Uusi opasvihkonen esittelee Oriveden luontoretkeilykohteet

Oriveden luonto toimii aktiiviseen ulkoiluun ja saa aikaan oivallisen olotilan. Tuore opasvihkonen esittelee kaikki Oriveden luontoretkeilykohteet.

Oriveden luontoretkeilykohteet on koottu näppäräksi opasvihkoseksi. Voit ladata juuri valmistuneen oppaan itsellesi tästä linkistä. Oppaan paperinen versio on noudettavissa Matkailuinfostamme, jonka sijaitsee osoitteessa Keskustie 37, Orivesi.

Tässä muutama makupala kohteistamme:

Iso-Vuorijärvi ja Siikajärvi

Alueelta löytyy mm. ainutlaatuinen riippukiviluola, johon on sijoitettu nuotiopaikka. Tämän nuotiopaikan rakenteet on uusittu juuri äsken. Myös alueen pitkospuita ja yleistä viitoitusta on parannettu. Enää en reitillä villasukat kastu. Astu seikkailulle!

Iso-Vuorijärven uudet pitkospuut
Kuva: Hannele Moilanen

Eräpyhän virkistysalue

Eräpyhä on ikiaikaista eränkävijöiden seutua. Niemenkärjessä on muinainen uhripaikka, jota kutsutaan Nunnankirkoksi. Sen arvellaan olevan jopa pronssikaudelta peräisin. Eräpyhän auringon nousut ja laskut ovat kokemisen arvoinen elämys.

Kuva: Sini Salomaa

Kopsamo-Purnu melontareitti

Tämä 19 kilometrin vesireitti kulkee läpi kauneimpien pirkanmaalaisten kulttuuri- ja maalaismaisemien Juupajoen Kopsamolta Oriveden Pitkäjärvelle. Reitin rakenteita on uusittu ja vesille pääsee siis entistä helpommin. Voipa reitillä törmätä myös hieman erilaisempiin kulkijoihin, laiduntaviin lehmiin. Muista pakata mukaan villasukat, ne lämmittävät oivallisesti melojan varpaita.

Kopsamo-Purnu melontareitillä voi tavata lehmiä
Kuva: Ulpu Aho

Villasukkajuoksun SM -kilpailujen kisareitti

Villasukkajuoksun SM-kilpailut on Orivedellä joka talvi kisattava vuoden hauskin koko perheen tapahtuma. Luvassa on erilaisia juoksusarjoja, unohtumattomia kokemuksia ja iloista mieltä. Kisareittiä voi käydä kokeilemassa myös omatoimisesti. Reitille pääsee saapumalla Oriveden jäähalille (osoite: Opintie 2, Orivesi). Oranssit opasteet löytyvät reitin alusta.

Villasukkajuoksun iloa
Kuva: Jani Taipale

Elämysportaat

Nämä portaat ovat tehokas paikka nostaa sykettä ja kuntoa. Portaiden kokonaispituus on noin 160 metriä. Portaat on toteuttu luontoa mukaillen. Portaiden yhteydessä on myös tasanne, jolle voi istua, levähtää ja nauttia kauniista metsämaisemista.

Paltanmäen elämysportaat
Kuva: Jenni Koponen

Orivesi DiscGolfPark

Tämä 18 -väyläinen frisbeegolfrata sijoittuu monipuoliseen metsämaastoon. Rata on lähes kokonaan uusittu syksyllä 2020. Rata tarjoaa paikoin haastetta aktiivisellekin lajin harrastajalle. Pelaamisen iloa!

Frisbeegolfrata Orivedellä
Kuva: Irene Suhonen

Oriveden tarjoamia retkitunnelmia löydät myös instagramista tunnisteilla #visitorivesi ja @visitorivesiofficial. Jaamme mieluusti myös sinun Orivesi -retkitunnelmasi ja kokemuksesi. Käytä siis omissa julkaisuissasi tunnistetta #visitorivesi tai tägää meidät käyttämällä @visitorivesiofficial

Palaa uutislistaukseen