Koe vanhanajan kansakoulun tunnelmaa huoneisto Pietilässä

Oriveden Eräjärvellä Vihasjärven kylässä sijaitsee historiallinen 120-vuotias Vihasjärven kansakoulu, jonka hirret on piilukirveellä veistetty. Perinnekunnostetuissa koulun ja sen ulkorakennusten tiloissa on säilytetty vanhanajan kansakoulun tunnelma. Pihapiirin talousrakennuksesta löytyy puulämmitteinen 6-8 hengen sauna, kahden lehmän navetta, kolme käymälää, autotalli ja liiteri. Pihapiirissä on myös iso riihi, aittoja ja kellarirakennus. Peruskorjattu, omalla sisäänkäynnillä toimiva Pietilä on yksi koulun neljästä asuinhuoneistosta, jossa alakoulun opettaja Anna Pietilä asui vuosina 1927-1964 yhteensä 37 vuoden ajan.


Vihasjärven kansakoulu sijaitsee aivan Järvenpääntien varressa. Koulun puutarha on etelän suuntaan, ja sitä reunustaa laaja peltoaukea. Puutarhan auringon lämmössä voi nauttia luonnon kauneudesta vaikka iltateen kera. Koulua ympäröivä luonto on monipuolinen: metsää, peltoa, järvi ja iso Vihossuo. Se mahdollistaa monipuoliset kesä- ja talviharrastukset ihan koulun nurkalta. Pihamaalla ja lähiniityllä voi tarkkailla kurkia ja haukkoja puuhissaan. Myös kauriita, hirviä, kettuja, jäniksiä ja naapurin kissan sekä iso kissa ilveksen voi onnistua näkemään. Eräjärven rantaan on 150 m.


Huoneisto Pietilä
Hinnat:

1 hlö / yö – 80 €,

2 hlö / yö – 100 €

2 + 1 hlö / yö – 125 €


Tarjoamme majoitusta peruskorjatussa Pietilä-huoneistossa, jossa on kaksi vuodepaikkaa (ja yksi lisävuode). Huoneistossa on olohuone, keittiö, eteinen, suihku ja wc, yhteensä 40 neliötä. Viihtyisässä huoneistossa on kiinteä sähkölämmitys, varaava tiiliuuni, ilmalämpöpumppu ja televisio. Keittiössä on jääkaappi-pakastin, sähköliesi, puulämmitteinen hella, astiantiskauskone, kahvinkeitin, vedenkeitin, mikroaaltouuni sekä perusvälineet ruoanlaittoa varten.


Huoneiston avarista ikkunoista voit ihailla idästä nousevaa ja länteen laskevaa aurinkoa. Puutarha kirsikkapuineen ja pihasaunan piipusta tupruava savu luo romantiikkaa. Oman pihakaivon kylpömisvesi lämpiää oman tilan polttopuilla ja kutsuu majoittujia saunomaan pihasaunan lämpöön.


Huoneistossa ei voi allergioiden takia pitää eläimiä eikä tupakoida.

Ota yhteyttä

Wihasjärvi 1906
Vihasjärven kansakoulu
Järvenpääntie 223, Orivesi (Eräjärvi)

Etusivu


Puh. 0407254586
facebook.com/wihasjarvi1906
instagram.com/wihasjarvi1906

Takaisin kohdekorttilistaukseen