Lumikenkäilevä nainen tauolla Paanu-laavulla.

Oriveden luonto viettelee matkailijan ympäri vuoden

Orivesiläinen leppoisa elämänmeno ja upea luonto tarjoavat rentouttavan keitaan niin mökkiläisille kuin matkailijoillekin. Suomi 100 -vuonna Orivedeltä nimettiin peräti kaksi luontohelmeä: Eräpyhä ja Pukala.

Eräpyhän alueelle on luotu kesällä 2023 ainutlaatuinen luontoelämys, Eräpyhän minipyhiinvaellus. Maksuttomalla minipyhiinvaelluksella pääset tutustumaan Eräpyhän salaperäisiin tapahtumiin ja ihmiskohtaloihin, jotka heräävät eloon ainutlaatuisella luonnon näyttämöllä. Minipyhiinvaellukseen sisältyy myös rentoutus- ja tietoisuusharjoitteita. Minipyhiinvaellus on koettavissa Eräpyhän luontoreitillä tai virtuaalisesti Tarinasoitin-palvelun kautta missä vain. Lue lisää minipyhiinvaelluksesta tästä.

Pukalan virkistysmetsä puolestaan sopii loistavasti päivä- ja viikonloppuretkien kohteeksi. Alueella on yhteensä 17 km merkittyjä retkeilyreittejä. Pukalan sydän on syvä ja kirkasvetinen, Etelä-Suomen Inariksi kutsuttu Pukalajärvi, jolle on suunniteltu ainutlaatuinen avovesiuintireitti. Lue lisää avovesiuintireitistä tästä.

Kokemisen arvoinen on myös Kopsamo-Purnu melontareitti. Reitti soveltuu hyvin myös retkisuppailuun. Kopsamo-Purnu melontareittiin voi nyt tutustua myös virtuaalisesti. Lue lisää reitistä tästä.

Suosittu retkeilyalue Orivedellä on myös Iso-Vuorijärven alue. Iso-Vuorijärven ainutlaatuinen riippukiviluola on inspiroinut keittiömestari ja eräkokki Heikki Ahopeltoa, joka loi tälle retkeilykohteelle oman retkiruokareseptin. Lue Heikin hyödylliset vinkit retkiruokailuun ja tutustu herkulliseen luolarisoton ohjeeseen tästä.

Oriveden alueen kaikki luontoretkikohteet on koottu Lähde retkelle luontoon -esitteeksi. Tutustu esitteeseen tästä.

Valitse tästä oma luontokohteesi:

Haluatko lisätä matkailukohteesi tai palvelusi Visit Orivesi sivuille?

Ilmoita uusi matkailukohde/palvelu

Ilmoita muutoksesta

Visit Orivesi logo herättää ajatuksia virtaavasta vedestä, kenkäteollisuushistoriasta, pelloista ja villasukista.

#visitorivesi #villasukkapääkaupunki