Aloittavan ja toimivan yrittäjän tärkeimmät suunnittelutyökalut löydät Yritys-Suomen sivuilta

Yritystoiminnassa tarvittavia dokumenttipohjia löydät kätevästi Yritystulkki-sivustolta

Erialaisia sopimusmalleja löydät Business Finlandin sivuilta

Myös Suomen Yrittäjien sivuilta löydät hyödyllistä tietoa yritystoiminnan kaikkiin vaiheisiin.

Aloittavat yritykset

Suunnitteletko yrityksen perustamisesta? Kaipaatko luotettavaa asiantuntijaa arvioimaan ideaasi tai tarvitsetko neuvoja liiketoimintasuunnitelman tekemiseen tai starttirahan hakemiseen? Ensimetrin yrittäjyysasiantuntija on maksutta palveluksessasi suunnitellessasi yritystoiminnan aloittamista. Yrittäjyysbuustiedulla saat laajat neuvonta- ja valmennuspalvelut maksutta!

Ensimetrin yritysneuvoja on tavattavissa ajanvarauksella Oriveden kaupungintalolla tai etäyhteyden välityksellä.
VARAA TÄSTÄ AIKA YRITYSNEUVONTAAN

Jo ennen tapaamista voit halutessasi testauttaa ideaasi Ensimetrin asiantuntijoilla. Lähetä ideasi Ideanapin kautta, luottamuksellisesti ja maksutta, ja saat parin arkipäivän sisällä yrittäjyysasiantuntijalta arvion ja ohjeet etenemiseksi.
KLIKKAA TÄSTÄ JA TESTAUTA IDEASI

Oletko miettinyt yrittäjyyttä tai kevytyrittäjyyttä? Katso Minustako yrittäjä? -infotallenne omalta kotisohvaltasi, silloin kun sinulle sopii!
KATSO VIDEOTALLENNE TÄSTÄ

Toimivat yritykset

Palvelemme yhteistyöverkostomme kanssa yrittäjiä kaikissa yrittäjyyteen liittyvissä kysymyksissä.

Yritystuet ja rahoitus

Yrityksellesi on tarjolla monenlaista apua rahoituksen etsimiseen ja hakemiseen. Business Tampereen sivuille on koottu kattavasti tietoa Business Tampereen tarjoamista rahoitusneuvonnan palveluista sekä linkkejä valtakunnallisiin rahoitusvaihtoehtoihin ja neuvontapalveluihin.

Yrityksen rahoitus ja rahoitusneuvonta – Business Tampere

 

ELY-keskuksen kautta voit hakea yrityksen kehittämisavustusta tai maaseudun yritysrahoitusta.

Elinkeinot – ely – ELY-keskus

 

Leader Kantri ry myöntää Leader-rahoitusta yhteisöjen ja yritysten hankkeille EU:n maaseuturahastosta ja neuvoo hankkeiden haussa ja toteutuksessa.

Leader-rahoitus – Kantri Leader (kantriry.fi)

 

 

Yritystoiminnan kehittäminen

Yritystoiminnan kehittämiseen saat apua monelta eri toimijalta.

Business Tampere Oy on Tampereen ja sen ympäryskuntien Kangasalan, Lempäälän, Nokian, Oriveden, Pirkkalan, Vesilahden ja Ylöjärven yhteisesti rahoittama seudullinen elinkeino- ja kehitysyhtiö. Business Tampereen palvelut ovat kaikkien orivesiläisten yritysten käytettävissä.

Business Tampere – Yrityspalvelut

 

ELY-keskus tarjoaa yrityksen kehittämiseen palveluita, joiden avulla tähdätään pk-yritysten yritystoiminnan kasvuun, kansainvälistymiseen, liiketoiminnan tehostamiseen ja uudistumiseen, teknologian ja innovaatioiden kehittämiseen, henkilöstön ammattitaidon päivittämiseen tai uusien työntekijöiden kouluttamiseen.

Yrityksen kehittäminen – ely – ELY-keskus

 

Pirkanmaan TE-palvelut tarjoaa maksutonta ja asiantuntevaa tukea, tietoa ja kontakteja pk-yritysten liiketoiminnan kehittämiseen ja kasvuun sekä erilaisten muutostilanteiden hallintaan.

Kasvupalvelut – TE-palvelut

 

Pirkanmaan Yrityskummit tukevat pk-yrityksiä ja yrittäjiä liiketoiminnan kehittämisessä jakamalla arvokkaita kokemuksia ja asiantuntija-apua. Yksinyrittäjille on tarjolla Kasvun Eväät -palvelu, joka tarjoaa nimensä mukaisesti eväitä kasvuun ja henkilökohtaista tukea yksinyrittäjille.

Pirkanmaan Yrityskummit ry

Kansainvälistyminen

Business Tampere tarjoaa asiantuntevaa apua Tampereen kaupunkiseudun yritysten kansainvälistymiseen ja kasvuun. Tarjolla on verkostoitumismahdollisuuksia ja ohjausta tarvittavien kehittämispalvelujen löytämiseksi.

Yritysten kansainvälistyminen ja kasvu – Business Tampere

 

Team Finland on yrityksille kansainvälistymispalveluita tarjoavien julkisten toimijoiden verkosto. Verkosto pyrkii tarjoamaan yrityksille sujuvan palveluketjun neuvonnasta rahoitukseen.

Team Finland

Omistajanvaihdos

Yrityksen myymistä, ostamista, sukupolvenvaihdosta ja yritystoiminnan lopettamista harkitsevalle on tarjolla paljon asiantuntijapalveluja ja tukea. Business Tampereen sivuilta löydät asiantuntijat yrityksen erilaisiin muutostilanteisiin ja yritysjärjestelyihin.

Omistajanvaihdos – Business Tampere

Koulutus

Oriveden kaupunki ja Tampereen Seudun Ammattiopisto Tredun Oriveden toimipiste tekevät tiivistä yhteistyötä paikallisen koulutustarjonnan kehittämiseksi ja koulutuspalveluiden räätälöimiseksi palvelemaan yritysten tarpeita. Yrityskoordinaattori Sami Heikkilä palvelee orivesiläisiä yrittäjiä kaikissa koulutukseen ja työharjoitteluun liittyvissä asioissa. Samin tavoitat puhelimella numerosta 040 163 2945 ja sähköpostilla osoitteesta sami.heikkila@tampere.fi.

Työllistäminen

Oriveden kaupungin työllisyyspalvelut tukevat ja neuvovat työnantajia erilaisissa työllistämiseen liittyvissä asioissa. Työllisyyspalvelujen päällikkö Meri Soikka tiiminsä kanssa auttaa löytämään tekijöitä ja monenlaisia työllistämistapoja yritysten erilaisiin tarpeisiin sekä neuvoo työllistämisen tukien hyödyntämisessä.

 

TE-palvelut auttaa yrittäjää rekrytointiin, henkilöstön osaamisen kehittämiseen ja työsuhteiden muutostilanteisiin liittyvissä kysymyksissä. TE-palveluista saat apua myös henkilöstöhallintoon ja työnantajuuteen liittyvissä kysymyksissä.

Pirkanmaan TE-yrityspalveluihin pääset helposti tutustumaan tästä.

Sähköisen esitteen kansikuva.
Klikkaa linkkiä! Sähköisestä esitteestämme löydät kattavan tietopaketin Oriveden ja Tampereen kaupunkiseudun palveluista yrityksellesi!

Ota yhteyttä, palvelemme mielellämme:

Ota yhteyttä


Irene Suhonen

Yrityskoordinaattori

040 133 9111

Ota yhteyttä


Tuija Aro

Elinvoimajohtaja

0405311736