Orivesi DiscGolfPark

Orivesi DiscGolfPark (ent. Rovastinkangas) on 18-väyläinen metsärata. Radan laajennuksen suunnitteli Pasi Koivu.

Radan aloitus on Hiihtomaassa (Leppästentie 97, Orivesi). Hiihtomaassa on runsaasti pysäköintitilaa sekä vapaassa käytössä oleva laavu. Huolehdithan pois omat roskasi. Tervetuloa pelaamaan!

Talvirata

Orivesi DiscGolfParkista otetaan talveksi 2022-2023 käyttöön talviversio. Heittopaikkoja on siirretty siten, että talviradalla on vain yksi ladun ylitys. Heittäjien tulee varoa hiihtäjiä. Talvirata on käytössä viikosta 51 lähtien.

Voima-Frisbeegolfrata

Västilän 10-väyläinen Voima-Frisbeegolfrata (Längelmäen kirkkotie 97) on avattu heinäkuussa 2020. Rata lähtee Västilän urheilukentältä ja kiertää pururadan lenkin vastapäivää. Väylät pääsiassa kapeita ja haastavia. Auton voi jättää parkkiin tien toisella puolella oleva Västilän Voiman seuratalon pihaan, minkä pihasta löytyy myös ratakartta roskakatoksen seinästä tien puolelta.

Muita vinkkejä:

  • Kiekkoja voit lainata kirjastosta, laina-aika on 2 viikkoa.

Frisbeegolfin säännöt:

Frisbeegolfharrastus on helppo aloittaa ja sen perussäännöt on nopea oppia. Seuraavien sääntöjen avulla aloittelija pääsee hyvin mukaan lajin pariin:

  1. Pelin tarkoituksena on saada frisbee mahdollisimman pienellä heittomäärällä aloituspaikasta maalikoriin.
  2. Avausheiton jälkeen kauimpana korista oleva pelaaja jatkaa ensimmäisenä. Seuraava heitto suoritetaan siitä paikasta, mihin edellinen heitto pysähtyi. Pelaaja heittää niin monta kertaa kunnes frisbee on maalikorissa.
  3. Frisbeen irrottua kädestä, heiton saa astua yli. 10 metriä tai lähempää suoritettu heitto on putti. Sitä ei saa astua yli.
  4. Reikä on pelattu loppuun, kun frisbee on maalikorissa.
  5. Voittaja on pelaaja, joka suorittaa radan pienimmällä määrällä heittoja.
  6. Ota huomioon myös muut radalla liikkujat ja jätä rata hyvään kuntoon seuraaville pelaajille. Sen minkä kannat luontoon, jaksat myös tuoda takaisin. Ethän siis jätä roskia maastoon.
  7. Frisbeegolf on spirit-laji – tärkeintä on pitää hauskaa!