Villasukkajuoksun SM-kisojen konseptia uudistetaan – Oriveden kaupunki käynnisti yhteistyön Sandstorm Events Oy:n kanssa

Oriveden kaupunki on solminut Sandstorm Events Oy:n kanssa sopimuksen seuraavien Villasukkajuoksun SM-kilpailujen järjestämisestä. Villasukilla kisataan 22. tammikuuta 2022.

− Villasukkajuoksu ja Orivesi lajin kotikaupunkina saivat kuluneena talvena runsaasti näkyvyyttä kotimaassa ja ulkomailla, iloitsee Irene Suhonen, Oriveden kaupungin yrityskoordinaattori. – Uskon, että seuraava kilpailumme herättää paljon kiinnostusta. Meillä olikin tarve ratkaista kilpailujen järjestäminen siten, että järjestelyjen taso vastaa kasvanutta kysyntää. 

Kilpailun virallisena järjestäjänä on tähän asti toiminut Oriveden seudun matkailunkehittämisyhdistys Osmake ry. Oriveden kaupunki on myös ollut vahvasti mukana järjestämisessä. 

− Olemme todella kiitollisia yhdistyksen tekemästä hyvästä työstä kisojen ja koko kaupungin eteen, Suhonen toteaa. – Haluamme kiittää kaikkia talkoolaisia, jotka ovat osallistuneet kisojen suunnitteluun ja toteuttamiseen. Talkooapua tarvitsemme jatkossakin.

Suhonen uskoo, että kilpailua on mahdollista kasvattaa nykyistä huomattavasti suuremmaksi tapahtumaksi, joka houkuttaa myös kansainvälisiä osallistujia. Ison tapahtuman järjestäminen vaatii ympärivuotisia resursseja sekä vahvaa kokemusta ja sitoutumista.

Nainen juoksee villasukilla lumisella polulla Paltanmäessä.
Orivesi on villasukkajuoksun kotikaupunki ja julistautunut myös koko Suomen Villasukkapääkaupungiksi. Kuva: Jani Taipale

Sandström on ollut järjestämässä muun muassa pajatson MM-kisoja, Ideaparkin Lumiraveja, Blackjackin SM-kisoja sekä Änäri Mestaruus -kiertuetta.

Järjestäjäksi erikoisten lajien kokenut konkari 

− Kävimme hyvähenkiset neuvottelut Osmaken kanssa ja totesimme yhdessä, että suuri työmäärä vaatii vankemmat hartiat. Kaupunki käynnisti sopivan yhteistyökumppanin etsinnän, ja päädyimme lopulta Sandstorm Eventsiin. 

Helsinkiläisen yrityksen taustalla on Laura Sandström, jolla on vuosien kokemus isojen tapahtumien järjestämisestä. 

− Innostuin heti, kun kuulin tästä kilpailusta, Sandström naurahtaa. – Olen erikoistunut juuri sellaisiin kisatapahtumiin, joiden laji ei ole ihan tavanomainen. 

Sandström on ollut järjestämässä muun muassa pajatson MM-kisoja, Ideaparkin Lumiraveja, Blackjackin SM-kisoja sekä Änäri Mestaruus -kiertuetta.

Oriveden kaupungin johtoryhmän kisajoukkue.
Oriveden kaupungin johtoryhmä osallistui Villasukkajuoksun SM-kisojen joukkuesarjaan 2019.

Haemme yhteistyökumppaneita, jotka haluavat saada osansa villasukkajuoksun ympärille syntyneestä kansallisesta ja kansainvälisestä hypestä.

Vuoden hauskin tapahtuma tulee taas 

− Ensi vuoden Villasukkajuoksun SM-kisojen järjestäminen on jo käynnistynyt, Sandström kertoo. – Olemme parhaillaan hakemassa yhteistyökumppaneita, jotka haluavat saada osansa villasukkajuoksun ympärille syntyneestä kansallisesta ja kansainvälisestä hypestä. 

Tapahtumalle rakennetaan parhaillaan uusia verkkosivuja, jotka avautuvat kesän aikana. Tammikuun kisojen ilmoittautuminen avataan 5.7.

− Tulossa on jälleen ehdottomasti vuoden hauskin tapahtuma, lupaa Sandström. – Hienosti rakennetun kisakonseptin päälle on hyvä lähteä rakentamaan uutta. Osallistujien toiveiden perusteella luvassa on esimerkiksi pidempi, 12 kilometrin kisamatka. 

Sandström kertoo, että kisan tärkeimmät elementit säilyvät jatkossakin: joukkuekisa asuineen, kilpasarjat metsässä miehille ja naisille sekä ennen kaikkea ainutlaatuinen kisatunnelma, joka syntyy kaveri- ja työporukoiden, perheiden, lasten ja aikuisten heittäytymisestä kokeilemaan uutta lajia.

Kilpasarjan osallistujia lähtöviivalla.

Kilpailut järjestetään lumitilanteesta riippumatta 

Villasukilla juostaan yleensä lumessa. Vuoden 2020 kilpailut jouduttiin perumaan totaalisen lumenpuutteen vuoksi. Vuoden 2021 kisojen järjestämisen taas esti koronatilanne. 

− Vaikka ensi talvi olisi vähäluminen, niin kilpailut järjestetään joka tapauksessa, Sandström sanoo. – Olen tottunut löytämään ratkaisut kaikenlaisiin pulmiin, ja lunta saadaan tarvittaessa järjestettyä. Kisareittiä voidaan myös muokata siten, että juokseminen villasukilla onnistuu ilman luntakin. 

Palaa uutislistaukseen