Vesireitti läpi kauneimpien pirkanmaalaisten kulttuuri- ja maalaismaisemien

Reitin tiedot

Sijainti: Reitti kulkee Juupajoen Kopsamolta Oriveden Purnuun tai vaihtoehtoisesti uusi reitinosuus Pitkäjärvelle
Reitin pituus: 19-28 km
Kuvaus: Koostuu pääosin helpoista, rauhallisista jokiosuuksista ja kapeista järviosuuksista. Reitillä on kuitenkin myös erittäin haastavia kohtia, ei välttämättä sovi aloittelijoille ilman opasta. Reitin varrella Leppähampaankoski (kokenut meloja voi ylittää meloen korkean veden aikaan, tilanne tarkistettava sillalta ennen laskua) sekä Putaankoski (Kierrettävä AINA maitse!!!).
Palvelut: Reitin varrella laavuja, nuotiopaikkoja ja rantautumispaikkoja sekä Aurikkovuoren näköalapaikka.
Erityistä: Reitti kulkee läpi kauneimpien pirkanmaalaisten kulttuuri- ja maaseutumaisemien.

Melontareitin 360-video

Reitistä on tehty 360 -video. Hyppää tästä virtuaalisesti kajakin kyytiin ja tule kokemaan ainutlaatuisen kaunis ja monimuotoinen melontareitti. Kun liikutat hiirtä, voit katsella maisemia sivuilta, edestä ja takaa, ylhäältä ja alhaalta. Virtuaalilasien avulla elämys on vieläkin autenttisempi.

Videon avulla esimerkiksi liikuntarajoitteiset ja ikäihmiset pääsevät nauttimaan melomisen tunnelmasta. Jos taas suunnittelet melontaretkeä Kopsamo-Purnulle, voit videon kautta tutustua reittiin jo etukäteen.

Kartat ja ohjeet

Kuvat

Alta löydät tunnelmakuvia reitiltä sekä 360-valokuvia melontareitin lähtöpisteistä ja rantautumispaikoista. Tunnistat 360-valokuvan kuvan kulmassa olevasta VR-tunnuksesta. Tartu hiirellä kuvaan, niin voit tarkastella paikkoja eri suunnista ja löytää itsellesi jo etukäteen sopivimmat lähtö-, tauko- ja maihinnousupaikat!

Pusuvuoren silta. Kokkilansalmi. Leppähampaankosken silta. Putaan yläjuoksu. Putaan rantautumispaikka. Aurikkojärven rantautumispaikka. Kaivannanjoen rantautumispaikka. Kaivannanjoki. Piikainluodon laavu. Lehtisensaaren rantautumispaikka. Kanootit saaressa. Lehtisensaaren laavu. Melojat. Kylänlahden rantautumispaikka.

Kopsamo-Purnu reitin lähtöpiste Kopsamojärvellä:

Pusuvuoren rantautumispaikka:

Pusuvuoren laavu, viitoitus rannalta ylös.

Kokkilansalmen rantautumispaikka:

Leppähampaankosken rantautumispaikka. Taustalla Leppähampaan silta:

Putaan rantautumispaikka, kosken yläjuoksu:

Putaankoski, kosken alajuoksu:

Aurikkolahden rantautumispaikka:

Kaivannanjoen rantautumispaikka:

Purnun rantautumispaikka:

Takaisin kohdekorttilistaukseen