Yli kymmenen henkilön julkiset kokoontumiset ja yleisötapahtumat kielletty, terveydenhuollon yksiköihin jälleen vierailukielto

Yleinen kokous tarkoittaa tilaisuutta, johon voivat osallistua muutkin kuin kutsutut. Yleisötilaisuudella taas tarkoitetaan yleisölle avoimia huvitilaisuuksia, kilpailuja ja näytöksiä. Koronanyrkki täsmentää, että kokoontumisrajoitus ei koske lasten ja nuorten harrastustoimintaa, jota voidaan järjestää edelleen ulkona.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain nojalla alueellaan kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 10 henkilöä, mikäli järjestäjä voi varmistaa osallistujien turvallisuuden. Määräys on voimassa ajalla 2.12.–21.12.2020 ja korvaa aluehallintoviraston 23.11.2020 antaman päätöksen.

Aluehallintoviraston mukaan yleinen kokous tarkoittaa tilaisuutta, johon muutkin kuin nimenomaisesti kutsutut voivat osallistua. Yleisötilaisuuksia ovat esimerkiksi konsertit, teatteri- ja elokuvateatterinäytökset, festivaalit, markkinat, urheilutapahtumat, koulutukset ja seminaarit, yhtiökokoukset ja rekisteröityjen yhdistysten kokoukset sekä pop up -myymälät.

Jatkuvaluonteinen normaali palvelutoiminta ei ole yleisötapahtuma, eikä aluehallintoviraston antama määräys koske tällaista toimintaa. Myöskään yksityistilaisuudet eivät ole yleisötilaisuuksia. Pirkanmaalla on voimassa suositus korkeintaan kymmenen henkilön yksityistilaisuuksista.

Lasten ja nuorten harrastusryhmät voivat kokoontua ulkona

Aluehallintoviraston toimivalta ei ulotu urheiluseurojen ja muiden harrastuskerhojen suljettuun toimintaan ja tilaisuuksiin. Orivedellä kaupungin ylläpitämät sisäliikuntapaikat on suljettu Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän (”koronanyrkin”) suositusten mukaisesti. Koronanyrkki täsmentää, että lasten ja nuorten harrastustoimintaa voidaan edelleen järjestää ulkona. Ulkonakin kannattaa kuitenkin kokoontua pienissä ryhmissä.

− Orivedellä lasten ja nuorten toiminta voi hyvin jatkua edelleen ulkona, kunhan huolehditaan turvaväleistä, kaupunginjohtaja Juha Kuusisto toteaa. – Olemme päätyneet myös siihen, että sisäliikuntatilat ovat edelleen koulujen liikuntatunneilla käytössä. Seuraamme tilannetta tiiviisti ja tarvittaessa muutamme ohjeistusta.

Terveydenhuollon yksiköissä vierailukielto

Pirkanmaalla on koronanyrkin mukaan toistaiseksi vältytty laajemmilta ikäihmisten koronatartunnoilta. Terveydenhuollon yksiköissä otetaan kuitenkin ennakoivasti käyttöön tiukemmat vierailuohjeet. Vierailut sairaaloissa ja terveyskeskusten vuodeosastoilla kielletään muilta paitsi lasten ja nuorten osastoilta, saattohoidossa olevilta ja kriittisesti sairailta. Synnyttäjällä voi olla mukanaan yksi tukihenkilö. Kaikissa vierailuissa terveydenhuollon yksiköihin on voimassa maskisuositus.

Myös hoiva- ja asumispalveluyksiköissä vierailemisessa on rajoituksia, ja vierailijoilta edellytetään suu-nenäsuojuksen tai visiirin käyttöä. Sosiaalihuollon yksiköissä pyritään järjestämään mahdollisuus turvallisille vierailuille.

Lisätiedot:

Kaupunginjohtaja Juha Kuusisto, p. 050 401 5790, juha.kuusisto@orivesi.fi

Lähteet:

Täältä löydät kaikki Pirkanmaalla voimassa olevat suositukset!

> Taysin toimintaohjeet vierailuista asumispalveluyksiköissä

Palaa uutislistaukseen