Orivesi kuuluu Tampereen seudun joukkoliikenteen eli Nyssen alueeseen. Alueella on käytössä yhtenäinen maksuvyöhykejärjestelmä, lipputuotteet ja ikäryhmäjaot. Orivedellä kaikki Nyssen vuoroja ajavat bussit eivät vielä ole Nyssen väreissä, mutta Nysse-liikenteen tunnistaa selvästi näkyvillä olevasta linjanumerosta.

Nyssen lipuilla matkustat sekä linja-autoissa että VR:n junissa Tampereen seudulla. Matka-aika junalla Oriveden asemalta Tampereen keskustaan on vain 24 minuuttia!

Maksutavat ja liput

Nyssen liikenteessä (bussit ja junat) voit maksaa Nyssen matkakorttiamobiililippua ja ennakkokertalippua käyttäen. Myös lähimaksu toimii Nyssen busseissa.

Tampereen seudun joukkoliikenteen sivuilta näet tarkemmat tiedot maksuvyöhykkeistä.  Orivedellä matkustetaan kahden vyöhykkeen maksulla, Tampereelle matkustettaessa käytetään kolmen vyöhykkeen maksua.

Huom. Nyssen kuuden vyöhykkeen järjestelmästä siirryttiin kolmen vyöhykkeen malliin 16.1.2024. Muutoksen myötä orivesiläiset matkustavat kaupunkiseudulla huomattavasti aiempaa edullisemmin. 

Nysse-alueen junaliikenteessä voit käyttää myös VR:n lippuja. Junalipun hintaan sisältyy matka Nyssykässä, joka liikennöi Oriveden rautatieaseman ja keskustan välillä. Muihin Nysse-alueen busseihin VR:n lippu ei kelpaa.

 

Aikataulut

kesäkausi 3.6. – 2.8.2024

Linja 47 ei liikennöi kesäkaudella.

Linja 49 ei liikennöi kesäkaudella.

Linja 95 Orivesi – Tampere (pdf)

 

Linja 95k (Nyssykkä) Oriveden asema – Oriveden keskusta (pdf)

Linja-autojen ja junien aikataulut löytyvät kätevästi myös Nyssen aikatauluhausta ja reittioppaasta.

Junien aikatauluja voit tarkastella myös suoraan VR:n sivuilla.

Mistä kyytiin?

Linja-autot

Linja-autojen pysäkkitiedot löydät Nyssen reittioppaasta. Kaikki vuorot pysähtyvät linja-autoasemalla Oriveden keskustassa (reittioppaassa Orivesi).

Junat

Keskustan seisake

Seisake sijaitsee muutaman sadan metrin päässä Oriveden keskustasta, Latokartanontien päässä. Seisakkeella pysähtyvät Tampere-Haapamäki -välin lähijunat.

Keskustan seisakkeen liityntäpysäköintipaikalla (Latokartanontie) on 14 autopaikkaa ja  polkupyöräkatos runkolukituksella. Pysäköinti on maksutonta.

Katso aseman tarkemmat tiedot VR:n sivuilta!

Rautatieasema

Oriveden rautatieasema sijaitsee reilun kolmen kilometrin päässä keskustasta, osoitteessa Asematie 17.

Oriveden rautatieasemalla on yli 80 autopaikkaa ja polkupyöräkatos runkolukituksella. Pysäköinti on maksutonta.

Katso aseman tarkemmat tiedot VR:n sivuilta!

 

Joukkoliikenne keskustan ja aseman välillä

Oriveden rautatieasema sijaitsee noin 3 kilometrin päässä keskustasta.

Keskustan ja rautatieaseman välillä liikennöi Nyssen pikkubussi, Nyssykkä. Nyssykän aikataulut on sovitettu junaliikenteen aikataulujen mukaisiksi, mutta käyttö edellyttää tilaamista etukäteen soittamalla tai tekstiviestillä. Nyssykkä-matka sisältyy junamatkan hintaan matkustitpa VR:n tai Nyssen lipputuotteilla.

Huomioithan, että VR:n lippu kelpaa Nyssykässä Orivedellä, mutta sillä ei voi matkustaa muilla Nyssen bussilinjoilla.

Tutustu Nyssykän aikatauluihin ja tilaamiseen (nysse.fi)

Aikataulut: Linja 95K (pdf)

Nyssen vuoro 95A täydentää Nyssykän vuoroja. Matkan voit maksaa ainoastaan Nyssen lipputuotteilla.

Tutustu 95A:n aikatauluun

Nokia Arenan lipuilla Tampereelle ja takaisin

Tiesitkö, että suurten tapahtumien liput voivat sisältää matkustusoikeuden Nysse-liikenteessä?  Esimerkiksi Ilveksen ja Tapparan Nokia Arenalla pelattavien jääkiekko-otteluiden liput ja kausikortit sisältävät matkaoikeuden Nysse-liikenteessä ottelupäivinä.

Pääsylippu on tällöin samalla myös Nysse-lippu, jolla voi matkustaa busseissa, ratikoissa ja Oriveden ja Tampereen välisillä junamatkoilla sekä Nyssykässä ennen ja jälkeen tapahtuman.

Ottelulipun matkustusoikeus on voimassa ottelupäivänä. Matkustusoikeus alkaa kolme tuntia ennen ottelun alkua ja päättyy viisi tuntia ottelun aloitusajankohdan jälkeen.

Aiheesta lisää: Tapahtumalippu – Nysse