Minipyhiinvaelluksella tutustut Eräpyhän salaperäisiin tapahtumiin ja ihmiskohtaloihin, jotka heräävät eloon ainutlaatuisella luonnon näyttämöllä

Eräpyhän minipyhiinvaelluksella alueen jännittävä historia ja mystiset tarinat heräävät eloon ainutlaatuisella luonnon näyttämöllä. Minipyhiinvaelluksella pääset myös pohtimaan omaa luontoyhteyttäsi ja pyhäkäsitystäsi erilaisten harjoitteiden avulla. Harjoitukset ovat suunniteltu tehtäväksi juuri kyseisellä kohdalla reittiä, mutta ne voi myös hyvin tehdä kotona tai muussa ympäristössä.

Minipyhiinvaellus koostuu seitsemästä eri rastista. Jokaisen rastin kohdalla on opastaulu. Skannaa taulussa oleva QR-koodi puhelimellasi ja siirry Tarinasoitin-alustalle kuuntelemaan tarina ja tekemään harjoitus. Nauti matkastasi (Erä)pyhään ja itseesi!

Minipyhiinvaellus soveltuu hyvin itsenäiseen pyhiinvaellukseen, matkailijaryhmille ja työhyvinvointipäivän ohjelmaksi. Voit kokea pyhiinvaelluksen myös kotisohvaltasi käsin tai missä tahansa ympäristössä laittamalla kuulokkeet korvillesi ja hiljentymällä aitojen luonnonäänien ja dramatisoidun tarinan äärelle.

Reitin tiedot

Saapumis- ja pysäköintiohjeet: Eräpyhä sijaitsee Längelmäveden rannalla Uiherlan kylässä, noin 20 km Oriveden keskustasta. Eräjärvelle johtavalta tieltä (3260) viitoitus ohjaa Eräpyhän paikallistielle, jonka varressa noin 5 kilometrin päässä on opastus Eräpyhän niemeen. 

Lähtöpiste reitille sijaitsee pysäköintialueen välittömässä läheisyydessä.

Reitin pituus: noin 3 km

Kiertoaika: Varaa harjoitteiden tekemiseen ja luonnossa hiljentymiseen riittävästi aikaa, noin 2-3 h

Vaikeustaso: Eräpyhän reitti on melko vaikeakulkuinen. Alussa polku on kivikkoista ja puolivälin jälkeen seuraa melko jyrkkä nousu. Kivet ja juuret saattavat olla sateisella kelillä erittäin liukkaita.

Reittimerkinnät: Reitti on merkitty maastoon keltaisilla maalimerkeillä. Reitin varrella on Eräpyhän minipyhiinvaellus -opastauluja. Reitti on ympyräreitti, joka kuljetaan myötäpäivään.

Ylläpito: Reittiä hoitaa Oriveden kaupunki. Ei talvikunnossapitoa.

Reitin on tehnyt Oriveden kaupungin Retkeilymatkailun digitaaliset palvelukonseptit -hanke. 

Kuultele reitti

Pääset kuuntelemaan Eräpyhän minipyhiinvaelluksen:

  • kirjoittamalla internetselaimeen: tarinasoitin.fi/eräpyhä
  • lataamalla puhelimellesi sovelluskaupasta StoryPlayer-sovelluksen
  • lukemalla QR-koodin reitin varrella olevista opastauluista.

Klikkaamalla Siirry reitille -painiketta pääset tutustumaan Eräpyhän minipyhiinvaelluksen 7 eri kohteeseen. Jokaisella kohteella on oma tarinansa, jonka pystyy kuuntelemaan Play-painiketta painamalla tai lukemalla maastossa olevan opastaulun QR-koodin.

Tarinoihin pääset klikkaamalla kohdetta lista- tai karttanäkymästä. Pystyt seuraamaan matkasi edistymistä oikealla yläkulmassa avautuvasta karttanäkymästä.

Olet lämpimästi tervetullut minipyhiinvaellukselle!

Lue lisää Eräpyhän virkistysalueesta

Seppelepäinen nainen nojaamassa Eräpyhän Nunnankirkon kivilohkareisiin.

Kuvat: Elina Vähäjylkkä

Takaisin kohdekorttilistaukseen