Kirkasvetinen Pukalajärvi on avovesiuimarin paratiisi kauniine kalliojärvineen.

Syvässä ja kirkasvetisessä Pukalajärvessä on uimarin hyvä uida. Järvi on rauhallinen ja vesi puhdasta ja raikasta. Pukalan virkistysmetsän rauhoitetut saaret luovat uimarille kivan saarisokkelon, jonne kannattaa suunnata päivän tai yön yli retkelle. Jylhät kalliosaaret komeine mäntyineen ja kuikan huudot luovat erämaista tunnelmaa.

Pukalan avovesiuintireitillä ranta on lähellä uimaria koko reitin ajan; 4,1 kilometrin pituinen avovesiuintireitti kulkee lähellä saaria ja mantereen rantoja. Reitti ohjaa uimarin saarien edustojen kivikoiden ohi. Pukalan virkistysmetsän alueella liikutaan jokaisenoikeuksilla, joten uimari voi rantautua saarille pitämään taukoa ja tutkimaan maastoa, mutta telttailuun vesillä liikkujille suositellaan Onkisaarta. Saaressa ei ole laavua, tulipaikkaa eikä käymälää, joten yöpyjän on syytä varustautua hyvin. Onkisaaressa voi heittää ongen veteen ja marja-aikaan poimia kangasmetsästä vitamiinit aamiaiselle. Iltauinnilla voi vaikka tehdä pienen saarihyppelyn uiden.

Uintiretken lähtö- ja päätepisteeseen, Roninmaan kalliosaareen, pääsee Majalahden pysäköintialueelta sinisellä merkittyä reittiä pitkin. Pysäköintialueelta kävellään etelän suuntaan noin 800 metriä. Ensin saavutaan Roninmaan laavulle, jossa on tulipaikka, polttopuita ja kuivakäymälä. Laavun välittömässä läheisyydessä on pieni kalliosaari, jonne pääsee siltaa ja portaita pitkin. Saaressa on myös tulipaikka.

Tutustu reitin tietoihin huolella ennen retkelle lähtöä.

Täältä löydät kattavan reittikuvauksen ja tiedot saapumisesta PDF.

Lue lisää Pukalan virkistysmetsästä

Linkki Lipas-palveluun, kartta

Pukalajärven avovesiuintireitin kartta.
Uimari saapumassa Onkisaareen yön yli retkelle.
Uimari reitin alussa Selkäsaari taustalla.
Onkisaaren rantautumispaikka.
Leenansaaren kaunis vanha mänty.
Takaisin kohdekorttilistaukseen