Suomen Villasukkapääkaupunki Orivesi ja sukkatehdas Jar-X Oy yhteistyöhön − Orivesi ja orivesiläiset sukat tutuiksi tuhansille asiakkaille ympäri Suomen

Oriveden kaupunki ja orivesiläinen sukkatehdas Jar-X Oy ovat solmineet yhteistyö- ja kumppanuussopimuksen. Yhteistyöllä tavoitellaan valtakunnallista ja jopa kansainvälistä näkyvyyttä kummallekin osapuolelle.

Orivesi julistautui tammikuussa Suomen Villasukkapääkaupungiksi. Villasukkapääkaupungin statuksella halutaan viestiä pikkukaupungin leppoisasta, lämpöisestä ja mutkattomasta ilmapiiristä sekä tuoda lisänäkyvyyttä Villasukkajuoksun SM-kilpailuille.

− Halusimme ilman muuta lähteä yhteistyöhön paikallisen sukkatehtaan kanssa, kertoo kaupungin villasukkakoordinaattori Ulpu Aho. – Yhteistyöpalaverissa totesimme, että Jar-X:lla ja kaupungilla on hyvin samansuuntaisia tavoitteita ja intressejä.

Mies pyöräilee fatbike-pyörällä talvisella Paltanmäellä Orivesi-JonSukat jalassaan.
Orivedellä riittää ylellistä väljyyttä ja hienoja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. Kuva: Oriveden kaupunki / Jani Taipale

GreenGo-sukkia myydään ympäri Suomen

Jar-X Oy on tunnettu GreenGo-brändistään. Kaikki sukat tehdään omalla tehtaalla Orivedellä, joka työllistää 14 työntekijää. Valikoimassa on lasten ja aikuisten sukkia arkikäyttöön, urheiluun ja aktiiviseen vapaa-aikaan. Sukkia kudotaan sekä perinteisemmistä että eksoottisemmista materiaaleista, kuten merinovillasta, bambusta ja merilevästä.

Varainhankinnassa Jar-X on Suomen toiseksi suurin toimija.

− Seuraamme jatkuvasti trendejä ja kehitämme uusia tuotteita, kertoo Jar-X:n toimitusjohtaja Laura Lehti.  

Sukkia on myyty aiemmin pääosin varainhankintana esimerkiksi koululuokkien ja urheiluseurojen kautta ympäri Suomen.

− Varainhankinnassa Jar-X on Suomen toiseksi suurin toimija, Lehti mainitsee.

Asiakkaita palvellaan myös verkkokaupassa sekä hiljattain avautuneessa tehtaanmyymälässä Oriveden Lehdistössä. Myymälä on auki joka kuun ensimmäisenä perjantaina. Jar-X on aloittanut myös vähittäiskaupan myyntiä vuoden 2020 alusta alkaen ja solminut yhteistyösopimuksia muun muassa Rautakeskon ja Löytötexin kanssa.

Nainen istuu nuotiolla GreenGo-sukat jalassa.
Kuva: Jar-X Oy / Sanna Voimanen

Orivesi ja Jar-X haluavat tulla tunnetuiksi laadusta ja monipuolisuudesta

− Tarkoitus on tehdä esimerkiksi yhteistä tuotekehitystä, paljastaa kaupungin yrityskoordinaattori Irene Suhonen. – Jar-X:lla oli aivan loistavia ideoita uusista, Oriveden näköisistä sukkatuotteista, jotka saadaan valtakunnalliseen myyntiin. Voimme hyvillä mielin olla mukana markkinoimassa Jar-X:n laadukkaita tuotteita.

Orivesi on loistava kaupunki yritystoiminnan kannalta.

Myös kaupungin tiedottaja Jenni Koponen iloitsee yhteistyöstä. – Uskon, että yhteistyön avulla saamme aivan uusia kanavia auki kaupungin markkinointiin. Toivomme, että sekä Orivesi että Jar-X tulevat tunnetuiksi laadustaan ja monipuolisuudestaan.

Jar-X Oy on toiminut vuodesta 1993 ja Orivedelle yritys muutti vuonna 2000.

− Orivesi on loistava kaupunki yritystoiminnan kannalta. Kaikki tarvittavat palvelut löytyvät paikkakunnalta. Sijainti on ihanteellinen ja Tampereelle ajaa tarvittaessa puolessa tunnissa. Orivedellä on myös mukava asua väljästi pikkukaupungin kiireettömyydestä nauttien, Laura Lehti kehuu.

Nyt käynnistyvä yhteistyö Oriveden kaupungin kanssa on Jar-X:n historiassa ainutlaatuinen.

− Me olemme erittäin innostuneita tästä yhteistyöstä Oriveden kaupungin kanssa ja odotamme Jar-X:n tuotteille näkyvyyttä uudenlaisissa kanavissa, toteaa Jar-X:n myyntipäällikkö Elina Mesiranta. − Malliston laajentamista on jo suunniteltu ja uskon, että tällaisella yhteistyön innokkuudella tästä ei voi muuta tulla kuin hyvä.

Yhteistyösopimus liittyy Oriveden kaupungilla käynnissä olevaan Orivesi – Suomen Villasukkapääkaupunki -hankkeeseen. Markkinointibrändin rakentamisessa on tarkoitus hyödyntää uusia kumppanuuksia ja uudenlaisia markkinointikeinoja. Hankkeen päärahoittaja on EU:n Maaseuturahasto.

Lisätiedot:

  • Jar-X Oy, toimitusjohtaja Laura Lehti, laura.lehti@jar-x.fi, p. 03 580 2200
  • Jar-X Oy, myyntipäällikkö Elina Mesiranta, elina.mesiranta@jar-x.fi, p. 045 77502033

Linkit:

Palaa uutislistaukseen