Perhepäivähoito on tavoitteellista ja suunnitelmallista varhaiskasvatusta, jossa leikillä on suuri arvo. Leikki kehittää mm. vuorovaikutustaitoja, kielellisiä ja motorisia valmiuksia sekä tunne-elämän taitoja. Perhepäivähoidossa noudatetaan Oriveden kaupungin varhaiskasvatussuunnitelmaa ja jokaiselle lapselle laaditaan vuosittain lapsen oma henkilökohtainen varhaiskasvatussuunnitelma.

Perhepäivähoitajan lapsiryhmässä voi olla yhtä aikaa neljä alle esikouluikäistä lasta ja tarvittaessa yksi puolipäiväinen esikoululainen. Pieni ryhmä mahdollistaa lapsen yksilöllisen, kiireettömän ja kodinomaisen varhaiskasvatuksen sekä sylin ja lapsen aidon kohtaamisen. Lapsella on yksi ja sama hoitaja koko varhaiskasvatuspäivän ajan, jolloin syntyy luontevasti turvallinen ihmissuhde yhteen kasvattajaan. Yhteistyö vanhempien kanssa on läheistä ja mutkatonta. Laatua perhepäivähoitoon tuo esimerkiksi itsetehty kotiruoka.

Perhepäivähoitajia on sekä keskustan että aseman alueilla. Perhepäivähoitajat toimivat alueellisissa tiimeissä, jolloin lapset saavat kokemusta isommassa ryhmässä toimimisesta ja tutustuvat saman ikäisiin kavereihin. Perhepäivähoitoryhmät tapaavat toisiaan mm. leikkikentillä, liikuntapaikoilla, luontoretkillä ja erilaisissa yhteisesti järjestetyissä tapahtumissa.

Oman perhepäivähoitajan vapaiden aikana lapsen varahoitopaikka on Orivarsan päiväkodissa. Perhe saa maksuhyvityksen kyseisen kuun päivähoitomaksussa hoitajan poissaolopäiviltä, jos perhe ei käytä kunnallista varahoitopaikkaa. Edellytys tähän kuitenkin on, että perheellä on käyttämättömiä hoitotunteja kyseisen kuukauden aikana.

Ota yhteyttä


Miia Reuna

varhaiskasvatusyksikön johtaja

040 133 9248