Harrastamisen Suomen mallin kerhot kokoontuvat koulupäivän jälkeen kouluilla tai niiden lähellä olevilla harrastuspaikoilla.

Harrastuskerhoihin ovat kaikki tervetulleita. Erityisenä kohderyhmänä ovat sellaiset lapset ja nuoret, joilla ei ole vielä mieluisaa harrastusta. Harrastuskerhoja toteutetaan lasten ja nuorten toiveiden pohjalta. Avustusta toiminnan järjestämiseen haetaan vuosittain Opetus- ja kultturiministeriöstä.

Oriveden kaupunki on järjestänyt peruskoululaisille maksuttomia ja mieluisia harrastuksia jo pilottihankkeesta 2019 saakka.

Oriveden Hyvinvointia harrastamalla -kerhot lukuvuonna 2023-2024

Eräjärven kerhot

Kädentaidot-kerho, 4-6-luokkalaisille, ma klo 13.45-14.45:

Kerhossa tehdään käytännöllisiä, toimivia ja mukaansa tempaavia projekteja iltapäivien iloksi. Kerhossa voidaan luoda uutta sekä korjata vanhaa! Tarjolla on esimerkiksi laturi- tai meikkipussien valmistusta, tuunaustekniikoita ja visible mending farkkujen korjausta.

Kerhon sisältö muodostetaan osallistujien toiveiden mukaan. Halutessa voidaan tutustua muodin streetwear-tyyliin ja brändäykseen, kierrätysmateriaalien käyttöön, ja esimerkiksi tehdä oma paita tai huppari! Tervetuloa mukaan kokeilemaan erilaisia kädentaitotekniikoita, tai harjoittamaan jo osaamiasi taitoja!

Eläinkerho, 1-6-luokkalaisille, ke klo 13.45-14.45:

Mitä olet halunnut tietää marsun maailmasta? Miten koira opetetaan istumaan ja mitä papukaijat syövät? Miten on mahdollista, että linnut löytävät muuttomatkaltaan takaisin? Näihin kysymyksiin ja moneen muuhun saat vastauksen eläinkerhossa.

Eläinkerhossa keskiössä ovat suomalaiset eläimet sekä kotieläimet ja lemmikit, mutta myös eksoottisempiin eläimiin tutustutaan, jos ryhmä näin toivoo. Kerho ottaa huomioon osallistujien toiveita ja rakentuu ryhmänsä näköiseksi. Kerhoon on tulossa myös yhteistyötahoja, jotka tulevat paikan päälle kertomaan esimerkiksi kissoista ja niiden hoidosta, ehkäpä päästään myös silittelemään pörröistä kissanpentua. Kerhossa on tarkoitus touhuta monenlaista, eläinleikkien ja askartelujen sekä luonnontuntemuksen kautta oppien.

Kerhossa on tarkoitus myös järjestää lemmikkipäiviä, joka osallistaa lapsia kertomaan omista lemmikeistään tai haaveistaan niitä koskien. Tervetuloa mukaan oppimaan eläinten kiehtovasta maailmasta!

Kultavuoren & Rovastinkankaan kerhot

Cheerleading-kerho, ma klo 14.30-15.30 Yhteiskoululla:

Kerhossa tutustutaan cheerleadingiin ja akrobatiaan sekä koreografioiden tekoon ja treenataan peruskuntoa. Jokainen kerholainen saa henkilökohtaisen treeniohjelman ja omat pom pomit. Syyskausi käytetään lajin opetteluun, lihaskunnon vahvistamiseen, oman lihashuollon opetteluun sekä notkeuden ja akrobatian harjoitteluun. Kevätkaudella suunnittelemme vaativan koreografian ja kausi huipentuu näytökseen perheille ja ystäville! Tervetuloa cheerleadingin maailmaan!

Kädentaidot-kerho, 3-6lk, ti klo 14.30-15.30 Rovastinkankaan koululla:

Kurssilla voidaan rakentaa uusi tuote tai korjata vanha! Sisältö on vahvasti osallistujien päätettävissä, esimerkiksi skeittilaudan tekeminen on aivan mahdollista. Korjata voi myös mitä vaan, mikä rikki on. Korjata voi entistämällä asia ennalleen, tai ns. luovemmalla tavalla, jossa rikki menneen tuolin jalka korvataan jollain muulla tai tuolista muokataan esim. yöpöytä. Miksei kurssille voi tuoda kattiloita, polkupyöriä, tai vaikka opettajan karttakepin!

Eläinkerho, 1-6lk, ti klo 14.30-15.30 Kultavuoren koululla:

Mitä olet halunnut tietää marsun maailmasta? Miten koira opetetaan istumaan ja mitä papukaijat syövät? Miten on mahdollista, että linnut löytävät muuttomatkaltaan takaisin? Miten vanhasta kirjasta voi askarella siilin? Näihin kysymyksiin ja moneen muuhun saat vastauksen eläinkerhossa.

Eläinkerhossa keskiössä ovat suomalaiset eläimet sekä kotieläimet ja lemmikit, mutta myös eksoottisempiin eläimiin tutustutaan, jos ryhmä näin toivoo. Kerho ottaa huomioon osallistujien toiveita ja rakentuu ryhmänsä näköiseksi. Ennen lemmikin hankkimista on tärkeää tietää mitä lemmikin tai kotieläimen hoitaminen vaatii. Kerhoon on tulossa myös yhteistyötahoja, jotka tulevat paikan päälle kertomaan esimerkiksi kissoista ja niiden hoidosta, ehkäpä päästään myös silittelemään pörröistä kissanpentua.

Kerhossa on tarkoitus touhuta monenlaista, eläinleikkien ja askartelujen sekä luonnontuntemuksen kautta oppien.
Kerhossa on tarkoitus myös järjestää lemmikkipäiviä, joka osallistaa lapsia kertomaan omista lemmikeistään tai haaveistaan niitä koskien. Tervetuloa mukaan oppimaan eläinten kiehtovasta maailmasta!

Parkour-kerho, 1-6lk, ti klo 14.30-15.30 liikuntahallilla:

Parkour-kerhossa pidetään hauskaa ja liikutaan monipuolisesti juosten, hyppien, roikkuen, kiipeillen ja tasapainoillen. Parkour-kerhon ohjelma perustuu Loikkakopla-harjoituksiin, eli ne on suunnitellut alan ammattilaiset. Aiempaa kokemusta ei tarvita, tärkeintä on into oppia ja halu kokeilla uutta! Tule mukaan oppimaan parkouria!

Yhteiskoulun kerhot

Cheerleading-kerho, ma klo 15.30-16.30 Yhteiskoululla:

Kerhossa tutustutaan cheerleadingiin ja akrobatiaan sekä koreografioiden tekoon ja treenataan peruskuntoa. Aloittelijat tervetulleita! Jokainen kerholainen saa henkilökohtaisen treeniohjelman ja omat pom pomit. Syyskausi käytetään lajin opetteluun, lihaskunnon vahvistamiseen, oman lihashuollon opetteluun sekä notkeuden ja akrobatian harjoitteluun. Kevätkaudella suunnittelemme vaativan koreografian ja kausi huipentuu näytökseen perheille ja ystäville! Tervetuloa cheerleadingin maailmaan!

Mopot & moottorit, ke klo 15.00-17.00 Tredulla:

Kiinnostaako tulevaisuudessa auton/moottoripyörän huoltaminen? Tredun auto- ja moottoripajalla pääset tutustumaan autoalan ihmeisiin. Pajassa tutustutaan koulutusympäristöön ja päästään touhuamaan autojen sekä mopojen kanssa. Opetallaan mm. renkaiden vaihtoa vanteille, niiden tasapainotusta ja kiinni laittamista. Jos omistat kulkuneuvon, myös sen korjaaminen ja huoltaminen on mahdollista. Tule siis käymään ja tutustumaan autoalaan!

Kuntosalikerho aloittelijoille, ke klo 14.20-15.20 Yhteiskoululla

Kuntosalikerhossa pääsee opettelemaan kuntosaliharjoittelun perusteita ja tutustumaan kuntosalilaitteisiin sekä muuhun kehonhuoltoon. Kerhossa opastetaan kuntosalin käyttö alusta lähtien, eli aikaisempaa kokemusta ei tarvita! Kerho järjestetään yhteiskoulun kuntosalilla, mutta joinakin viikkoina voidaan käydä tutustumassa liikuntahallin laajempaan kuntosalivälinevalikoimaan.

Yhteystiedot:

Ota yhteyttä


Anna Kilponen

Hankekoordinaattori

040 1339076