Yläkoulu ja lukio lähiopetukseen pääsiäisen jälkeen, lasten sisäryhmäharrastukset pysyvät tauolla – koronanyrkki esittää yksityisten harrastustilojen sulkua

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä toteaa, että erityisesti nuorten aikuisten ja keski-ikäisten tulee vähentää kontakteja. Lapsilla rajoitukset pyritään kohdentamaan enemmän vapaa-aikaan ja vähemmän koulunkäyntiin.

Orivedellä yläkoulu ja lukio palaavat lähiopetukseen 7.4. alkaen. Oriveden valmiusjohtoryhmä muistuttaa huoltajia ja oppilaita maskien käytön tärkeydestä koulupäivän aikana. Maskien on todettu ehkäisevän tehokkaasti koronatartuntoja altistustilanteissa.

Sen sijaan kaikenikäisten lasten ja nuorten harrastustoiminta suositellaan pidettävän tauolla ainakin 18.4. asti. Kaikki ala- ja yläkoulujen kerhot siirtyvät ulos tai laitetaan tauolle. Myös aikuisten ryhmäharrastustoiminnan suositellaan olevan tauolla toistaiseksi.

Pandemiaohjausryhmä toteaa, että eniten on tarvetta rajoittaa 20−59-vuotiaiden kontakteja. Ohjausryhmä esittää aluehallintovirastolle myös yksityisten harrastustilojen, kuten kuntosalien ja kylpylöiden, sulkemista tartuntatautilain perusteella. Aluehallintovirasto tekee harkintansa perusteella asiasta määräyksen. AVI:n määräys kuuden henkilön kokoontumisrajoituksesta on voimassa 30.4. saakka.

Sairaalahoito kuormittunutta

Koronatilanne on Pirkanmaalla säilynyt ennallaan. Sairaalahoidossa näkyy kuitenkin nyt lisääntynyt kuormittuneisuus. Kiireetöntä leikkaustoimintaa on jouduttu osittain lykkäämään koronapotilaiden hoidon takia.

Pirkanmaalla ilmaantuvuus on ollut viimeisen kahden viikon aikana 105 tapausta 100 000 henkilö kohden. Uusia tartuntoja todettiin 300. Tartuntojen lähteistä 80 prosenttia pystyttiin jäljittämään. Testipositiivisuus edeltävän kahden viikon ajalta on 2,9 prosenttia. Testeissä on koronanyrkin mukaan käyty hyvin.

> Lue kaikki Pirkanmaalla voimassa olevat suositukset täältä!

> Oriveden kaupungin rajoitukset löydät täältä

> Tietoa koronarokotuksista Orivedellä

Palaa uutislistaukseen