Orivesi on osa kasvavaa kaupunkiseutua

Orivesi kuuluu vetovoimaiseen Tampereen kaupunkiseutuun. Kaupunkiseutu on Suomen kakkoskeskus, monipuolinen ja nopeasti kasvava seutu, koti yli 390 000 asukkaalle ja sijoittumisalue 35 000 yritykselle.

Kaupunkiseudun visiona on olla yhdessä tekemisen edelläkävijä ja kansainvälinen älykkään kasvun keskus. Seutuyhteistyötä organisoi Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä.

Orivesi loves Business Tampere

Teemme tiivistä yhteistyötä matkailun ja elinkeinojen seudullisessa kehittämisessä Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Business Tampereen kanssa. Business Tampereen omistavat kaupunkiseudun kunnat.

Orivesiläisellä yrittäjällä on käytössään Business Tampereen asiantuntija-apu, tapahtumat, koulutukset ja verkostot.

Tietoa Orivedellä toimivista muista yrityksistä löydät Business Tampereen Yritystieto Orivesi -verkkosivulta.

Paikallinen yrittäjäyhdistys on yrittäjän hyvä kumppani

Oriveden kaupunki toimii jatkuvassa yhteistyössä Oriveden Yrittäjät ry:n kanssa. Yrittäjäyhdistys on paikallisten yritysten edunvalvoja, joka järjestää yhteistyössä kaupungin kanssa yrittäjien aamukahveja ja muita tilaisuuksia sekä tarjoaa jäsenyrityksille neuvontaa, etuja ja verkostoja.

Kantri ry rahoittaa kehittämishankkeita

Leader Kantri ry on maaseudun kehittämisen toimintaryhmä, jonka kautta voidaan hakea avustusmuotoista rahoitusta maaseudun kehittämishankkeisiin ja yrityshankkeisiin. Orivesi kuuluu Tampereen kaupunkiseudun maaseutualueeseen, joka on Kantri ry:n toimialuetta.

Kantrin ry:n rahoittamien hankkeiden tulee toteuttaa Kantrin ohjelmaa. Leader-rahoitusta voidaan hakea yleishyödylliseen investointihankkeeseen, kehittämishankkeeseen tai yrityshankkeeseen. Hankkeesta riippuen tuki voi olla 20% – 90% kuluista. Vuonna 2014 alkanut rahoituskausi päättyy 2020. Kantri ry:n kautta rahoitetaan pääsääntöisesti enintään 3 henkilötyövuotta työllistäviä yrityksiä ja tuen osuus voi olla 20 % kustannuksista. Isommat yritykset ohjataan Pirkanmaan ELY-keskukseen tukiasioissa.

Orivedelle sijoittuva yritys hyötyy hyvistä yhteyksistä

Yritysalueemme sijaitsevat kantateiden 58 ja 66 sekä valtatie 9:n välittömässä läheisyydessä hyvien kulkuyhteyksien varrella.

Orivesi sijaitsee kantateiden ja rautateiden liikenteellisessä solmukohdassa. Orivedeltä ehtii lähi- tai kaukojunalla Tampereelle 24 minuutissa. Helsinkiin pääsee Orivedeltä suoralla junayhteydellä reilussa kahdessa tunnissa. Junavuorojen määrä on junapilotin myötä mukavasti lisääntynyt.

Myös linja-autoyhteydet ovat hyvät. Orivesi kuuluu Tampereen seudun joukkoliikenteen eli Nyssen alueeseen. Tutustu Oriveden joukkoliikenteeseen!

Verkot vesille yrittäjien teemakahveilla

Pienellä paikkakunnalla verkostoidut nopeasti ja löydät parhaat kumppanit yrityksesi toimintaan. Tule tutustumaan kaupungin yrityspalvelujen väkeen, yrittäjäyhdistykseen ja muihin yrittäjiin säännöllisesti tarjottavilla yrittäjien teemakahveilla!

Ota yhteyttä Oriveden kaupungin yrityspalveluihin:

Ota yhteyttä


Tuija Aro

Elinvoimajohtaja

0405311736

Ota yhteyttä


Irene Suhonen

Yrityskoordinaattori

040 133 9111