Taysissa vähennetään kiireetöntä hoitoa koronatilanteen vuoksi – Uusia rajoituksia tulossa kuntosaleille ja uimahalleihin

Koronatilanne on heikentynyt niin paljon, että Taysissa joudutaan vähentämään kiireetöntä hoitoa. Orivedellä ei ole saatavilla rokotusaikoja enää loppuvuodelle. Koronapassien tulostuspiste avautui kaupungintalolla tänään keskiviikkona.

Koronatartuntamäärät ovat Pirkanmaalla edelleen nousussa. Sairaalaan tulee päivittäin 4−5 uutta koronapotilasta. Kuormitus on alkanut näkyä sekä vuodeosastoilla että tehohoidossa. Tiistaina Taysissa oli hoidossa 23 koronapotilasta, joista kuusi tehohoidossa.

Koronatilanteen vuoksi Tays joutuu vähentämään kiireetöntä hoitoa. Henkilöstöä ei ole samaan aikaan saatavilla sekä kiireettömään hoitoon että kasvavan koronapotilasmäärän hoitoon.

Koronanyrkki korostaa, että kaikissa yleisötapahtumissa on syytä käyttää maskeja. Koronanyrkki suosittelee myös, että koulujen joulujuhlat pidetään luokissa. Koronanyrkin uuden suosituksen mukaan maskit voidaan ottaa kuntakohtaisesti käyttöön koulutyössä myös 4.-5.-luokalaisille. Orivedellä ei ole tällä hetkellä tarvetta laajentaa maskien käyttöä kouluissa.

Uusia rajoituksia tulossa asiakas- ja sisäliikuntatiloihin

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee tartuntatautilain pykälän 58d käyttöönottoa Pirkanmaalla. Pykälän mukaan asiakastilojen käytöstä vastaavan toimijan on järjestettävä toiminta siten, että asiakkaat ja seurueet voivat välttää lähikontakteja.

Pykälä koskee esimerkiksi kauppoja, kirjastoja, museoita, kuntosaleja, uimahalleja ja muita sisäliikuntatiloja sekä tapahtumia ja esityksiä. Toimija voi esimerkiksi rajoittaa asiakasmäärää, porrastaa asiakkaiden osallistumista tai sijoitella asiakaspaikkoja väljemmin. Kaupungin uimahallissa, kuntosalilla ja kirjastossa rajoitus voisi tarkoittaa sitä, että sisään otettaisiin kaksi kolmasosaa normaalista asiakasmäärästä.

Aluehallintoviraston tiedotteen mukaan avi antaa uuden päätöksen tämän viikon aikana ja se on voimassa maanantaista 13.12. lähtien. Rajoituksista voi vapautua koronapassia käyttämällä.

Oriveden kaupungin valmiusjohtoryhmä tekee avin päätöksen jälkeen linjauksen kaupungin palvelujen järjestämisestä ja tiedottaa uudelleen vielä loppuviikon aikana.

Rokotteen voi hakea Tampereelta

Orivedellä ei ole tällä hetkellä saatavilla uusia koronarokotusaikoja. Syynä on hoitajapula, flunssasta johtuvat sairauslomat sekä joulun ajan vuosilomat. Rokotusaikoja vapautuu vain satunnaisesti peruutusten vuoksi.

Orivesiläiset voivat hakea rokotteen Tampereella kauppakeskuksissa kiertävistä rokotusbusseista tai Tampereen pop up -rokotuspisteistä. Aikataulut ja rokotuspaikat löytyvät Tampereen kaupungin verkkosivuilta.

Koronapassien tulostuspiste avautui kaupungintalolla

Oriveden kaupunki on avannut kaupungintalon aulaan (Keskustie 23) palvelupisteen, jossa pääset kirjautumaan Omakantaan ja tulostamaan tai lataamaan koronapassin. Palvelupisteen asiakaspalvelija auttaa sinua tarvittaessa. Ota mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus ja verkkopankkitunnukset.

Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, voit täyttää palvelupisteessä kirjallisen pyynnön ja koronapassi postitetaan jälkikäteen kotiosoitteeseesi. Sinulla tulee olla kuvallinen henkilöllisyystodistus mukana. Huomioithan, että postinkulussa voi olla viivettä.

Palvelupiste on avoinna keskiviikosta perjantaihin 8.-10.12. klo 12-15, maanantaista perjantaihin 13.-17.12. klo 8.30-11.30 sekä maanantaina 20.12. klo 8.30-11.30. Palvelupisteellä asioidaan ilman ajanvarausta vuoronumerolla. Voit tiedustella koronapassin tulostukseen liittyviä asioita myös numerosta 041 730 0299 palvelupisteen aukioloaikoina.

Koronapassin voi tulostaa myös Tampereella Frenckellin palvelupisteellä. Palvelupisteelle ei tarvitse varata aikaa, vaan se toimii vuoronumeroperiaatteella. Mukana pitää olla kuvallinen henkilöllisyystodistus. Saat koronapassin mukaasi heti etkä tarvitse verkkopankkitunnuksia.

Palaa uutislistaukseen