Uusi juna-aseman ja keskustan välinen liityntäliikenne Nyssykkä aloittaa 10.8.


Tiedote 31.07.2020 / Tampereen seudun joukkoliikenne ja Oriveden kaupunki

Nyssykkä on uusi liityntäliikenteen palvelu Oriveden keskustan ja Oriveden rautatieaseman välillä. Palvelu on joukkoliikennettä, jossa asiakas tilaa kyydin soittamalla etukäteen. Palvelu on saatavilla myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Nyssykkä tilataan soittamalla viimeistään 60 minuuttia ennen junan aikataulun mukaista lähtö- tai saapumisaikaa Orivedellä. Liikennöinnistä vastaa Taksi Orivesi. Nyssykkä on 8-paikkainen taksi, jossa pyörätuolin kuljettaminen on mahdollista. Saattajan matka on maksuton. Polkupyörän ja lastenvaunujen kuljetus ei ole mahdollista.

Nyssykässä käyvät ilman lisämaksua Nyssen E-vyöhykkeellä voimassaolevat kausiliput sekä VR:n liput, jotka ovat voimassa samana päivänä Orivedelle/Orivedeltä. Nyssen arvolippu ei kelpaa Nyssykässä eikä junissa. Pelkän Nyssykkä-matkan ilman junalippua voi maksaa edullisimmin Nyssen mobiililipulla (2 vyöhykettä, aikuinen 2,70 €, nuori 17-24 v. 2,00 € ja lapsi 7-16 v. 1,35 €). Kortilla tai käteisellä maksettavan kertalipun hinta on aikuiselta (yli 17 v.) 3,50 € ja lapselta 1,50 €. Mobiilipulla ja kertalipuilla ei kuitenkaan voi maksaa junamatkaa.

Nyssykän tilaus:

Taksi Orivesi p. 050 544 8655 (pvm/mpm)

  • Huom. Nyssykkä tilataan soittamalla viimeistään 60 minuuttia ennen junan aikataulun mukaista saapumis- tai lähtöaikaa.

Lisätietoa Nyssykästä: nysse.fi/nyssykkä

Nyssykän aikataulut kuvana, löytyvät myös osoitteesta reittiopas.tampere.fi.

Reittioppaassa nyt Oriveden aikataulut ja reittihaku

Nyssen reittioppaasta löytyvät nyt myös Oriveden junayhteydet. Reittioppaasta voi tarkistaa ajantasaiset aikataulut, nopeimmat yhteydet sekä seurata bussin kulkua reaaliajassa. Reittiopas löytyy osoitteesta reittiopas.tampere.fi ja Nysse Mobiili -sovelluksesta.

Orivedellä liikennöivät Nysse-linjat 95X (Orivesi-Tampere) ja 95A (Orivesi-Oriveden asema). Liikennöitsijänä aloittaa 10.8. Valkeakosken Liikenne Oy.

Muista Orivedeltä liikennöivistä bussivuoroista löytyy tietoa Matkahuollon tai liikennöitsijöiden omilta verkkosivuilta ja VR:n junavuoroista sivuilta vr.fi.

– Linja 95A on kätevä keskustan ja rautatieaseman välisessä liityntäliikenteessä arkisin päiväsaikaan, mutta bussi ei voi jäädä odottamaan myöhässä olevaa junaa. Tällöin Nyssykkä on paras vaihtoehto, toteaa Oriveden kaupungin logistiikkasuunnittelija Mari Kinnunen. – Koulujen loma-aikoina osa 95A-vuoroista jää ajamatta niitä hoitavien NOPA-autojen rajoitetun liikennöinnin vuoksi. Tällöinkin Nyssykkä korvaa 95A-linjan liikennettä.

Tampereen seudun joukkoliikenne suorapostittaa tietoa uudesta Nyssykkä-palvelusta ja muista Nysse-liikenteen muutoksista kaikkiin orivesiläisiin kotitalouksiin lähipäivien aikana.

Oriveden Nysse-linjojen 95X- ja 95A-aikataulut. Aikataulut löytyvät myös osoitteesta reittiopas.tampere.fi.

Nysse-kortilla maksat kätevästi kaikissa Nysse-liikenteen vuoroissa

Uudet Nysse-aikataulut astuvat voimaan 10.8. Muutoksia on tulossa useisiin reitteihin ja aikatauluihin. Uuden kilpailutuksen vuorojen liikennöinnistä voitti Valkeakosken Liikenne Oy, joka tulee elokuusta lähtien hoitamaan 95X-vuorot ja osan 95A-vuoroista. Suurimmaksi osaksi 95A-vuorot liikennöidään Tokeen Liikenteen NOPA-autoilla. 95X- ja 95A-vuoroilla voi matkat maksaa Nyssen lipputuotteilla. Nysse-kortilla voi maksaa myös kaikki ne Hirsilän suunnan matkat, jotka ovat Valkeakosken Liikenteen liikennöimiä vuoroja. Nämä aikataulut löydät Nyssen Reittioppaasta.

Nyssen lipputuotteet ovat kätevä ja edullinen maksutapa myös kaikissa Oriveden sisäisen joukkoliikenteen NOPA-autoissa. NOPAn reitit ja aikataulut löytyvät Oriveden kaupungin verkkosivuilta.

Huomioithan, että Nysse-lipputuotteet eivät käy maksuvälineinä ELY-keskuksen kilpailuttamassa Virtain suunnan liikenteessä eivätkä pikavuoroliikenteessä. Nämä aikataulut löytyvät Matkahuollon sekä liikennöitsijöiden omilta verkkosivuilta.

Kuvassa kerrotaan Nysse-linjojen lipuista ja maksamisesta. Samat tiedot löytyvät yllä olevasta tiedotetekstistä.

Ota yhteyttä


Palaa uutislistaukseen