Näytelmiä ja konsertteja kaikkien iloksi!

Orivedellä on poikkeuksellisen vireää harrastajateatteri-, kuoro- ja musiikkitoimintaa. Oriveden seudun kansalaisopisto järjestää teatteri-, kuoro- ja orkesteritoimintaa yhteistyössä paikallisten teatteri- ja musiikkiyhdistysten kanssa. Mukaan voit liittyä ilmoittautumalla kansalaisopiston ryhmiin. Seuraa kaupungin tapahtumakalenteria ja nauti esityksistä!

Kuorot ja orkesterit

Oriveden Naislaulajat

Oriveden naislaulajat on virkeä 56-vuotias naiskuoro, jossa laulaa noin 20 laulajaa. Kuoro on neliääninen ja sen ikäjakauma on noin 20-70 -vuotta. Kuoro laulaa monipuolista ohjelmistoa: Kansanlauluja, iskelmiä, poppia, hengellistä musiikkia ja myös klassista laulumusiikkia. Kuoroa johtaa syksystä 2020 alkaen Anna Kaisa Iitti.

 

 

Oriveden Mieslaulajat

Oriveden Mieslaulajat ry on 56-vuotias mieskuoro, jonka laulu raikaa maanantai-iltaisin Laulumajalla. Kuoro laulaa monipuolista musiikkia: Mukana on jatkuvasti perinteisiä mieskuorolauluja, mutta myös uudempaa ja viihteellisempää laulustoa. Kuoro on valmistanut useita juonnettuja konsertteja sekä ollut mukana myös laulunäytelmissä.  Kuoronjohtajana toimii syksystä 2020 alkaen Jami Westergård.

 

Voit lukea lisää kuoron toiminnasta täältä

Laulun Lumo

Laulun lumo on kansalaisopiston sekakuoro, joka harjoittelee Juupajoen koulukeskuksessa tiistaisin. Kuoro täytti juuri 10-vuotta ja jatkaa siten toiselle vuosikymmenelleen. Kuorossa laulaa reilut 20 laulajaa. Kuoroa on johtanut edellisen viisivuotiskauden Leena Mäkelä, jonka sanoin ”Kuorossa on hyvä fiilis!” Sekakuoroon ovat tervetulleita niin Juupajoen kuin myös Oriveden laulajat.

 

Kuoronjohtajana jatkaa syksystä 2020 alkaen Anna Kaisa Iitti.

Oriveden Puhallinorkesteri

Oriveden keskimääräistä mainiompi puhallinorkesteri harjoittelee torstai-iltaisin ja juhlistaa perinteisesti mm. Itsenäisyyspäivää, joulunalusaikaa ja Vappua. Orkesteri harjoittelee niin perinteistä kuin myös uutta ja sopivan haastavaa puhallinorkesterille sävellettyä ja sovitettua ohjelmistoa. Orkesteriin ovat tervetulleita kaikki puhallin- ja lyömäsoittajat, jotka omaavat vähintään sujuvan nuotinlukutaidon oman soittimenhallinnan lisäksi.

 

Puhallinorkesteria johtaa kapellimestari Hanna-Mari Lehtonen.

Teatterit

Suojan Teatteri

Suojan teatteri harjoittelee ohjaaja Kari Honkasen johdolla Suojan talolla tiistaisin ja torstaisin. Teatteriryhmään on kuulunut noin kymmenkunta näyttelijää, vuodesta riippuen. Teatteriryhmä harjoittelee ja esittää koko illan näytelmän joka kevät. Ensi-ilta on ajoittunut yleensä huhtikuulle.

 

Teatteriin ovat tervetulleita kaikki, niin aloittelevat kuin kokeneemmatkin teatteriharrastajat.

 

 

 

Satuteatteri

Satuteatteri harjoittelee ohjaaja Kari Honkasen kanssa Suojan talolla keskiviikkoisin ja lauantaisin. Teatteriryhmän näyttelijät ovat pääasiassa alle 16-vuotiaita lapsia ja nuoria, mutta näytelmissä on usein rooleja myös aikuisille.

Ryhmä harjoittelee  joka syksy lapsille suunnattua näytelmää, jonka esitykset ovat kahden viikon aikana ennen talvilomaa. Satuteatterin toiminta päättyy keväällä esityksiin.

Tee Teatteri

Tee Teatterissa tehdään ryhmälähtöistä teatteria, eli näytelmä kirjoitetaan ryhmän ideoiden pohjalta. Tee Teatteri sopii esiintymisestä, näyttelijäntyöstä, ja teatterista kiinnostuneille nuorille ja aikuisille. Ryhmässä opitaan improvisaatiota, näyttelijäntyötä ja teatteri-ilmaisua. Keväällä esitettävään näytelmään tehdään itse myös musiikkia. Osallistujat pääsevät tekemään monipuolisesti teatterituotantoon liittyviä osa-alueita, kuten lavastusta, puvustusta, kuvaamista ja esitystekniikkaa. Tee Teatteri toimii Taiston talolla ja ohjaaja on Outi Söderholm.

facebook.com/Tee Teatteri

 

Rönnin kesäteatteri

Perinteikäs Rönnin kesäteatteri toimii syys- ja kevätlukukaudella kansalaisopiston opintopiirinä ja jatkaa kautta Eräjärven Työväennäyttämön ohjelmassa.  Kurssi sopii teatterista kiinnostuneille aikuisille ja nuorille, eikä se vaadi ennakkotaitoja, mutta näytelmän tekoon tulee sitoutua. Talven ja kevään aikana valmistettava näytelmä tuodaan Rönnin huvikeskuksen näyttämölle, esityksiä yhteensä n. 15 kpl. Tarkemmat kokoontumis- ja esitysajat sovitaan yhdessä ryhmän kanssa. Tule sinäkin mukaan koko Oriveden yhteiseen kesäteatteriin!

Ohjaana toimii Eriikka Magnusson-Vainio.

 

Lisätietoa Eräjärven Työväen Näyttämö:

ronnin.kesateatteri@erajarventeatterit.fi

Eräjärven Tupateatteri

Tervetuloa tekemään vaikuttavaa teatteria! Oriveden seudun kansalaisopiston kurssilla valmistetaan talven aikana teatteriesitys Eräjärven Tupateatterin näyttämölle keväälle ja se toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Eräjärven Työväennäyttämön kanssa. Ennakkotaitoja ei tarvita, mutta esityksen tekemiseen tulee sitoutua koko harjoituskaudeksi.  Kurssi on tarkoitettu yli 16-vuotiaille.

Ohjaajana toimii Jarmo Skön.

 

Lisätietoa Eräjärven Työväen Näyttämö:

tupateatteri@erajarventeatterit.fi

 

 

Eräjärven Junnutupis

Kansalaisopiston  ja Eräjärven Työväennäyttämön luotsaamassa Junnutupiksessa tutustutaan teatterin eri alueisiin yhdessä hauskaa pitäen (näyttelijäntyö, improvisaatio, äänen- ja kehonkäyttö, esityksen valmistaminen). Teatteriryhmä on suunnattu 7-12 -vuotiaille teatterista ja esiintymisestä kiinnostuneille. Osallistuminen ei vaadi ennakkotaitoja.

Ohjaajana toimii Henna Ruostila.

 

Lisätietoa Eräjärven Työväen Näyttämö:

info@erajarventeatterit.fi