Tämän sivun päivitys on kesken!

Kaikukortilla kulttuurin pariin

Kaikukortti on tarkoitettu tiukassa taloudellisessa tilanteessa oleville henkilöille ja perheille, joilla on asiakkuus korttia jakavassa sosiaalipalvelussa tai muun korttia jakavan tahon piirissä. Kaikukortti on henkilökohtainen ja maksuton.

Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja ja kurssipaikkoja kaikkiin niihin kulttuuri- ja liikuntapalveluihin sekä opistoihin, jotka kuuluvat valtakunnalliseen Kaikukortti-verkostoon.

Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia lippuja myös omille alle 18-vuotiaille lapsille ja lastenlapsille samaan tilaisuuteen, johon on itsekin osallistumassa. 

Kaikukortit ovat voimassa vuoden kerrallaan. Uuden Kaikukortin myöntäminen edellyttää, että tilanteesi on pysynyt samana ja asiakkuutesi jakajatahoon on edelleen voimassa.

Voit saada Kaikukortin, jos

  • sinulla on asiakkuus hyvinvointialueen työikäisten sosiaalityössä, Oriveden työllisyyspalveluissa tai muussa Kaikukorttia jakavassa palvelussa
  • olet niin tiukassa taloudellisessa tilanteessa, ettet voi sen vuoksi käyttää kulttuuripalveluja
  • olet vähintään 16-vuotias ja kotipaikkakuntasi on Orivesi.

Kaikukortteja Orivedellä jakavat tahot:

  • Pirkanmaan hyvinvointialueen sosiaalityö
  • Oriveden kaupungin työllisyyspalvelut

Kaikukortin kulttuurikohteet Orivedellä

Kaikukortilla hankit lipun tai kurssiosallistumisen haluamaasi kohteeseen joko käymällä, soittamalla tai sähköpostilla. Lippua tai kurssia varatessasi kerro Kaikukorttisi numero ja lunastaessasi näytä Kaikukortti. Kaikukortilla ei yleensä voi hankkia lippuja verkkokaupasta.

Alkuvaiheessa Kaikukorttia voi Orivedellä käyttää seuraavissa kohteissa:

  • Oriveden seudun kansalaisopiston kurssit (kansalaisopisto pidättää oikeuden päättää lukuvuosittain kursseista, joille Kaikukortilla voi osallistua)
  • Taidekeskus Purnu (taiteen kesänäyttelyt aikaisintaan vuodesta 2025 alkaen)
  • Oriveden Kampus (Kampuksen omat tapahtumat, näyttelyt, kurssit; Kampus pidättää oikeuden päättää tapahtumista, joihin voi osallistua Kaikukortilla)