Yli kolmekymppiset voivat nyt varata rokotuksen – koronanyrkki muistuttaa maskien käytöstä

Pirkanmaan koronatilanne on säilynyt hyvänä. Maskien käyttö julkisilla paikoilla ja tapahtumissa on edelleen tärkeää.

Pirkanmaa palasi viikko sitten koronatilanteen suhteen perustasolle. Tilanne on edelleen vakaa. Ilmaantuvuusluku edeltävän kahden viikon ajalta on noin 20 tapausta 100 000 asukasta kohden. Testituloksista positiivisia on ollut 0,9 prosenttia. Uusi tartuntoja kertyi viikon ajalta 57 kappaletta, joiden lähteistä lähes 90 prosenttia pystyttiin jäljittämään.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän, ”koronanyrkin” mukaan rokotukset tehoavat jo hyvin yli 70-vuotiaiden ikäryhmässä, jolla ei todettu yhtään tartuntaa kuluneen viikon aikana. Yli 50-vuotiaista jo 75 prosenttia on saanut vähintään ensimmäisen rokotuksen.

Maskisuositus voimassa

Perustasolle palaamisen myötä elämä on muuttunut vapaammaksi, mutta koronatilanne ei ole vielä ohi. Kaikkia turvaohjeita on syytä edelleen noudattaa.

Koronanyrkki ennakoi, että laaja maskisuositus tulee olemaan voimassa siihen saakka kun koko väestössä on saavutettu riittävä rokotuskattavuus.

Yli 12-vuotiaiden tulee siis edelleen käyttää maskia julkisilla paikoilla liikkuessaan, erityisesti sisätiloissa: joukkoliikenteessä, takseissa, työpaikoilla, julkisissa tiloissa sekä tapahtumissa.

Koronanyrkki korostaa, että maskeista voi luopua vain sellaisissa kohtaamisissa, joissa kaikki henkilöt ovat saaneet kaksi rokotusannosta.

Yli kolmekymppisten rokotusajanvaraus avautui

Orivedellä annetaan nyt rokotuksia kaikille yli 30-vuotiaille eli vuonna 1991 tai sitä aiemmin syntyneille orivesiläisille.

Koronarokotusajan voi varata joko verkossa tai soittamalla. Tampereen kaupunki suosittelee ensisijaisesti verkkoajanvarausta, johon pääsee Tampereen kaupungin verkkosivulta. Verkkoajanvaraus vaatii vahvan tunnistautumisen.

Ajanvarauspuhelin palvelee numerossa 03 5657 5777 maanantaisin ja torstaisin klo 12.30−15.30 sekä tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 8−11. Rokotukset annetaan Oriveden terveyskeskuksessa (Sairaalantie 6).

Kokouksia harvennetaan

Rauhallisen koronatilanteen ja kesälomien myötä koronanyrkki kokoontuu jatkossa joka toinen viikko. Myös Oriveden kaupungin valmiusjohtoryhmä harventaa kokoontumisiaan kesän ajaksi. Koronanyrkin seuraava kokous on tiistaina 29.6. ja Oriveden valmiusjohtoryhmän keskiviikkona 30.6. Ryhmät kokoontuvat tarvittaessa useammin, jos koronatilanteeseen tulee muutoksia.

> Lue kaikki Pirkanmaalla voimassa olevat suositukset täältä!

> Oriveden kaupungin rajoitukset löydät täältä

> Koronarokotukset Orivedellä

Palaa uutislistaukseen