Uimahalli avautuu maanantaina kaikille käyttäjille, rokotusajanvaraus avautunut yli nelikymppisille

Pirkanmaan koronatilanne ei ole merkittävästi muuttunut viikon aikana. Koronanyrkki teki rajoituksiin pieniä vapautuksia, mutta yleisötilaisuuksista linjataan tarkemmin vasta perjantaina.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä, ”koronanyrkki”, linjasi, että uimahallit, kylpylät ja yleiset saunat voidaan avata yleisölle rajoitetulla asiakasmäärällä.

Oriveden uimahalli avautuu kaikille käyttäjille maanantaina 31.5. Uimahalli on avoinna ennen kesäsulkua 20.6. saakka maanantaista perjantaihin klo 12−20, lauantaisin klo 10−16 ja sunnuntaisin klo 12−16. Koronanyrkin ohjeistuksen mukaisesti asiakasmäärä rajataan puoleen normaalista eli puolet pukukaapeista on käytössä.

Uimahallissa pidetään kesäsulku 21.6.−8.8.2021. Kyseessä on vuosittain tarvittava huoltotauko, jonka aikana altaat tyhjennetään ja huolletaan. Uimahallissa tehdään kesän mittaan mahdollisesti myös korjauksia.

Oriveden uimahalli ei ole ollut talven ja kevään aikana missään vaiheessa kokonaan pois käytöstä, vaan halli on ollut avoinna koululaisryhmille ja uimakouluille. Sen vuoksi huoltotauko osuu tänäkin vuonna kesäajalle.

Kilpailut sisällä mahdollisia lapsille ja nuorille

Koronanyrkki vapautti vuonna 2002 ja sitä myöhemmin syntyneiden lasten ja nuorten sisäliikunnan. Lapset ja nuoret voivat harjoitella sisätiloissa ilman turvavälejä ja ryhmäkokorajoitusta sekä osallistua kilpailuihin, turnauksiin ja harjoitteluleireille. Kilpailujen yleisömäärissä tulee noudattaa voimassa olevaa Avin kokoontumisrajoitusta.

Koronanyrkki linjasi, että myös nuorisotilat voi avata. Orivedellä pidetään nuorisotalotoiminnan kevätkauden päättäjäiset 27. toukokuuta, joten nuorisotilojen avointa toimintaa ei käynnistetä enää ennen kesälomia. Sen sijaan nuorisotyöntekijät jalkautuvat kesän aikana nuorten ajanviettopaikoille.

Yli nelikymppiset voivat varata rokotusajan

Orivedellä koronarokotusten ajanvaraus on avautunut vuonna 1981 tai sitä aiemmin syntyneille orivesiläisille.

Koronarokotusajan voi varata joko verkossa tai soittamalla. Tampereen kaupunki suosittelee ensisijaisesti verkkoajanvarausta, johon pääsee Tampereen kaupungin verkkosivulta. Verkkoajanvaraus vaatii vahvan tunnistautumisen.

Ajanvarauspuhelin palvelee numerossa 03 5657 5777 maanantaisin ja torstaisin klo 12.30−15.30 sekä tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 8−11. Rokotukset annetaan Oriveden terveyskeskuksessa (Sairaalantie 6).

Yleisötilaisuuksista tiedotetaan perjantaina

Sosiaali- ja terveysministeriö päivittää tämän viikon aikana hybridistrategiaansa. Odotettavissa on linjauksia erityisesti yleisötilaisuuksien järjestämisestä kesän aikana. Pirkanmaan koronanyrkki kokoontuu tällä viikolla uudelleen perjantaina ja tiedottaa sen jälkeen Pirkanmaan alueen linjauksista.

Oriveden valmiusjohtoryhmä pitää myös ylimääräisen kokouksen perjantaina klo 13 ja tiedottaa tarvittaessa perjantai-iltapäivän aikana.

Pirkanmaa edelleen kiihtymisvaiheessa

Koronanyrkki totesi, että viimeisten koronalukujen perusteella Pirkanmaa on edelleen kiihtymisvaiheessa, eikä paluu perustasolle ole odotettavissa vielä ainakaan kuluvan viikon aikana.

Pirkanmaan ilmaantuvuusluku edeltävän kahden viikon ajalta on 29 tapausta 100 000 asukasta kohden. Koko Suomen ilmaantuvuusluku vastaavalta ajalta on 49. Uusia tartuntoja kertyi 90, mikä on hieman edellisviikkoa enemmän. Tartuntojen lähteistä pystyttiin jäljittämään yli 80 prosenttia. Testituloksista positiivisia löydöksiä oli 1,2 prosenttia.

Sairaalakuormitus on ollut viime viikot tasaista Suomessa ja Pirkanmaalla. Pirkanmaalla eniten tartuntoja on ollut 20-29-vuotiaiden ikäryhmissä, sen sijaan yli 60-vuotiailla ei ole ollut tartuntoja enää juuri lainkaan.

> Lue kaikki Pirkanmaalla voimassa olevat suositukset täältä!

> Oriveden kaupungin rajoitukset löydät täältä

> Koronarokotukset Orivedellä

Palaa uutislistaukseen