisyys on läsnä kesäaamujen varhaisin tunteina, toiselle taas talvi-iltoina. Yksinäisyys on lähes aina kielteistä, mikä heikentää hyvinvointia.

Yksinäisyys voi kohdata meidät monista eri syistä. Yksinäisyyden tunteeseen voi upota elämän muutoskohdissa, kuten läheisen ihmisen menetyksen, toimintakyvyn heikentymisen tai eläkkeelle jäämisen yhteydessä. Elämänpiirin kaventuessa arjesta voi tulla ainakin hetkittäin yksinäistä. Myös pelko yksin jäämisestä voi aiheuttaa huolta.

Vanhustyön keskusliiton Ystäväpiiritoiminta on mainio lääke iäkkäiden ihmisten yksinäisyyteen. Koulutetut ohjaajat käynnistävät vuosittain Ystäväpiiriryhmiä eri puolilla Suomea esimerkiksi palvelutaloissa ja erilaisissa yhdistyksissä.

” Kyllä ihminen kaipaa toisen luo.”
Olisiko Ystäväpiiri-ryhmä Sinun juttusi?

Ystäväpiiri-ryhmä käynnistyy jälleen Orivedellä keskiviikkona 128.9.2022 klo 12 Oriveden Palvelutalon takkahuoneessa.

Ystäväpiirin tarkoitus on yksinäisyyden karkoitus. Vanhustyön keskusliiton kehittämässä Ystäväpiiri-ryhmätoiminnassa tapaat ihmisiä, jotka haluavat tutustua uusiin ihmisiin ja joita yksinäisyys on koskettanut. Ryhmää ohjaavat koulutetut Ystäväpiiri-ohjaajat Erika ja Terttu. Ryhmän toteuttaa Oriveden Lähitori.

Ryhmään mahtuu enintään kahdeksan henkilöä ja se kokoontuu 12 kertaa. Kantavia voimia ovat mukava yhdessäolo sekä yksinäisyyden tunteen lievittäminen ja jakaminen. Jokainen ryhmä on osallistujiensa näköinen, kaikki voivat vaikuttaa siihen, mitä yhdessä tehdään ja toiminta suunnitellaan kaikille sopivaksi.

Ystäväpiiri-ryhmätoiminnasta on saatu hyviä tutkimustuloksia: osallistujista 98 % suosittelee toimintaa muille. Ryhmien aikana yksinäisyys on lievittynyt, ystävyyssuhteita on syntynyt ja terveyden on koettu kohentuneen. Lisäksi ryhmiin osallistuminen on virkistänyt muistia.

Ryhmään täytyy ilmoittautua etukäteen.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset 5.9.2022 mennessä:

  • Terttu Ronkonen puh. 050 4646 616
  • Erika Saarinen puh. 040 6857 327

Ota rohkeasti yhteyttä!

Takaisin tapahtumalistaukseen