Kirjastokortti

Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton. Uusi kortti kadonneen tilalle maksaa 2 €.

Myöhästymismaksut

Kirjastonkäyttö ja lainaus ovat maksuttomia.

Eräpäivän ylittäneestä, myöhässä olevasta lainasta peritään myöhästymismaksu, joka on 0,20 € / laina / vrk. Myöhästymismaksuja aletaan periä heti eräpäivän jälkeisestä päivästä lähtien. Myöhästymismaksu on enintään 9 € / laina.

Myöhästymismaksu ei koske lasten- ja nuortenosaston aineistoa.

Palautuspyynnöistä veloitetaan 1 € / pyyntö. Poikkeuksena varatusta aineistosta lähtevät palautuspyynnöt, josta ensimmäinen on aikuisasiakkaalle maksuton ja joista kaikki ovat lapsiasiakkaalle maksuttomia.

Lainakieltoraja on 15,00 €. Lainakielto ulottuu kaikkiin PIKI-alueen kirjastoihin.

Palautuspyynnöstä veloitetaan pääsääntöisesti 1,00 € / palautuspyyntö. Ensimmäinen palautuspyyntö lähetetään seitsemän päivää eräpäivästä. Varatusta aineistosta palautuspyyntö lähetetään kuitenkin jo heti eräpäivää seuraavana päivänä. Varatun aineiston palautuspyynnöistä ei peritä maksua alle 15-vuotiailta ollenkaan eikä aikuislainaajilta ensimmäisen pyynnön osalta.

Laskutuslisä on 5,00 € / lasku. Lasku lähetetään kolmen palautuspyynnön jälkeen. Oriveden kaupunki käyttää Intrum Justitia -perintätoimistoa.

Mikäli kadotat tai rikot kirjaston aineistoa, vahinko on korvattava joko tuomalla tilalle uusi kappale tai maksamalla voimassa oleva korvaushinta. Elokuvien ja pelien kohdalla korvaus tapahtuu ainoastaan maksulla.

Myöhästymismaksut vältät palauttamalla tai uusimalla lainat eräpäivään mennessä.

Varaus- ja kaukopalvelumaksut

Varaus Oriveden kirjaston omasta kokoelmasta on maksutonta, mutta perimme 1,00 € noutamattomasta varauksesta

– seutuvaraus Pirkanmaan alueen kirjastoista 2,00 €

– Suomesta tilattavan kaukolainan hinta on 4,00 € lisättynä lähettäjäkirjaston mahdollisesti perimillä maksuilla.

– mikrofilmeistä ja kopioista erillislaskutus

Kopiointi ja skannaus

– tulostus 0,50 € / A4

– mustavalkokopio 0,50 € / A4 tai A3

– värikopio 1,00 € / A4 tai A3

– skannaus 0,50 € / kerta

Poistokirjat

– kirjat 0,50 €

– lehdet 0,20 €

Näyttelytila

– orivesiläiset yksityiset ja järjestöt 10,00 € / viikko

– ulkopaikkakuntalaiset yksityiset ja järjestöt 20,00 € / viikko

Näyttelytila koostuu seitsemästä molemmin puolin käytettävästä liikuteltavasta sermistä (260 x 110 cm) ja lasivitriineistä. Tiedustelut kirjastosta 040 133 9120 tai orivesi.kirjasto(at)orivesi.fi.

Kirjasto ei vastaa kadonneista tai särkyneistä teoksista. Oriveden kirjaston palveluajasta osa on omatoimiaikaa, jolloin paikalla ei ole lainkaan henkilökuntaa.

Kirjastosta voi myös varata kaupungintalon toisen kerroksen aulan vitriinin. Sen voi varata ilmaiseksi enintään kuukaudeksi kerrallaan.