Toimijat Nuorten Kampuksella

Nuorten Kampuksen tiimi koostuu nuorisopalveluiden ja työllisyyspalveluiden työntekijöistä.

Nuorisotalo

Nuorisotalon sijainti ja aukioloajat

Osoite: Koulutie 5C (Oriveden Kampus), 35300 Orivesi. Kulku rakennuksen takakautta sisään.

AUKIOLOAJAT

KEVÄTKAUSI ALKAA MA 15.1.2024 JA PÄÄTTYY PE 24.5.2024

KESÄTAUKO (NUOKKARI AUKEAA MA 12.8.2024)

MA KLO 14-20.00, KE KLO 15-20.00, TO KLO 14-20.00, PE KLO 15-22.00 Nuorisotalotoimintaa alle 18-vuotiaille

KE KLO 13-15.00 Junnukerhoa 1-3- luokkalaisille

PE KLO 13-15.00 VIP-klubi 4-6- luokkalaisille

LA KLO KLO 17-22.00

Toiminta tarkoitettu 3lk:lle ja sitä vanhemmille alle 18-vuotiaille. Alakoululaisten kotiinlähtöaika klo 18.

Nuorisotalo on päihteetön paikka, jossa on nollatoleranssi kiusaamiseen

TIISTAISIN SATEENKAARINUORET 

Sateenkaarinuorten ryhmä kokoontuu Nuorten kampuksella tiistaisin klo 16-18. Mukaan voi tulla kaikki alle 29-vuotiaat sateenkaarinuoret ja heidän kaiken kirjavat tukityyppinsä. Ekalla kerralla suunnitellaan, mitä kaikkea kivaa voitaisiin alkaa tekemään kevään aikana. Tuu rohkeasti mukaan!

Muistutamme myös, että haku Nuokkarin lähettilääksi on jälleen auki.

Nuokkarin lähettilääksi voi hakea kuka tahansa 3-9. luokkalainen. Nuokkarin lähettiläs toimii nuorisopalveluiden edustajana koululla ja nuorisopalveluiden toiminnassa, mainostaen nuorisopalveluiden aktiviteettejä. Nuokkarin lähettiläänä on mahdollista päästä alennettuun hintaan toimintoihin mukaan, todistuksen toiminnasta, koulutuksen ja vip-tilaisuuksiin.Tässä suora linkki hakukaavakkeeseen:

https://docs.google.com/…/10_QNqjYSEJ1HqlIffN47sOWRU…/edit

Kerhonohjaaja koulutus la 13.4.2024 (kysy lisää nuoriso-ohjaajilta)

Kerhonohjaaja koulutus antaa valmiudet toimia 4H kerhoissa ohjaajana, sekä Nuorten kampuksen toiminnassa apuohjaajana. Koulutus on suunnattu yli 13v ja on ilmainen. Koulutuksen järjestää yhteistyössä Nuorisopalvelut ja 4H.Ilmoittautuminen ja lisätietoa linkistä:

Kerhonohjaajaksi? – Oriveden 4H-yhdistys ry

Katso lisää:

 • Instagram: Nuortenkampus
 • Snapchat: Jeba_ah
 • whatsapp 040-1339240
 • Facebook: Nuortenkampus

 

Nuorisotalotoiminnan periaatteet

Nuorisopalveluiden nuorisotalotoimintaa ohjaavat nuorisotyöllinen tavoite ja kasvatustietoisuus. Toiminta on tukevaa, ennaltaehkäisevää sekä yhteisökasvatuksellista. Menetelmät ja välineet ovat kasvatuksellisesti perusteltuja ja niiden valinnasta sekä merkityksistä käydään yhteisöllisiä keskusteluja. Niiden oppiminen, kehittyminen ovat keskeisiä, tietoisia ja suunnitelmallisesti toimintaa ohjaavia periaatteita.

Näistä periaatteista huolimatta on tärkeää, että nuorelle välittyy tunne siitä, että nuorisotalolla on vapaa mahdollisuus omaehtoiseen tekemiseen ystävien kanssa ja rennossa ilmapiirissä. Nuorten välinen vuorovaikutus on aktiivista ja luontevaa, ohjaajan pysyessä taustalla tukijana. Ohjaajan avulla nuorilla on mahdollisuus löytää tai rakentaa itselleen merkityksellinen yhteisö nuorisotalo-toiminnan avulla. Osallisuustoiminta on luotu nuorten kanssa yhdessä ja sitä pyritään kehittämään jatkossakin.

Etsivä nuorisotyö

Etsivä nuorisotyö on 16–29-vuotiaille nuorille tarkoitettua erityisnuorisotyötä, jossa autetaan ja tuetaan nuorta erilaisissa elämäntilanteissa. Lisätietoa täältä. Yhteystiedot tämän sivun alareunassa.

Seuraa etsiviä somessa:

Facebook:

Etsivä nuorisotyö Orivesi ja Juupajoki

SannaViivi Etsivä Orivesi Juupajoki

 

Instagram:

etsivatorivesijuupajoki

Twitter:

EtsivatOrivesiJuupajoki

 

Starttivalmennus

Starttivalmennus on alle 29-vuotiaille nuorille tarkoitettua ryhmämuotoista valmennusta, jonka tarkoituksena on parantaa työllistymismahdollisuuksia tai madaltaa opiskelemisen kynnystä. Lue lisää täältä. Yhteystiedot tämän sivun alareunassa.

Työllisyyden kuntakokeilun OMA-valmentaja

Nuorten oma työttömyysturva-asioiden asiantuntija!

Vapaa-aikaohjaaja

Vapaa-aikaohjaajan työtehtäviin kuuluu mm. tapahtumien, retkien ja leirien järjestäminen. Hän toimii nuorisovaltuuston ohjaajana sekä ohjaa jätkäjengiä, näkövammaisten kerhoa ja mielenterveyskuntoutujien liikuntaryhmää. Kouluyhteistyöstä mm. alakoulujen liikuntapäivät ja -kisat kuuluvat tehtäviin sekä harjoitusvaalien järjestäminen ja toteutus. Hän toimii myös viikoittain nuorisoilloissa ohjaajana. Hän toimii kaupungin ja seurakunnan yhteisen opintorahaston sihteerinä ja asioidenhoitajana. Hänelle kuuluu myös hallinnollisia tehtäviä, mm. laskujen tiliöinti, elämänlaatulautakunnan toimintakorvausten ja avustusten valmistelua sekä nettisivujen päivitys.

Itsenäistymisstipendi

Itsenäistymisstipendi on uusi, orivesiläisille nuorille tarkoitettu tukimuoto.

Kuka voi saada stipendin

Voit saada stipendin, jos:

 • olet orivesiläinen nuori (alle 29v)
 • asut omillasi tai olet juuri muuttamassa omaan asuntoosi
 • kaipaat tukea asunnon varustamisessa/talouden hoidon oppimisessa.

Mitä stipendi sisältää

 • 80 € ostokortin Oriveden kierrätystavarataloon
 • liikuntaseteleitä Oriveden kaupungin liikuntapaikkoihin
 • 50 € ostokortin ruokakauppaan ja mahdollisesti ruoka-apupaketin Oriveden seurakunnalta
 • Marttojen ohjekirjan kotiin
 • paketin kodintarvikkeita Oriveden Martoilta

Stipendin hakeminen

Voit hakea stipendiä, kun olet asiakkaana etsivässä nuorisotyössä, työllisyyspalveluissa, nuorisopalveluissa tai seurakunnalla TAI ottamalla yhteyttä em. tahoihin soittamalla tai sähköpostitse. Sähköpostiin voit omin sanoin kertoa tilanteestasi ja avuntarpeestasi. Muistathan myös merkitä hakemukseen yhteystietosi.

Hakea voit soittamalla:

 • Etsivä nuorisotyö p. 0401339217
 • Nuoriso-ohjaaja p. 0401339240

tai sähköpostitse: annemari.paivarinta@orivesi.fi

Saadaksesi stipendin sitoudut kolmeen tapaamiseen, lisätietoa alla.

Saadaksesi stipendin sitoudut kolmeen tapaamiseen

Ensimmäinen tapaaminen:

Kartoitamme tilannettasi haastattelemalla ja sovimme tapaamisen diakoniatyön kanssa. Varmistamme, että olet osannut hakea kaikki sinulle kuuluvat etuudet Kelasta.  Saat tehtäväksi suunnitella listan siitä, mitä tarvitset uuteen kotiin. Tarvittaessa teemme listan yhdessä, jos kaipaat apua suunnitteluun. Lahjoitamme sinulle Marttojen kodintarvikepaketin.

Toinen tapaaminen:

Käymme yhdessä läpi hankintalistat sekä annamme tarvittaessa lisää infoa Kelan ja sosiaalitoimen palveluista. Tarkistamme kanssasi Kelan hakemusten tilanteen ja käymme läpi Marttojen budjetointilomakkeen avulla yleisimmät kotitalouden tulot ja menot.  Annamme sinulle Apua rahahuoliin -oppaan ja Marttojen kodin oppaan.

Kolmas tapaaminen:

Käymme yhdessä tapaamassa diakoniatyöntekijää ja tekemässä ostokset Työpaja Mainingin kierrätystavaratalossa, jonne saat 80 euron lahjakortin. Varmistamme, että ymmärrät,  mihin raha on hyvä käyttää tai mitä voi hakea esim. harkinnanvaraisen toimeentulotuen kautta.

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus Nuorten Kampuksen toiminnassa

 • Emme hyväksy syrjintää missään muodossa, vaan edistämme asiakkaidemme yhdenvertaista kohtelua. Olemme kaikki tasa-arvoisia.
 • Kiinnitämme huomiota yhdenvertaisuuden toteutumiseen palvelujemme suunnittelussa ja tarjoamisessa. Tunnistamme ja huomioimme erityisryhmien tarpeet.
 • Varmistamme, että kaikilla nuorilla on yhtenäiset mahdollisuudet tavoittaa palvelujamme vaivattomasti. Huomioimme asiakaskunnan moninaisuuden.
 • Olemme hienotunteisia. Emme leimaa ketään esimerkiksi etnisen taustan, uskonnon, seksuaalisen suuntautumisen tai vamman vuoksi. Tarjoamme enemmistölle asiallista tietoa vähemmistöryhmistä.
 • Pohdimme yhdenvertaisuutta työyhteisössämme sekä nuorten kanssa ja sisällytämme sen työn kehittämiseen ja otamme huomioon kaikessa päätöksenteossa.

Tutustu Nuorten Kampuksen Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmaan (pdf)!

Vinkkilinkit itsenäistyvälle nuorelle

Ota yhteyttä


Jenni Ahokas

Nuoriso-ohjaaja

040 133 9240

Ota yhteyttä


Petteri Lähteenmäki

Vapaa-aikaohjaaja

040 133 9126

Ota yhteyttä


Miia Saramäki

Nuoriso-ohjaaja

041 730 0645

Ota yhteyttä


Virve Kuronen

Etsivä nuorisotyöntekijä

040 1339217

Ota yhteyttä


Annemari Päivärinta

Etsivä nuorisotyöntekijä

050 5533173

Ota yhteyttä


Heli Willman

Nuorten OMA-valmentaja

050 432 2651