Tervetuloa tunnelmalliseen kädentaitojen taloon!
YhdessäoloaOnnistumisen iloa – Hyvää mieltä

Tervetuloa tunnelmalliseen kädentaitojen taloon
Taitokeskus Orivesi sijaitsee keskeisellä paikalla Oriveden keskustassa Auvisen talossa. Meillä on mukava harrastaa tai ihan vaan nauttia yhdessäolosta käsitöiden parissa. Taitokeskus Orivesi on täynnä toimintaa ympäri vuoden. Tule kursseillemme, käsityö- ja muotoilukoulun oppilaaksi, kutomaan valmiisiin loimiin, näyttelyihimme tai ostoksille myymäläämme. Matkailukohteena Taitokeskus Orivesi on avoinna kaikille – tule kurkistamaan mitä Auvisen talon huoneissa tapahtuu tänä päivänä.

Kursseja
Oriveden taitokeskuksessa voit kokea tekemisen iloa monella tapaa. Kurssitarjontamme on runsaampaa kuin koskaan. Ilmoittaudu kursseillemme ja tule opettelemaan uusia käsityötaitoja mukavaan seuraan. Kurssimme sopivat kaikenikäisille, niin aikuisille kuin lapsille, ja myös aloittelijoille. Tarvitset vain uskallusta aloittaa – kaikki materiaalit ja tarvittavat työvälineet löytyvät taitokeskuksesta.

Taitokauppa Orivesi
Taitokeskuksen alakerrassa on tunnelmallinen käsitöiden ja käsityötarvikkeiden erikoisliike. Myymälämme on tulvillaan kaunista ja käytännöllistä – itselle ja tuliaiseksi. Taitokaupasta löydät ihanan valikoiman materiaaleja, tarvikepakkauksia, lahjatavaraa, postikortteja ja käsityötuotteita. Tule katsomaan ja ostoksille!

Näyttelyitä
Taitokeskus Oriveden yläkerrassa on pieni tunnelmallinen näyttelytila, jossa pidämme vaihtuvia näyttelyitä ja muita tapahtumia ympäri vuoden. Voit myös vuokrata näyttelytilaa omaa näyttelyä tai kokousta varten.

Matkailukohde 
Auvisen talolla on hieno historia ja talo itsessään on tutustumisen arvoinen. Olemme vuosittain mukana Oriveden vanhat talot ja pihat -tapahtumassa. Olet tervetullut tutustumaan taloon myös muina aikoina. Ota meihin yhteyttä, jos haluat ryhmällesi opastetun kierroksen. Kerromme mielellämme talon historiasta ja nykypäivästä.

Auvisen talo 
Auvisen taloa voi hyvällä syyllä kutsua Oriveden maamerkiksi. Niin keskeisellä ja näkyvällä paikalla se on aina ollut. Upeasti säilynyt kaunis puurakennus erottuu ympäröivästä rakennuskannasta tänäkin päivänä.

Auvisen talon rakennutti 1926 kauppias Einari Auvinen. Kauppiaspariskunta, Martta ja Einari Auvinen, piti rakennuksen etuosan liiketilassa sekatavarakauppaa. Kaupan konttori ja varastotilat sekä perheen asuinhuoneet sijaitsivat talon kaksikerroksisessa osassa. Talossa on säilynyt monia kauniita alkuperäisiä yksityiskohtia. Yläkertaan vievän portaikon kaiteet, ruutuikkunat, peiliovet, kauniisti tummuneet veistetyt hirsiseinät sekä upeat kaakeliuunit. Auvisen talossa on säilynyt ihanalla tavalla vanhan talon tunnelma.

Nykyään Auvisen talon omistaa Oriveden kaupunki, ja rakennus kuuluu Pirkanmaan maakuntakaavassa maakunnallisesti merkittäväksi kulttuuriympäristöksi merkityn aluerajauksen piiriin ja arvokkaaksi luokitelluksi kohteeksi. Rakennus tunnetaan Orivedellä edelleenkin rakennuttajansa nimen mukaisesti Auvisen talona. Vuonna 2020 Taitokeskus Orivesi juhli 50-vuotista toimintaansa Oriveden seudulla. Yli puolet tästä ajasta Taitokeskus Orivesi on toiminut Auvisen talossa.

Ota yhteyttä

Taitokeskus Orivesi – Auvisen talo
Keskustie 37, 35300 Orivesi
Avoinna ti-pe 10-17 ja la 10-14

Puhelin 050 433 8681, Taitokeskus Orivesi
Puhelin 050 3559272, Taitokauppa Orivesi ja Oriveden matkailuinfo
orivesi@taitopirkanmaa.fi
www.taitopirkanmaa.fi/orivesi

Löydät meidät myös Facebookista ja Instagramista
https://www.facebook.com/TaitokeskusOrivesi

Instagram  #taitokeskus_ orivesi

 

 

 

 

Takaisin kohdekorttilistaukseen