Helppo tapa lähteä mukaan liikkumaan on käydä avoimilla tunneillamme. Näille tunneille ilmoittautuminen avautuu aina viikkoa ennen ryhmän seuraavaa ohjattua liikuntakertaa. Hinnat löydät alta. Ilmoittautuminen tehdään ensisijaisesti verkkokaupan kautta. Mikäli et pysty käyttämään verkkokauppaa, ilmoittaudu soittamalla uimahallin aukioloaikoina lipunmyyntiin puh. 040 133 9201. Huomioi, että ilmoittautuminen on mahdollista vain aikaisintaan tasan 7 vrk ennen kyseessä olevaa tuntia. Jos et pääse tunnille, peru ilmoittautumisesi viimeistään 24 h ennen tunnin alkua netin kautta. Jos tunnin alkuun on alle 24 h, perumisen voi tehdä ainoastaan soittamalla uimahallin lipunmyyntiin.

  • Työikäiset 8,50 €
  • Eläkeläiset, opiskelijat ja työttömät 5,00 €
  • Yli 75-vuotiaat ilmaiseksi

Lisäksi valikoimastamme löytyy myös kurssimuotoisia ryhmiä, joihin ilmoittaudutaan aina koko syys- tai kevätkaudeksi kerrallaan. Hinnoittelun sekä ilmoittautumistavan voit tarkistaa kunkin ryhmän lisätiedoista. Pääsääntöisesti ryhmät, niin avoimet ryhmät kuin kurssitkin, järjestetään:

  • Syyskausi 6.9. – 5.12.2021, syyslomaviikolla 42 ei ohjauksia.
  • Kevätkausi 17.1.2022 – 14.4.2022, hiihtolomaviikolla 9 ei ohjauksia.

Erityisliikunta

Ohjattuja ryhmiä löytyy näkövammaisille ja mielenterveyskuntoutujille. Lisätietoja saat vapaa-aikaohjaaja Petteri Lähteenmäeltä.

Kuntojumppa senioreille

Avoin kuntojumppa senioreille tiistaisin klo 9-9.45 liikuntahallin squashsalissa.

Lihaskuntoa ja liikkuvuutta kehittävää sekä yleiskuntoa ylläpitävää jumppaa senioreille. Liikkeitä tehdään seisten sekä lattiatasossa, välineillä ja oman kehonpainolla. Ilmoittautuminen verkkokaupan kautta.

Ohjaajana Salla-Mari Myllykoski.

Kuntosalikurssi senioreille

Senioreiden kuntosalikurssit maanantaisin klo 10-11 ja klo 11-12 liikuntahallin kuntosalilla. Kuntosalilla harjoitetaan eri lihasryhmiä laitteita ja muita välineitä käyttäen. Tunti aloitetaan yhteisellä alkulämmittelyllä, jonka jälkeen lihaskuntoharjoittelu toteutetaan paikkaharjoitteluna. Jokainen saa oman kuntosaliohjelman, jonka avulla pystyy seuraamaan kehitystä sekä käytettyjä painomääriä. Tunnin lopussa tehdään lyhyet venyttelyt. Ryhmässä pyritään nousujohteiseen sekä omatoimiseen harjoitteluun yksilöopastuksen avulla. Ryhmä on tarkoitettu kuntosalilla jo jonkin verran käyneille henkilöille.

Kuntosalilla harjoitetaan eri lihasryhmiä laitteita ja muita välineitä käyttäen. Tunti aloitetaan yhteisellä alkulämmittelyllä, jonka jälkeen lihaskuntoharjoittelu toteutetaan paikkaharjoitteluna. Jokainen saa oman kuntosaliohjelman, jonka avulla pystyy seuraamaan kehitystä sekä käytettyjä painomääriä. Tunnin lopussa tehdään lyhyet venyttelyt. Ryhmässä pyritään nousujohteiseen sekä omatoimiseen harjoitteluun yksilöopastuksen avulla. Ryhmä on tarkoitettu kuntosalilla jo jonkin verran käyneille henkilöille.

Kuntosalikursseille ilmoittaudutaan koko kaudeksi suoraan vastaavalle liikunnanohjaajalle salla-mari.myllykoski@orivesi.fi tai 040-1339210. Hinta on yli 75-vuotiaille ilmainen (henkilöllisyystodistus esitettävä kassalla) ja muille syksy 50 € + kevät 50 €. Jokaiselle osallistujalle ladataan kulunvalvontakortti. Mikäli et jo entuudestaan omista kulunvalvontakorttia peritään siitä 5 € pantti.

Ohjaajana Salla-Mari Myllykoski.

Kuntosalipäivystys

Kuntosalipäivystys klo 11-12 kuukauden 1. torstaina liikuntahallilla. Syyskaudella päivystys kuntosalilla on 7.10., 4.11. ja 2.12. sekä kevätkaudella 3.2., 7.4. ja 5.5.

Liikunnanohjaaja opastamassa ja neuvomassa uusia asiakkaita laitteiden ym. käytössä.

Tasapainorata

Avoin tasapainorata keskiviikkoisin klo 14-14.45 liikuntahallilla, salin lohkolla 1.

Tule mukaan harjoittamaan tasapainoa, liikkuvuutta ja lihaskuntoa erilaisten toimintapisteiden avulla. Mahdollisuuksien mukaan myös pelailemme rennolla ja hyvällä fiiliksellä. Ilmoittautuminen verkkokaupan kautta.

Ohjaajana Salla-Mari Myllykoski.

Tehoharjoittelujakso kuntosalilla

Tehoharjoittelujakso tiistaisin ja torstaisin klo 13.30-14.30 liikuntahallin kuntosalilla.

Oletko huomannut arjessasi alkavia toimintakyvyn ongelmia? Tai oletko aloittamassa kuntosaliharjoittelua? Jos vastasit ”kyllä”, ilmoittaudu mukaan tehoharjoittelujaksolle! Harjoittelu tapahtuu pienryhmässä kaksi kertaa viikossa 8 viikon ajan (yhteensä 16 krt.).

Kevään 2022 tehoharjoittelujakso on 1.2.-31.3.2022.

Tehoharjoittelujaksoille ilmoittaudutaan koko kaudeksi suoraan vastaavalle liikunnanohjaajalle salla-mari.myllykoski@orivesi.fi tai 040-1339210. Hinta on yli 75-vuotiaille ilmainen (henkilöllisyystodistus esitettävä kassalla) ja muille 50 €. Jokaiselle osallistujalle ladataan kulunvalvontakortti. Mikäli et jo entuudestaan omista kulunvalvontakorttia peritään siitä 5 € pantti.

Ohjaajana Salla-Mari Myllykoski.

Tuolijumppa

Avoin tuolijumppa palvelutalolla maanantaisin klo 13.15-13.45.

Sisältää rauhallisia yleiskuntoa kohottavia ja venyttäviä liikkeitä tuolilla istuen tai tuolia apuna käyttäen. Sopii sekä miehille että naisille. Ryhmä on maksuton eikä vaadi ennakkoilmoittautumista.

Ohjaajana Salla-Mari Myllykoski.

Venyttely/rentoutus

Avoin ja maksuton venyttely/rentoutus tiistaisin klo 14.45-15.15 opiston Klemettisalissa.

Kiireisen arjen keskellä on hyvä huoltaa ja kuunnella välillä omaa kehoa. Tässä ryhmässä keskitytään kehon kireyksien poistamiseen sekä liikkuvuuden ja liikehallinnan lisäämiseen. Ilmoittautuminen verkkokaupan kautta.

 

Vesijumpat

Avoimet senioreiden vesijumpat maanantaisin klo 13-13.45, klo 14-14.45 sekä keskiviikkoisin klo 8-8.45 uimahallilla.

Lempeää mutta tehokasta liikuntaa, joka laittaa koko kropan töihin. Tehosteena käytetään erilaisia välineitä kuten pötköjä ja hanskoja. Jumpat pidetään terapia-altaassa, missä jalat ylettyvät koko ajan pohjaan. Ilmoittautuminen verkkokaupan kautta.

 

Avoin vesibic nuorille ja työikäisille maanantaisin klo 19.30-20.15 uimahallilla.

Kiinteyttävää, yleiskuntoa kohottavaa, lempeää mutta tehokasta jumppaa veden ominaisuuksia sekä erilaisia välineitä hyödyntäen. Jumppa pidetään kuntoaltaassa, missä käytetään sekä syvää että matalaa päätä. Ilmoittautuminen verkkokaupan kautta.

 

Kaikille avoimet vesijumpat sunnuntaisin klo 16-16.45 ja klo 17-17.45 uimahallin terapia- sekä kuntoaltaassa.

Kiinteyttävää ja yleiskuntoa parantavaa jumppaa veden ominaisuuksia hyödyntäen. Ilmoittautuminen verkkokaupan kautta.

HUOM! Ryhmiä ohjataan yhtäaikaisesti terapia- sekä kuntoaltaassa.

Ohjaajana Tarja Ojala.

Liikutaan yhdessä

Oriveden kaupungin liikuntapalvelut järjestää vuonna 2021 erilaisia liikunnallisia tapahtumia, joissa kaikissa on oma teemansa. Tapahtumiin voivat osallistua kaiken ikäiset ja kuntoiset liikkujat. Tarkoituksena on liikkua yhdessä nauttien liikunnan tuomasta hyvästä olosta sekä mukavista sosiaalisista hetkistä. Tapahtumiin pääset tutustumaan alla olevasta esitteestä:

Liikutaan yhdessä 2021

Liikuntayhdistykset

Moottorikelkkailu, agility, lentopallo vai avantouinti?

Orivedeltä löydät monipuoliset mahdollisuudet kaikenlaisen urheilun harrastamiseen!

Yhdistykset tarjoavat mahdollisuuden tutustua uuteen lajiin tai jatkaa vanhan rakkauden parissa sekä kokea liikkumisen iloa yhdessä saman henkisten ihmisten kanssa.

Ota yhteyttä


Salla-Mari Myllykoski

Vastaava liikunnanohjaaja

040 133 9210

Ota yhteyttä


Petteri Lähteenmäki

Vapaa-aikaohjaaja

040 133 9126

Ota yhteyttä


Kahvio / uimahalli

040 133 9201