Yksinyrittäjätukea maksettu Orivedellä jo yli 60 000 euroa

Yksinyrittäjien tuki avautui Orivedellä hakuun 20. huhtikuuta ja tukea on maksettu tähän mennessä 31 yrittäjälle. Orivedellä potentiaalisia hakijoita olisi kaikkiaan noin 350 yrittäjää. Tuki on haettavissa syyskuun loppuun asti.

Yksinyrittäjätuessa on kyse 2 000 euron tuesta, jonka kunta voi myöntää haun kriteerit täyttävälle yksinyrittäjälle. Tukea haetaan yrityksen kotikunnasta ja se on koronapandemiasta johtuviin yritysten menetyksiin suunnattua valtion rahoitusta.

Tuki on haettavana 30. syyskuuta saakka. Oriveden kaupungin yrityspalvelujen henkilöstö käsittelee hakemukset. Hakemuksia on saapunut tiistaihin 5. toukokuuta mennessä 60 kappaletta.

− Myönteisiä tukipäätöksiä on tähän mennessä tehty 31 kappaletta ja tukea maksettu 62 000 euroa. Ensimmäiset tuet laitettiin maksuun jo 23. huhtikuuta, kertoo kaupungin elinvoimajohtaja Pirkko Lindström. − Hylkypäätöksiä on tehty muutama.

Tukea on jätetty myöntämättä esimerkiksi sen vuoksi, että hakija ei täytä päätoimisen yrittäjän kriteereitä. Kaupungin käsittelyssä on tällä hetkellä useita hakemuksia, joihin odotetaan lisäselvityksiä. Useimmiten lisäselvityksiä tarvitaan sen osoittamiseksi, että yrityksen myyntituotot ovat laskeneet korona-pandemiasta johtuen vähintään 30 prosenttia.

Kaupunki kannustaa hakemaan

Hakemuksia on tullut rauhalliseen tahtiin ja ne pyritään käsittelemään mahdollisimman ripeästi, jotta hakuehdot täyttävät yrittäjät saavat tukensa. Päätöksentekoa nopeuttaa, kun hakija tutustuu hyvin hakuehtoihin, täyttää hakemuksen huolellisesti ja laittaa liitteeksi pyydetyt asiakirjat.

Myönteisiä tukipäätöksiä on tähän mennessä tehty 31 kappaletta ja tukea maksettu 62 000 euroa. Ensimmäiset tuet laitettiin maksuun jo 23. huhtikuuta.

− Tilastojen mukaan potentiaalisia hakijoita Orivedellä on noin 350 yrittäjää, Lindström toteaa. – Kannustamme orivesiläisiä yksinyrittäjiä hakemaan tukea.

Hakemus tehdään Pirkanmaan kuntien yhteisen sähköisen hakukanavan (www.tukialusta.fi) kautta, josta valitaan hakemuksen käsittelijäksi Oriveden kaupunki. Tukialusta-sivustolta löytyy myös hakuohjeet. Neuvoja yksinyrittäjätukiasiassa voi lisäksi kysyä Pirkanmaan kuntien yhteisestä palvelunumerosta 03 5656 5040 (arkisin klo 9−17, tiistaisin ja torstaisin klo 9−19).

Yksinyrittäjätuki on tarkoitettu yritystoiminnasta aiheutuviin kustannuksiin, kuten yritystoimintaa varten hankittuihin tiloihin, laitteisiin, kirjanpitoon tai muihin toimistomenoihin. Yksinyrittäjätuki ei vaikuta työttömyysturvaan, vaan tukea voi hakea rinnakkain yrittäjien laajennetun työttömyystuen kanssa.

Kysymyksiä ja vastauksia yksinyrittäjätuesta Työ- ja elinkeinoministeriön sivuilla

Ota yhteyttä


Palaa uutislistaukseen