Hirsipäiväkoti Huippu on valmistumassa asemanseudulle – Aseman ja Holman päiväkodit sulkeutuvat juhannuksen jälkeen

Oriveden varhaiskasvatuspalveluissa tapahtuu kuluvan kesän aikana useita muutoksia. Aseman ja Holman päiväkodit sulkeutuvat pian ja asemanseudulle avautuu upouusi yksityinen päiväkoti. Pilke päiväkotien Huipussa panostetaan tilojen terveellisyyteen ja liikunnalliseen arkeen.

Aseman ja Holman päiväkotien toiminta päättyy kuluvan vuoden juhannukseen. Kaupunginvaltuusto päätti kesällä 2019, että laajoja remontteja lähivuosina tarvitsevat yksiköt lakkautetaan ja varhaiskasvatuspaikat korvataan yksityisellä päiväkodilla.

Nyt päiväkotihanke alkaa olla loppusuoralla. Huippu-nimen saanut Pilke päiväkotien hirsirakennus on viimeistelytöitä ja siivousta vaille valmis. Piha-aluekin valmistuu pian.

Elokuun alussa avautuvassa Huipussa aloittaa syksyllä ainakin 50 lasta. Palvelusopimuksia allekirjoitettiin perheiden kanssa viime viikolla. Kaikkiaan uudessa päiväkodissa on 72 paikkaa.

Huippu-päiväkodin leikkivälineitä pihalla.
Huippu-päiväkodin piha-alueesta tulee viihtyisä. Kuva: Jenni Koponen

Koko vakituinen henkilöstö säilyy

Aseman ja Holman päiväkotien sulkeminen ei aiheuta henkilöstövähennyksiä, vaan kaikki vakituiset työntekijät siirtyvät muihin varhaiskasvatusyksiköihin.

Holman vakituinen henkilöstö siirtyy Orivarsan päiväkotiin, josta tulee kaupungin uusi vuoropäiväkoti. Holmassa varhaiskasvatuksessa olleista lapsista noin kolmekymmentä siirtyy Orivarsaan. Kaikkiaan Orivarsassa tulee olemaan syksyllä reilut 50 lasta. Tiloja muokataan suuremmalle lapsiryhmälle ja vuorohoidon tarpeisiin.

Orivarsan piha-alue on jo laitettu uuteen uskoon. Leikkipihan alustaksi on asennettu mukava ja monikäyttöinen hiekkatekonurmi ja suuri osa pihan leikkivälineistä on uusittu.

Orivarsan päiväkodin piha-aluetta ja leikkivälineitä.
Orivarsan päiväkodin piha-alue on juuri uudistettu. Kuva: Jenni Koponen

Holma muuttaa vihreän lipun kanssa

Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi on myöntänyt Holman vuoropäiväkodille Vihreän lipun osoitukseksi korkeatasoisesta, suunnitelmallisesta ja osallistavasta ympäristökasvatustyöstä. Holmassa aikuiset ja lapset ovat opetelleet yhdessä esimerkiksi jätteiden määrän vähentämistä.

Holma muuttaa Orivarsaan Vihreä lippu mukanaan, ja samojen teemojen parissa jatketaan myös uusissa tiloissa.

Holman päiväkodin väkeä Vihreän lipun juhlassa 14.6.2021.
Holman päiväkodilla vietettiin Vihreän lipun juhlaa 14.6.2021. Kuva: Holman päiväkoti

Aseman päiväkodin vaiheita muistellaan näyttelyssä

Aseman päiväkodin pitkään historiaan voi käydä tutustumassa näyttelyssä, joka on ripustettu kirjaston näyttelytilaan sekä kaupungintalon valtuustoaulan vitriiniin. Näyttelyssä on esillä vanhoja valokuvia, esineitä ja muita muistoja vuosikymmenten varrelta. Näyttely on katsottavissa 24.6. saakka.

Kaupunginhallitus on tehnyt toukokuussa päätöksen, että kaupunki alkaa valmistella Aseman ja Holman päiväkotirakennusten myyntiä.

> Lue lisää Pilke päiväkodeista!

Palaa uutislistaukseen