Oriveden sisäistä joukkoliikennettä hoitavat Oriveden keskustan ja rautatieaseman välillä liikennöivä Nyssykkä ja koko kaupungin aluetta palveleva Nopa.

Nyssykkä 95K

Nyssen pikkubussi Nyssykkä liikennöi Oriveden keskustan ja aseman välillä. Nyssykän aikataulut on sovitettu junaliikenteen aikataulujen mukaisiksi, mutta käyttö edellyttää tilaamista etukäteen soittamalla tai tekstiviestillä.

Nyssykkää voi käyttää kaikkeen matkustamiseen. Reitti kulkee keskustan ja aseman välillä, tarvittaessa Kaislahden ja Rovastinkankaan kautta. Mikäli autoa ei ole tilattu Rovastintien pysäkeille, se ajaa suorinta reittiä (kt 58) pysähtymättä. Autossa on mahdollista kuljettaa pyörätuolia, lastenvaunuja sekä polkupyörää.

Lue lisää kutsuliikenne Nyssykän palveluista (nysse.fi)!

Aikataulut: Linja-95K.pdf

Nyssykkä Oriveden rautatieasemalla.
Nyssykkä liikennöi keskustan ja rautatieaseman välillä. Nyssykässä voit matkustaa junalipun hinnalla tai maksaa matkasi Nyssen lipputuotteilla.

Nopa

Nopa on aikataulujen mukaista sekä osittain kutsuliikenteenä toimivaa kaupungin sisäistä joukkoliikennettä. Nopan kyytiin pääsee reitin varrella mistä tahansa turvallisesta pysähdyspaikasta (ei tarvitse olla bussipysäkki) kättä heilauttamalla. Nopa-autoja on kolme ja ne liikennöivät omilla reiteillään.

Mitä on kutsuliikenne?

Kutsuliikenne on  joustavampaa kuin aikataulun mukaisesti tiukasti reittiin sidottu joukkoliikenne. Kutsuliikenteen avulla pystytään palvelemaan sekä haja-asutusalueiden että keskustaajaman asukkaita.

Nopa liikennöi aikataulujen mukaisesti, mutta poikkeaa tarvittaessa reitiltä aikataulussa määritellyillä alueilla sekä ajaa Oriveden keskustan lähialueilla kutsusta aikatauluun merkittyinä aikoina.

Mikäli haluat Nopan poikkeavan reitiltä, soita kuljettajalle ja tilaa kyyti. Tarvittaessa Nopa noutaa sinut vaikka kotoasi aikataulun puitteissa. Aikatauluista löydät kuljettajien puhelinnumerot ja näet alueet, joilla tämä palvelu on käytössä.

Keskustan lähialueiden kutsuliikennealue kattaa aseman seudun ja Lehdistön välisen alueen. Voit tilata Nopan viemään sinut esimerkiksi terveyskeskukseen tai muuhun haluamaasi paikkaan kutsuliikennealueella. Aikatauluista löydät kuljettajien puhelinnumerot ja näet kaikkien autojen osalta ajat, jolloin tämä palvelu on käytössä.

 

 

Maksutavat ja liput

Voit maksaa matkasi Nopassa Nysse-kortilla, Nyssen mobiililipulla tai K-Supermarket Orivedeltä ostettavilla ennakkokertalipulla, joka on voimassa 3 kuukautta ostohetkestä.

Nopa-liikenteessä käytetään Tampereen joukkoliikenteen vyöhykemallin mukaisesti kahden vyöhykkeen maksua.

Tutustu hinnastoon

NOPA I (Siitama as, Naappila, Hirsilä, Yrösjoki, Yliskylä, Talviainen, Suomasema)

NOPA I , p. 040 779 4790

talvikausi 7.8.2023-31.5.2024

NOPA 1 talvi 23-24.pdf

kesäkausi 3.6.-2.8.2024

NOPA 1 kesä 2024.pdf

NOPA II (Västilä, Puharila, Längelmäki kk, Eräjärvi kk, Vedentausta, Järvenpää, Koppala, Pitkäjärvi, Eräpyhä, Pajukanta)

NOPA II, p. 040 703 0524

talvikausi 7.8.2023-31.5.2024

NOPA 2 talvi 23-24.pdf

kesäkausi 3.6.-2.8.2024

NOPA 2 kesä 2024.pdf

 

NOPA III (Karttimi, Vehkalahti, Hirsilä)

NOPA III, p. 040 736 8094

talvikausi 7.8.2023-31.5.2024

NOPA 3 talvi 23-24.pdf

NOPA 3 ei liikennöi kesäkaudella!

Liikennöinti jatkuu ma 5.8.2024.

 

 

NOPA-aikataulut (paperiset)

NOPA-autojen paperisia aikatauluja saat seuraavista paikoista:

  • NOPA-autoista
  • Matkahuollosta (Aihtiantie 1)
  • Oriveden kaupungintalon aulasta (Keskustie 23)
  • Eräjärven EKY:n toimistosta (Eräjärventie 1591)

 

Liikenne Länkipohjan ja Oriveden välillä

Oriveden ja Länkipohjan välillä liikennöi koulupäivinä Vekka Groupin auto. Koululaisten lisäksi yhteys palvelee myös muita matkustajia.

Aikataulu ja tietoa maksamisesta (pdf)

Ota yhteyttä


Mari Kinnunen

Toimistosihteeri (joukkoliikenne, koulukuljetukset, varhaiskasvatuksen laskutus)

040 133 9127

Ota yhteyttä


Tuija Aro

Elinvoimajohtaja

0405311736