Ilmoittaudu kursseille

Kansalaisopiston kurssiohjelma jaetaan kotitalouksiin 6.8. osana Orivesi harrastaa! -esitettä. Kurssiohjelman löydät myös tämän sivun oikealla olevasta linkistä.

HUOM! Postin jakelussa tapahtuneesta inhimillisestä virheestä johtuen esite jaetaan Sairaalan, Vehkalahden ja Aseman alueella 400 talouteen vasta maanantain päiväjakelun yhteydessä. Pahoittelemme tilannetta!

Mikäli esite ei tavoita sinua, voit noutaa sen seuraavista paikoista:
kaupungintalon aula, Taitokeskus Orivesi, Järjestöjen talo, uimahalli, liikuntahalli, Juupajoen kunnanvirasto ja kirjasto, Länkipohjan Sale ja Symppis, Ekyn toimisto, Rönnin huvikeskus sekä Juhla- ja liikuntatalo Taisto.

Ilmoittautuminen alkaa tiistaina 11.8. klo 7.30! Huom! Koronatilanteesta johtuen ryhmäkokoja on pienennetty. Kutsumme mahdollisuuksien mukaan lisää kurssilaisia varasijoilta. Kannattaa siis ehdottomasti ottaa myös varasija vastaan! 

Ensisijaisesti kursseille ilmoittaudutaan nettipalvelun kautta: https://www.opistopalvelut.fi/orivesi Jos netti-ilmoittautuminen ei onnistu, voit ilmoittautua myös puhelimitse ma-pe 8.00-16.00.

opistosihteeri Piia Leppänen puh. 040 1339 118
musiikin suunnittelijaopettaja Riikka Strandman puh. 040 1339 269
rehtori Pia-Maria Ahonen puh. 040 596 3087

Kurssien peruutusehdot

 • Ennakkoilmoittautuminen on sitova. Kurssin voi perua maksutta viimeistään 7 päivää ennen kurssin alkua soittamalla opistosihteerille toimistoon puh. 040 1339 118, käymällä toimistolla tai sähköpostilla: piia.leppanen@orivesi.fi Kurssia ei voi perua opettajalle tai puhelinvastaajaan.
 • Mikäli peruutus tulee alle 7 vuorokautta ennen kurssin alkamista, laskutetaan toimistomaksu 12 €.
 • Mikäli opiskelija paikan varattuaan ei tule kurssille, eikä peru varaamaansa paikkaa, laskutetaan kurssimaksu.
 • Kurssin maksamatta jättäminen ei ole peruutus.
 • Kurssimaksua ei palauteta, vaikka opiskelija keskeyttäisi kurssin.
 • Opintoryhmän toimimisen edellytys on, että kullakin opintokerralla on läsnä vähintään 7 opiskelijaa. Poikkeuksena kielten jatkoryhmät, joissa vähimmäismäärä on 6. Opintoryhmä voidaan keskeyttää, jos opintoryhmän koko on jäänyt toistuvasti alimitoitetuksi. Mahdollisista keskeyttämisistä päätetään tapauskohtaisesti.
 • Yksilöopetus: Muista ilmoittaa poissaolostasi kurssin opettajalle ennakkoon. • Mikäli opiskelija on painavasta syystä estynyt osallistumasta yli puoleen opintokerroista, voi opiskelija saada osan kurssimaksusta hyvitettynä. Poikkeuksia kurssimaksuihin voi myöntää rehtori kirjallisen hakemuksen perusteella.
 • Mikäli kurssi joudutaan keskeyttämään opiskelijamäärän vähyyden vuoksi, osa kurssimaksusta voidaan palauttaa.
 • Huom! Jos opiskelija ei ole paikalla ensimmäisellä kerralla ilmoittamatta tai on ilmoittamatta poissa kolme perättäistä kertaa, menettää hän kurssipaikkansa ja varasijalta otetaan kurssilainen tilalle.

Kurssialennukset

Paljousalennus

Kurssialennuksena myönnetään 20 € jos opiskelijalla on kursseja kolme tai enemmän. Alennus annetaan yhteen kursseista, kun opiskelija on itse ilmoittanut alennuksesta toimistolle. HUOM! Alennus on henkilökohtainen! Taiteen perusopetuksen syys- ja kevätlukukausi lasketaan tässä tapauksessa yhdeksi kurssiksi.

Sisaralennus

Sisaralennus 1. lapsi täysi maksu 2. lapsi -5 € 3. lapsi tai enemmän -15€ Alennus koskee samassa taloudessa asuvia alle 18 vuotiaita, jotka osallistuvat koko lukuvuoden kestäville kursseille. Alennukset eivät tule automaattisesti, vaan siitä tulee ilmoittaa toimistoon sähköpostitse ennen kurssin alkua. Alennusta ei voi saada, jos kurssimaksu on jo laskutettu.

Opintoseteli

Hae opintoseteliä tämän linkin kautta! http://orivesi.e-lomake.fi/lomakkeet/278/lomakkeet.html

 

Maksukäytännöt ja muuta tärkeää

 • Muistutuslaskusta laskutetaan lainmukainen muistutuskustannus. Kurssimaksut ovat perintäkelpoisia.
 • Jokaviikkoinen opintoryhmä tai yksilöopetus voi peruuntua kerran lukukauden aikana opettajan sairastumisen vuoksi, eikä sitä korvata opiskelijoille. Jos poissaoloja on enemmän, hankitaan sijainen tai pidetään myöhemmin yksi tai useampi kompensaatiokerta (korvaava kerta voi olla myös eri opetusaikaan).
 • Peruuntumisesta ilmoitetaan opiskelijalle tekstiviestillä tai puhelimitse opiskelijan antamaan puhelinnumeroon.
 • Opiskelijoilla on mahdollisuus yhteen maksuttomaan kokeilukertaan lukuvuoden/kauden kestävillä kursseilla. Mahdollinen kurssiperuutus on tehtävä ehdottomasti kahden seuraavan arkipäivän aikana kansalaisopiston toimistoon, muussa tapauksessa kurssimaksu peritään kokonaisuudessaan.
 • Kurssin hinta ilmoitetaan kunkin kurssin kohdalla. Joillakin kursseilla voi olla kurssimaksun lisäksi materiaali-, laite-, väline-, ym. maksuja. Oppimateriaalin sekä opiskelutarvikkeet opiskelija maksaa ja pääsääntöisesti myös hankkii itse.

Todistukset ja vakuutukset

Säännöllisestä osallistumisesta (3/4) saa pyynnöstä todistuksen toimistosta. Todistuksen toimitusaika on noin viikko. Todistusmaksu on 10 €. Todistusmaksu sisältää postituksen ja laskutuksen. Kansalaisopiston opiskelijoita ei ole erikseen vakuutettu kursseilla. Suosittelemme vakuutuksen ottamista.

Anna palautetta!

Voit antaa palautetta kurssien onnistumisesta, nettisivuistamme ja muista palveluistamme. Otamme myös mielellämme vastaan uusia kurssi-ideoita. Anna meille palautetta!