Helppo tapa lähteä mukaan liikkumaan on käydä avoimilla tunneillamme. Näille tunneille ilmoittautuminen avautuu aina viikkoa ennen ryhmän seuraavaa ohjattua liikuntakertaa. Hinnat löydät alta. Ilmoittautuminen tehdään ensisijaisesti verkkokaupan kautta. Mikäli et pysty käyttämään verkkokauppaa, ilmoittaudu soittamalla uimahallin aukioloaikoina lipunmyyntiin puh. 040 133 9201. Huomioi, että ilmoittautuminen on mahdollista vain aikaisintaan tasan 7 vrk ennen kyseessä olevaa tuntia. Jos et pääse tunnille, peru ilmoittautumisesi viimeistään 24 h ennen tunnin alkua netin kautta. Jos tunnin alkuun on alle 24 h, perumisen voi tehdä ainoastaan soittamalla uimahallin lipunmyyntiin.

  • Työikäiset 8,50 €
  • Eläkeläiset, opiskelijat ja työttömät 5,00 €
  • Yli 75-vuotiaat ilmaiseksi

Lisäksi valikoimastamme löytyy myös kurssimuotoisia ryhmiä, joihin ilmoittaudutaan aina koko syys- ja kevätkaudeksi kerrallaan. Hinnoittelun sekä ilmoittautumistavan voit tarkistaa kunkin ryhmän lisätiedoista. Pääsääntöisesti ryhmät, niin avoimet ryhmät kuin kurssitkin, järjestetään:

  • Syyskausi 5.9. – 4.12.2022, syyslomaviikolla 42 ei ohjauksia.
  • Kevätkausi 16.1.2023 – 16.4.2023, hiihtolomaviikolla 9 ei ohjauksia.

Erityisliikunta

Ohjattuja ryhmiä löytyy näkövammaisille ja mielenterveyskuntoutujille. Lisätietoja saat vapaa-aikaohjaaja Petteri Lähteenmäeltä.

FasciaMethod

Kevään 2023 uutena ryhmänä järjestämme FasciaMethod -tunnin tiistaisin klo 18.10-18.55 liikuntahallin squashsalissa.

FasciaMethod on kokonaisvaltaista kehonhuoltoa. Tunti soveltuu kaikille, jotka haluavat edistää hyvinvointiaan ja suorituskykyään. Tunnilla kehitämme liikkuvuutta toiminnallisin aktiivisin venytyksin nivelten täysiä liikeratoja ja lihastoimintaketjuja mukaillen hyvällä kehon kannatuksella. Aktivoimme kehon yleisimpiä heikkoja ja kireitä alueita liikehallintaharjoitteilla ja täsmävenytyksillä. FasciaMethod on suomalaisten fysioterapeuttien kehittämä tuote.

Ilmoittautuminen verkkokaupan kautta.

Ohjaajana Maarit Petäjämäki.

Kuntojumppa

Kuntojumppa  tiistaisin klo 9-9.45 liikuntahallin squashsalissa.

Kuntojumppa on kaikille sopiva perusjumppa, jossa kehitetään lihaskuntoa ja liikkuvuutta sekä nostetaan hieman sykettä. Liikkeitä tehdään seisten sekä lattiatasossa, välineillä ja oman kehonpainolla. Kuntojumppa sopii ikäihmisille, aloittelijoille sekä kokeneemmille liikkujille, jotka kaipaavat kevyempää kuntoilua. Ilmoittautuminen verkkokaupan kautta.

Ohjaajana Salla-Mari Myllykoski.

Kuntosalikurssi senioreille

Senioreiden kuntosalikurssit maanantaisin klo 10-11  ja klo 11-12 liikuntahallin kuntosalilla.

Kuntosalilla harjoitetaan eri lihasryhmiä laitteita ja muita välineitä käyttäen.  Jokainen saa oman kuntosaliohjelman, jonka avulla pystyy seuraamaan kehitystä sekä käytettyjä painomääriä. Tunnin lopussa tehdään lyhyet venyttelyt. Ryhmässä pyritään nousujohteiseen sekä omatoimiseen harjoitteluun yksilöopastuksen avulla. Ryhmä on tarkoitettu kuntosalilla jo jonkin verran käyneille henkilöille.

Kuntosalikursseille ilmoittaudutaan koko kaudeksi 1.8 alkaen vastaavalle liikunnanohjaajalle salla-mari.myllykoski@orivesi.fi tai 040-1339210.

Hinta on yli 75-vuotiaille ilmainen (henkilöllisyystodistus esitettävä kassalla) ja muille syksy 50 € + kevät 50 €. Jokaiselle osallistujalle ladataan kulunvalvontakortti. Mikäli et jo entuudestaan omista kulunvalvontakorttia peritään siitä 5 € pantti.

Ohjaajana Salla-Mari Myllykoski.

Kehonhuolto

Kehonhuolto torstaisin klo 15-15.45 opiston Klemettisalissa.

Kaiken ikäisille tarkoitettu rauhallinen kehonhuolto harjoitus, jossa kehittyy lihasvoima, tasapaino ja liikkuvuus. Harjoituksessa hyödynnetään liikkeitä pilateksesta. Tunnin lopussa tehdään rentoutus.

Ryhmä on maksuton, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen verkkokaupan kautta.

Ohjaajana Kerttu Nieminen ja Maarit Petäjämäki.

Tasapainojumppa

Tasapainojumppa tiistaisin klo 14-14.30 opiston Klemettisalissa.

Ikäihmisille suunnattu jumppa jossa harjoitellaan taitoja, joita tarvitaan hyvään tasapainoon ja liikkumisen varmuuteen. Ryhmä on maksuton, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen verkkokaupan kautta.

Ohjaajana Maarit Petäjämäki.

Tehoharjoittelujaksot kuntosalilla

Tehoharjoittelujakso tiistaisin ja torstaisin klo 12-13 liikuntahallin kuntosalilla.

Oletko huomannut arjessasi alkavia toimintakyvyn ongelmia? Tai oletko aloittamassa kuntosaliharjoittelua? Jos vastasit ”kyllä”, ilmoittaudu mukaan tehoharjoittelujaksolle! Harjoittelu tapahtuu pienryhmässä kaksi kertaa viikossa 8 viikon ajan (yhteensä 16 krt.).

Syksyn 2022 tehoharjoittelujakso on 13.9.-3.11.2022 (täynnä) ja kevään 2023 jakso on 17.1-16.3.2023 (ei viikolla 9).

Tehoharjoittelujaksoille ilmoittaudutaan koko kaudeksi 1.8 alkaen suoraan vastaavalle liikunnanohjaajalle salla-mari.myllykoski@orivesi.fi tai 040-1339210. Hinta on yli 75-vuotiaille ilmainen (henkilöllisyystodistus esitettävä kassalla) ja muille 50 €. Jokaiselle osallistujalle ladataan kulunvalvontakortti. Mikäli et jo entuudestaan omista kulunvalvontakorttia peritään siitä 5 € pantti.

Ohjaajana Salla-Mari Myllykoski.

Kuntosalikurssi nuorille/työikäisille

Kuntosalikurssi nuorille ja työikäisille maanantaisin klo:17-18 liikuntahallin kuntosalilla.

Kevään 2023 uutena kurssina kuntosaliryhmä nuorille ja työikisille.

Kurssilla harjoitetaan eri lihasryhmiä laitteita ja muita välineitä käyttäen.  Jokainen saa oman kuntosaliohjelman, jonka avulla pystyy seuraamaan kehitystä sekä käytettyjä painomääriä. Tunnin alussa tehdään yhteiset lämmittelyt sekä lopussa lyhyet venyttelyt. Ryhmässä pyritään nousujohteiseen sekä omatoimiseen harjoitteluun yksilöopastuksen avulla.

Hinta on opiskelijoille/työttömille 50 € ja työikäisille 85 €. Jokaiselle osallistujalle ladataan 12 X kulunvalvontakortti. Mikäli et jo entuudestaan omista kulunvalvontakorttia peritään siitä 5 € pantti.

Ilmoittautuminen suoraan ohjaajalle 23.12 mennessä salla-mari.myllykoski@orivesi.fi tai 040-1339210

Ohjaajana Salla-Mari Myllykoski.

 

 

Vesijumpat

Avoimet senioreiden vesijumpat maanantaisin klo 13-13.45, klo 14-14.45 sekä keskiviikkoisin klo 8-8.45 uimahallilla.

Lempeää mutta tehokasta liikuntaa, joka laittaa koko kropan töihin. Tehosteena käytetään erilaisia välineitä kuten pötköjä ja hanskoja. Jumpat pidetään terapia-altaassa, missä jalat ylettyvät koko ajan pohjaan. Ilmoittautuminen verkkokaupan kautta.

Ohjaajana Kerttu Nieminen.

 

Avoin vesibic nuorille ja työikäisille maanantaisin klo 19.30-20.15 uimahallilla.

Kiinteyttävää, yleiskuntoa kohottavaa, lempeää mutta tehokasta jumppaa veden ominaisuuksia sekä erilaisia välineitä hyödyntäen. Jumppa pidetään kuntoaltaassa, missä käytetään sekä syvää että matalaa päätä. Ilmoittautuminen verkkokaupan kautta.

Ohjaajana Kerttu Nieminen.

 

Kaikille avoimet vesijumpat sunnuntaisin klo 15.30-16.15 ja klo 16.30-17.15 uimahallin terapia- sekä kuntoaltaassa.

Kiinteyttävää ja yleiskuntoa parantavaa jumppaa veden ominaisuuksia hyödyntäen. Ilmoittautuminen verkkokaupan kautta.

HUOM! Ryhmiä ohjataan yhtäaikaisesti terapia- sekä kuntoaltaassa.

Ohjaajana Tarja Ojala.

Aikuisten tekniikkauintikurssi

Kevään 2023 uutena kurssina tarjoamme Kalypso vesitanssikoulun järjestämän tekniikkauintikurssin aikuisille. Kurssi järjestetään 17.1-28.2.2023 tiistaisin klo:19-19.45 uimahallin kuntoaltaassa.

Tekniikkakurssilla opetellaan selkä-, rinta- ja krooliuinnin tekniikoiden perusteita ja hiotaan uintitekniikkaa yhä sujuvammaksi. Tunneilla harjoitellaan oikeaa uintiasentoa ja hengitystekniikkaa. Kurssilla tutustutaan myös eri uintilajien käännöksiin ja startteihin sekä pelastusuintiin uintiharjoitteiden kautta. Kurssin aikana on mahdollisuus suorittaa SUH:n taito- tai matkamerkkejä.

Osallistuakseen kurssille on hyvä osata uida vähintään 100 m yhtäjaksoisesti syvässä altaassa sekä uskaltaa sukeltaa.

Hinta on 134,50 €. Ilmoittautuminen ja maksu tehdään suoraan Kalypso vesitanssikoulun nettisivujen kautta TÄÄLTÄ.

Äijäjumppa + 60

Äijäjumppa keskiviikkoisin klo 13.30-14.15 liikuntahallilla.

Jumppaa miehiseen tyyliin. 60 + ikäisille suunnatussa liikuntaryhmässä laitetaan keho liikkumaan ja vahvistetaan peruskuntoa vapaa-ajan tarpeisiin.
Jos sinulla on esimerkiksi korkeaa verenpainetta tai vyötärö tuntuu liian isolta, tämä ryhmä sopii hyvin myös sinulle. Ryhmä on maksuton, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen verkkokaupan kautta.

Ohjaajana Jari Venhovaara.

Liikutaan yhdessä

Oriveden kaupungin liikuntapalvelut järjestää jälleen vuonna 2023 erilaisia liikunnallisia tapahtumia. Tapahtumiin voivat osallistua kaiken ikäiset ja kuntoiset liikkujat. Tarkoituksena on liikkua yhdessä nauttien liikunnan tuomasta hyvästä olosta sekä mukavista sosiaalisista hetkistä. Tapahtumista ilmoitetaan kaupungin eri kanavilla sekä paikallislehdessä.

Liikuntayhdistykset

Moottorikelkkailu, agility, lentopallo vai avantouinti?

Orivedeltä löydät monipuoliset mahdollisuudet kaikenlaisen urheilun harrastamiseen!

Yhdistykset tarjoavat mahdollisuuden tutustua uuteen lajiin tai jatkaa vanhan rakkauden parissa sekä kokea liikkumisen iloa yhdessä saman henkisten ihmisten kanssa.

Ota yhteyttä


Salla-Mari Myllykoski

Vastaava liikunnanohjaaja

040 133 9210

Ota yhteyttä


Petteri Lähteenmäki

Vapaa-aikaohjaaja

040 133 9126

Ota yhteyttä


Kahvio / uimahalli

040 133 9201

Ota yhteyttä


Kerttu Nieminen

Liikunnanohjaaja

044-4811529