Vaikeuksia koronapassin tulostuksessa? Kaupungintalon palvelupiste auttaa 8.12. lähtien

Koronapassin eli EU:n koronatodistuksen saa käyttöönsä Omakanta-palvelusta. Koronapassia voi tarvita koronaviruksen leviämisalueilla erilaisissa yleisötapahtumissa, ravintoloissa ja muissa palveluissa. Orivesi kuuluu koronaviruksen leviämisalueeseen.

Koronapassina voi käyttää EU:n todistusta joko kahdesta koronarokotuksesta, 72 tunnin sisällä otetusta koronavirustestistä tai sairastetusta koronavirustaudista. Kaikki nämä todistukset voi ladata Omakanta-palvelusta.

Omakantaan kirjaudutaan omalla tunnistusvälineellä, kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Koronatodistus avautuu Omakanta-palvelussa pdf-tiedostona. Tiedoston voi tallentaa omalle älylaitteelle tai ottaa siitä kuvakaappauksen. Koronatodistuksen voi myös tulostaa paperille.

Koronapassin voi tulostaa tai tilata kaupungintalon palvelupisteellä

Koronapassin lataaminen Omakannasta voi tuottaa hankaluuksia henkilöille, joilla ei ole käytössä älylaitteita, tulostinta tai verkkopankkitunnuksia.

Oriveden kaupunki avaa kaupungintalon aulaan (Keskustie 23) palvelupisteen, jossa pääset kirjautumaan Omakantaan ja tulostamaan koronapassin. Palvelupisteen asiakaspalvelija auttaa sinua tarvittaessa. Ota mukaan henkilöllisyystodistus ja verkkopankkitunnukset.

Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, voit täyttää palvelupisteessä kirjallisen pyynnön ja koronapassi postitetaan kotiosoitteeseesi.

Palvelupiste on avoinna muutaman päivän ajan joulukuussa eli 8.-10.12. klo 12-15, 13.-17.12. klo 8.30-11.30 sekä 20.12. klo 8.30-11.30. Voit tulla asioimaan ilman ajanvarausta. Palvelupiste palvelee myös puhelimitse numerossa 041 730 0299 palvelupisteen aukioloaikoina.

Koronapassin voi tulostaa myös Tampereella Frenckellin palvelupisteellä.

Lue lisää koronapassista ja lataa koronapassi Kanta.fi-sivustolta!

Palaa uutislistaukseen