Tillukkaat ja tallukkaat – Villasukkien tarinoita -näyttely on avautunut Paltanmäen kotiseutumuseoon

Näyttelyssä on esillä noin 50 villasukkaa eri vuosikymmeniltä ja tarinat niiden takana. Sukat ja tarinat on saatu paikallisilta ihmisiltä.

Oletko kuullut juna- tai joogasukista? Miltä näyttävät inarilaiset villasukat? Montako riviä villasukkalähettiläämme saivat kudottua haastesukkiin, ja syntyivätkö ne omissa vai anopin käsissä? Millaiset alussukat puetaan Villasukkajuoksun SM-kisoihin? Entä millaisia 50-luvun reseptiin pohjautuvia sukkia kudotaan tänä päivänä Helsingissä? Tule ottamaan selvää!

Paltanmäen kotiseutumuseoon on avautunut Tillukkaat ja Tallukkaat – Villasukkien tarinoita -näyttely. Näyttelyssä on esillä noin 50 villasukkaa eri vuosikymmeniltä ja tarinat niiden takana. Sukat ja tarinat on kerätty paikallisilta ihmisiltä. Esillä on myös orivesiläisen sukkatehtaan Jar-X:n sekä Helsingin Villasukkatehtaan nykytuotantoa. Yllätyt varmasti, miten moneen perinteinen sukka taipuu!

Näyttely on avoinna 9.6.-15.8.2021, ke-su klo 10-16. Paltanmäen kotiseutumuseoon pääsymaksu on 3€, lapsilta 1€. Opastus kuuluu hintaan.

Käy tutustumassa villasukkiin ja muihin jalkineisiin vuosikymmenten varrelta sekä niiden hauskoihin ja liikuttaviin tarinoihin!

Lämmin kiitos kaikille sukkiensa tarinoita jakaneille!

Paltanmäen kotiseutumuseon käynti osoite: Opintie 2 / Museotie 2 (Voit jättää autosi Oriveden jäähallin viereen ja kävellä museolle mäkeä ylös, tarvittaessa auton voi ajaa museon pihaan.)

Villasukkia vuosikymmenten varrelta. Näyttelyn kokoaja Esa Kallio taustalla.
Paltanmäen kotiseutumuseo on avoinna 9.6.-15.8.2021, ke-su klo 10-16.
Palaa uutislistaukseen