Piki-kirjastot hankkivat yhteistyössä erilaisia e-aineistoja, joita asiakkaat voivat käyttää joko kirjastossa tai kotona omilla laitteillaan.

E-kirjat ja e-äänikirjat

Suomenkieliset e-kirjat ja e-äänikirjat löydät Ellibs-äänikirjapalvelusta

OverDrive -palvelusta löydät pääosin englanninkielisiä e-kirjoja ja e-äänikirjoja. Voit lukea niitä joko selaimessa tai ladata Libby-sovelluksen.

Näitä palveluja varten tarvitset PIKI-kirjastokortin ja siihen tunnusluvun. Samalla systeemillä pääset myös Naxos spoken world library -äänikirjapalveluun. Tarkemmat ohjeet palvelujen käyttämiseen löydät PIKI-verkkokirjastosta.

E-lehdet

Kirjaston asiakaskoneilla voit käyttää kahta e-lehtipalvelua. Lisäksi voit kirjastossa kirjautua omalla laitteella SeutuOpen – verkkoon ja käyttää näitä kahta palvelua kirjastotilassa omalla laitteellasi.

E-pressissä voit lukea suomalaisia paikallis- ja maakuntalehtiä näköisversioina. Täältä löydät mm. niin Oriveden Sanomat kuin Aamulehden. Jos kirjaston paperilehdet ovat varattuina, voit lukaista lehdet koneella.

E-Magz puolestaan tarjoaa sinulle suomalaisia aikakausilehtiä luettavaksi.

PressReader sisältää tuhansia sanoma- ja aikakauslehtiä ympäri maailmaa. Palvelu on etäkäytössä, eli voit lukea lehtiä missä tahansa. Lukemiseen tarvitset kirjastokortin ja PIN-koodin.

E-musiikki

Kirjaston tarjoamat e-musiikkipalvelut esitellään kattavasti PIKI-verkkokirjastossa. Naxos-musiikkirjastossa voit kuunnella klassista, jazzia tai maailman musiikkia. Rockway-palvelussa voit lainata soittamisen ja laulamisen verkkokursseja. Medici.tv tarjoaa konsertteja sekä tallenteina että livelähetyksinä.

E-elokuvat

Cineast -palvelussa voit katsella satoja elokuvia. Tarvitset tämänkin palvelun käyttämiseen vain PIKI-kirjastokortin ja sille asetetun tunnusluvun. Tarkemmat infot saat PIKI-verkkokirjastossa.