Tilojen sulut ja yleisötapahtumien kielto jatkuvat 21. tammikuuta saakka – tilojen sulkua kohdennetaan tarkemmin

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueelle tartuntatautilain perusteella uutta päätöstä, joka koskee kokoontumisrajoitusta ja tilojen sulkua ajalle 8.1.− 21.1.2022. Avi antaa päätöksen perjantaina 7.1.2022 ja tiedottaa erikseen päätöksen jälkeen. Kaupunki tiedottaa tilojen suluista tarkemmin maanantaina 10.1.2022.

Avi kieltää uudella päätöksellään edelleen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa, mutta ei enää ulkotilassa. Myös tilojen sulku jatkuu, mutta sulkua koskeva määräys kohdentuu tiloihin aiempaa rajatummin. Rajoituksista ei voi vapautua käyttämällä koronapassia. Määräykset ovat voimassa 8.1.− 21.1.2022.

Uudet määräykset eivät vaikuta alueella voimassa olevaan, tartuntatautilain 58d-pykälän mukaiseen päätökseen, joka asettaa edellytyksiä tilojen käytölle ja koskee myös sellaisia tiloja ja toimintoja, jotka eivät ole sulkupäätöksen kohteena.

Avi antaa päätöksen perjantaina 7.1. ja tiedottaa sen jälkeen uudelleen. Päätöksestä selviää, mitä tiloja uusi sulkupäätös koskee.

> Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston tiedotteet

Kaupunki tiedottaa tilojen suluista maanantaina

Orivedellä liikuntahalli, jäähalli ja uimahalli päätettiin jo aiemmin sulkea sunnuntaihin 9.1. saakka. Kaupunki tiedottaa tarkemmin tilojen sulkujen jatkosta maanantaina 10.1. klo 12 mennessä. Lisäksi kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontuu jokaviikkoiseen tapaansa keskiviikkoaamuna ja tiedottaa koronatilanteesta keskiviikon aikana.

Perusopetus ja toisen asteen opetus käynnistyvät Orivedellä lähiopetuksena maanantaina 10.1.

Koronarokotusaikoja on nyt paljon vapaana. Vapaita aikoja löytyy vielä runsaasti myös huomiselle loppiaiselle. Varaa aika koronarokotukseen verkossa tai numerosta 03 5657 5777 (ma ja to klo 12.30–15.30, ti, ke ja pe klo 8–11).

Kansalaisopiston lasten kurssit alkavat normaalisti, aikuisten opetus etänä

Valtioneuvosto on antanut 22.12.2021 suosituksen, että ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opetuksen, vapaan sivistystyön, aikuisten perusopetuksen ja aikuisten taiteen perusopetuksen järjestämisessä siirrytään etäopetukseen 16.1.2022 saakka.

Oriveden seudun kansalaisopistossa lasten kurssit käynnistyvät normaalisti lähiopetuksena ensi viikolla. Lapsi-vanhempi-kurssit sekä aikuisten kurssit käynnistävät kevätkautensa etäopetuksella. Sellaisten kurssien, joissa etäopetus ei ole mahdollista, aloitus siirtyy tilojen sulkujen vuoksi näillä näkymin maanantaihin 24.1. ja kursseja jatketaan vastaavasti keväällä pidempään.

Kaikkiin kansalaisopiston opettajiin ja kurssilaisiin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä tekstiviestillä.

Palaa uutislistaukseen