Helppo tapa lähteä mukaan liikkumaan on käydä avoimilla tunneillamme. Näille tunneille ilmoittautuminen avautuu aina viikkoa ennen ryhmän seuraavaa ohjattua liikuntakertaa. Hinnat löydät alta. Ilmoittautuminen tehdään ensisijaisesti verkkokaupan kautta. Mikäli et pysty käyttämään verkkokauppaa, ilmoittaudu soittamalla uimahallin aukioloaikoina lipunmyyntiin puh. 040 133 9201. Huomioi, että ilmoittautuminen on mahdollista vain aikaisintaan tasan 7 vrk ennen kyseessä olevaa tuntia. Jos et pääse tunnille, peru ilmoittautumisesi viimeistään 24 h ennen tunnin alkua netin kautta. Jos tunnin alkuun on alle 24 h, perumisen voi tehdä ainoastaan soittamalla uimahallin lipunmyyntiin.

  • Työikäiset 8,50 €
  • Eläkeläiset, opiskelijat ja työttömät 5,00 €
  • Yli 75-vuotiaat ilmaiseksi

Lisäksi valikoimastamme löytyy myös kurssimuotoisia ryhmiä, joihin ilmoittaudutaan aina koko syys- ja kevätkaudeksi kerrallaan. Hinnoittelun sekä ilmoittautumistavan voit tarkistaa kunkin ryhmän lisätiedoista. Pääsääntöisesti ryhmät, niin avoimet ryhmät kuin kurssitkin, järjestetään:

  • Syyskausi 5.9. – 4.12.2022, syyslomaviikolla 42 ei ohjauksia.
  • Kevätkausi 16.1.2023 – 16.4.2023, hiihtolomaviikolla 9 ei ohjauksia.

Erityisliikunta

Ohjattuja ryhmiä löytyy näkövammaisille ja mielenterveyskuntoutujille. Lisätietoja saat vapaa-aikaohjaaja Petteri Lähteenmäeltä.

Kuntojumppa

Kuntojumppa  tiistaisin klo 9-9.45 liikuntahallin squashsalissa.

Kuntojumppa on kaikille sopiva perusjumppa, jossa kehitetään lihaskuntoa ja liikkuvuutta sekä nostetaan hieman sykettä. Liikkeitä tehdään seisten sekä lattiatasossa, välineillä ja oman kehonpainolla. Kuntojumppa sopii ikäihmisille, aloittelijoille sekä kokeneemmille liikkujille, jotka kaipaavat kevyempää kuntoilua. Ilmoittautuminen verkkokaupan kautta.

Ohjaajana Salla-Mari Myllykoski.

Kuntosalikurssi senioreille

Senioreiden kuntosalikurssit maanantaisin klo 10-11 ja klo 11-12 liikuntahallin kuntosalilla.

Kuntosalilla harjoitetaan eri lihasryhmiä laitteita ja muita välineitä käyttäen.  Jokainen saa oman kuntosaliohjelman, jonka avulla pystyy seuraamaan kehitystä sekä käytettyjä painomääriä. Tunnin lopussa tehdään lyhyet venyttelyt. Ryhmässä pyritään nousujohteiseen sekä omatoimiseen harjoitteluun yksilöopastuksen avulla. Ryhmä on tarkoitettu kuntosalilla jo jonkin verran käyneille henkilöille.

Kuntosalikursseille ilmoittaudutaan koko kaudeksi 1.8 alkaen vastaavalle liikunnanohjaajalle salla-mari.myllykoski@orivesi.fi tai 040-1339210.

Hinta on yli 75-vuotiaille ilmainen (henkilöllisyystodistus esitettävä kassalla) ja muille syksy 50 € + kevät 50 €. Jokaiselle osallistujalle ladataan kulunvalvontakortti. Mikäli et jo entuudestaan omista kulunvalvontakorttia peritään siitä 5 € pantti.

Ohjaajana Salla-Mari Myllykoski.

Kehonhuolto

Kehonhuolto torstaisin klo 15-15.45 opiston Klemettisalissa.

Kaiken ikäisille tarkoitettu rauhallinen kehonhuolto harjoitus, jossa kehittyy lihasvoima, tasapaino ja liikkuvuus. Harjoituksessa hyödynnetään liikkeitä pilateksesta. Tunnin lopussa tehdään rentoutus.

Ryhmä on maksuton, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen verkkokaupan kautta.

Ohjaajana Kerttu Nieminen.

Liikunta-Mix

Liikunta-Mix kurssi ikäihmisille torstaisin klo 14-14.45 (vaihtuva paikka)

Tule mukaan monipuoliselle ja iloiselle liikuntakurssille. Kurssilla pääset kokeilemaan ja harrastamaan monipuolisesti eri lajeja kuten sauvakävelyä, lumikenkäilyä, kuntojumppaa, kehonhuoltoa, vesijumppaa, porrastreeniä ym. Kurssi on ilmainen, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen 1.8 alkaen vastaavalle liikunnanohjaajalle salla-mari.myllykoski@orivesi.fi tai 040-1339210.

Ohjaajana Salla-Mari Myllykoski

Tasapainojumppa

Tasapainojumppa tiistaisin klo 14-14.30 opiston Klemettisalissa.

Ikäihmisille suunnattu jumppa jossa harjoitellaan taitoja, joita tarvitaan hyvään tasapainoon ja liikkumisen varmuuteen. Ryhmä on maksuton, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen verkkokaupan kautta.

Ohjaajana Maarit Petäjämäki.

Tehoharjoittelujaksot kuntosalilla

Tehoharjoittelujakso tiistaisin ja torstaisin klo 12-13 liikuntahallin kuntosalilla.

Oletko huomannut arjessasi alkavia toimintakyvyn ongelmia? Tai oletko aloittamassa kuntosaliharjoittelua? Jos vastasit ”kyllä”, ilmoittaudu mukaan tehoharjoittelujaksolle! Harjoittelu tapahtuu pienryhmässä kaksi kertaa viikossa 8 viikon ajan (yhteensä 16 krt.).

Syksyn 2022 tehoharjoittelujakso on 6.9.-27.10.2022 ja kevään 2023 jakso on 16.1-9.3.2023.

Tehoharjoittelujaksoille ilmoittaudutaan koko kaudeksi 1.8 alkaen suoraan vastaavalle liikunnanohjaajalle salla-mari.myllykoski@orivesi.fi tai 040-1339210. Hinta on yli 75-vuotiaille ilmainen (henkilöllisyystodistus esitettävä kassalla) ja muille 50 €. Jokaiselle osallistujalle ladataan kulunvalvontakortti. Mikäli et jo entuudestaan omista kulunvalvontakorttia peritään siitä 5 € pantti.

Ohjaajana Salla-Mari Myllykoski.

Toiminnallinentreeni

Toiminnallinentreeni nuorille/työikäisille maanantaisin klo 17-17.45 liikuntahallin yläkerrassa.

Toiminnallinen treeni toteutetaan liikuntahallin yläkerrassa hyödyntäen juoksutilaa, kuntopalloja, levypainoja, kahvakuulaa sekä oman kehon painoa. Koko keholle suuntautuvassa treenissä nostetaan välillä sykettä ja haastetaan lihaskestävyyttä monipuolisesti. Treeni toteutetaan kiertoharjoittelu -tyyppisesti. Oman treenin rasittavuutta voi säädellä painoilla ja treeniteholla oman kunnon mukaan. Treeni sopii hyväkuntoisille ja hikisestä treenistä pitäville miehille ja naisille, joilta onnistuu niin hypyt kuin juoksutkin. Ilmoittautuminen verkkokaupan kautta.

Ohjaaja Salla-Mari Myllykoski.

 

Vesijumpat

Avoimet senioreiden vesijumpat maanantaisin klo 13-13.45, klo 14-14.45 sekä keskiviikkoisin klo 8-8.45 uimahallilla.

Lempeää mutta tehokasta liikuntaa, joka laittaa koko kropan töihin. Tehosteena käytetään erilaisia välineitä kuten pötköjä ja hanskoja. Jumpat pidetään terapia-altaassa, missä jalat ylettyvät koko ajan pohjaan. Ilmoittautuminen verkkokaupan kautta.

Ohjaajana Kerttu Nieminen.

 

Avoin vesibic nuorille ja työikäisille maanantaisin klo 19.30-20.15 uimahallilla.

Kiinteyttävää, yleiskuntoa kohottavaa, lempeää mutta tehokasta jumppaa veden ominaisuuksia sekä erilaisia välineitä hyödyntäen. Jumppa pidetään kuntoaltaassa, missä käytetään sekä syvää että matalaa päätä. Ilmoittautuminen verkkokaupan kautta.

Ohjaajana Kerttu Nieminen.

 

Kaikille avoimet vesijumpat sunnuntaisin klo 15.30-16.15 ja klo 16.30-17.15 uimahallin terapia- sekä kuntoaltaassa.

Kiinteyttävää ja yleiskuntoa parantavaa jumppaa veden ominaisuuksia hyödyntäen. Ilmoittautuminen verkkokaupan kautta.

HUOM! Ryhmiä ohjataan yhtäaikaisesti terapia- sekä kuntoaltaassa.

Ohjaajana Tarja Ojala.

Äijäjumppa + 60

Äijäjumppa keskiviikkoisin klo 13.30-14.15 liikuntahallilla.

Jumppaa miehiseen tyyliin. 60 + ikäisille suunnatussa liikuntaryhmässä laitetaan keho liikkumaan ja vahvistetaan peruskuntoa vapaa-ajan tarpeisiin.
Jos sinulla on esimerkiksi korkeaa verenpainetta tai vyötärö tuntuu liian isolta, tämä ryhmä sopii hyvin myös sinulle. Ryhmä on maksuton, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen verkkokaupan kautta.

Ohjaajana Jari Venhovaara.

Liikutaan yhdessä

Oriveden kaupungin liikuntapalvelut järjestää jälleen vuonna 2022 erilaisia liikunnallisia tapahtumia. Tapahtumiin voivat osallistua kaiken ikäiset ja kuntoiset liikkujat. Tarkoituksena on liikkua yhdessä nauttien liikunnan tuomasta hyvästä olosta sekä mukavista sosiaalisista hetkistä. Tapahtumista ilmoitetaan kaupungin eri kanavilla sekä paikallislehdessä.

Liikuntayhdistykset

Moottorikelkkailu, agility, lentopallo vai avantouinti?

Orivedeltä löydät monipuoliset mahdollisuudet kaikenlaisen urheilun harrastamiseen!

Yhdistykset tarjoavat mahdollisuuden tutustua uuteen lajiin tai jatkaa vanhan rakkauden parissa sekä kokea liikkumisen iloa yhdessä saman henkisten ihmisten kanssa.

Ota yhteyttä


Salla-Mari Myllykoski

Vastaava liikunnanohjaaja

040 133 9210

Ota yhteyttä


Petteri Lähteenmäki

Vapaa-aikaohjaaja

040 133 9126

Ota yhteyttä


Kahvio / uimahalli

040 133 9201

Ota yhteyttä


Kerttu Nieminen

Liikunnanohjaaja

044-4811529