Aseman pysäköintialueen uudistaminen toteutunee kustannusnoususta huolimatta – valtuusto päättää lisämäärärahasta

Oriveden kaupunki on varannut vuoden 2022 talousarvioon juna-aseman pysäköintialueen parantamista varten 150 000 euroa. Hankkeen kustannukset ovat nousemassa arvioitua suuremmiksi. Kaupunginhallitus esittää valtuustolle lisämäärärahan myöntämistä.

Kunnostus on tarkoitus toteuttaa MAL-hankkeena yhdessä Väyläviraston kanssa. Oriveden kaupungin osuus hankkeesta on 50 prosenttia.

Talousarvion määrärahavaraus perustui arvioon. Hankkeen tarkemman suunnittelun ja rakentamisen yleisen kustannustason nousun myötä kokonaiskustannusarvio on noussut vajaaseen 900 000 euroon, josta kaupungille kertyisi maksettavaa noin 450 000 euroa. Lisäksi hankkeeseen sisältyy Oriveden kaupungin omia kustannuksia esimerkiksi makasiinirakennukseen kohdistuvista töistä, jolloin kaupungin kokonaismäärärahavaraus olisi nousemassa 500 000 euroon.

Hankkeessa on tarkoitus parantaa aseman pysäköintialueen toiminnallisuutta ja viihtyisyyttä. Pysäköintialueelle lisätään pysäköintipaikkoja ja rakennetaan varauksia sähköautojen latauspaikoille. Saatto- ja joukkoliikenteelle osoitetaan omat pysähdyspaikat. Pyöräpysäköintiä parannetaan ja alueen asvaltointia, kivetyksiä ja istutuksia uusitaan.

Oriveden kaupunginhallitus päätti eilen maanantaina esittää kaupunginvaltuustolle, että se myöntää lisämäärärahan pysäköintialueen parantamiseen. Kaupunginvaltuusto päättää asiasta maanantaina 20. kesäkuuta.

Jos valtuusto myöntää lisärahoituksen, pysäköintialueen parantaminen toteutetaan kesän ja alkusyksyn 2022 aikana. Oriveden kaupunki ja Väylävirasto tiedottavat työn toteutuksesta ja aikataulusta tarkemmin valtuuston päätöksen jälkeen.

– On todella tärkeää, että saamme tämän hankkeen toteutettua kuluvan vuoden aikana ja aseman alueen kehittämisen käyntiin, toteaa Oriveden kaupunginjohtaja Juha Kuusisto. – Myös Asematien kevyenliikenteen väylän suunnittelu on käynnissä ELY-keskuksen kanssa.

Aseman alueen laajempi kehittämisselvitys on juuri valmistunut. Kehittämissuunnitelmaa esitellään Oriveden kaupungin ja Ramboll Oy:n järjestämässä tulevaisuuden Asemankylän asukasillassa tänään tiistaina kello 17 Taiston talolla.

Lisätiedot:

Kaupunginjohtaja Juha Kuusisto, juha.kuusisto@orivesi.fi, p. 050 401 5790

Oriveden kaupungin tekninen johtaja Matti Vesava, matti.vesava@orivesi.fi, p. 040 133 9247

Artikkelia muokattu 2.6.2022 klo 16.58: Korjattu tieto sähköautojen latauspaikkojen rakentamisesta niiden varausten rakentamiseen

Palaa uutislistaukseen